Už docela dlouhou dobu sleduji, že se čím dál tím víc žen testuje domácími těhotenskými testy spíše více v zahraničí než tady ale i tak je zde rostoucí trend. Proto bych se chtěla zaměřit na jejich výpovědní hodnotu. Zkoumala jsem hodnocení celkem tří domácích krevních těhotenských testů od značky SELFCHECK VITAMIN Station a Innova Pharma. SELFCHECK a VITAMIN station jsou skoro totožné testy- oba testy detekují hladinu 25 UI / ml v krvi, zatímco test od Innova pharma detekuje 10 UI / ml. Z recenzí na všechny testy jsem zjistila, že celkem často jsou falešně pozitivní- někdy to bylo kvůli biochemickému těhotenství, což není chyba testu. Například u vitamin station a selfcheck se falešná pozitivita objevuje docela četně. Než něco odsoudím tak nejdříve vyzkouším. Takže jsem zašla do lékarny a koupila 2 x vitamin station a 2 x innova pharma zap hcg test. Upozorňuji, že těhotná nejsem- po 5 minutách test malý duch bez barvy- po 10 minutách začal trochu nabírat barvu a asi po 30 minutách test vyschnul a barva na testovacím proužku docela výrazně prosakovala, nemohla jsem tomu uvěřit, tak jsem druhá test nechala udělat svého přítele, který těhotný být nemůže : D. A stalo se úplně to samé akorát testovací čárka nebyla tak výrazná, ale byla vidět dostatečně a byla barevná. U Innova pharma vyšli oba dva jasně negativní. Takže mám dvě prosby : pokud si některá z vás už některý z těchto testů dělala, podělte se prosím o vaše zkušenosti. A druhá prosba : Nikde se nemůžu dočíst, jaké procesy nebo proč se na testu objeví druhá čárka, i když na 100 % těhotná není? Viděla jsem více recenzí na falešnou pozitivitu u 100 % netěhotné ženy. Všude jsem se dočetla, že pokud je čárka barevná, tak to je většinou indikace těhotenství, ale jak říkám z vlastní zkušenosti těhotná na 100 %, nejsem a test udělal tuhle neplechu. recenze :https://www.amazon.co.uk/SELFCheck-Pregnancy-Test/dp/B0...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ja si krevni test delala 2x ..jednou jsem tehotna nebyla a na testu byly dve carky, podruhe jsem tehotna byla a dve carky tak proste nebyly😂