Holky, je mezi vámi některá, která má luteální fázi velmi krátkou a podařilo se otěhotnět? Minimálně musí být 10 dní? Co když je méně (9)? :( Jde to nějak léčit,aby se prodloužila? Minulý cyklus jsem měla po vysazení prášků 28 dní, ale nevím kdy byla ovulace, neměřila jsem teplotu, nesledovala. Pokud to zítra dostanu, bude opět 28 dní, ale ovulace byla až 19DC.
@ivet1987 Taky jsem měla velmi krátkou luteální fázi a asi proto byl problém s otěhotněním. Já jí měla dokonce jen 5 dní, ovulace byla cca 17 DC a MS přišla už 22. den. I když jsem měla luteální fázi prodlouženou Utrogestanem, tak ani to nepomohlo. Pak se mi cyklus sám srovnal a ovulace se posunula na 10 DC, otěhotnění pak přišlo hned (ale bylo to už s jiným partnerem - je možné že příčina byla i v předchozím partnerovi - měl špatný spermiogram).
@pajenka já teď uvažuju, že si zase B6 nasadím, abych nahodila cyklus (neb na sobě nějaké cyklické změny pozoruju, ale ovulace zatím ještě nebyla - teda pokud nebyla asi dva dny zpátky, uvidíme, no, třeba po porodu ani MS neodstanu a otěhotním na první pokus, když už jsem si pořídila látkové vložky a kalíšek 😀)
@blannie nojo, po ovulaci bromelain, to jsem taky zkusila (a druhý cyklus se povedlo - ale víc podle mě pomohla ta listovka s pyridoxinem, které upravily cyklus, přestaly se mi na vaječníkách dělat cysty, tvořilo se řǎdně funkční žl. tělísko a tak se prodloužila LF ... ale třeba pomohl i ten bromelain, co no, uškodit nemůže, majlant taky nestojí, takže @ivet1987 - nevidím důvod, proč ho nezkusit)
@katyxq taky jsem si pořídla kalíšek a použila jsem ho jednou😀.
Moje fáze byla 9 dnů a mám dvě dítka,
Tak beru Acidofolan (listovka, železo a B12), piju kontryhel, cyklus 25-26dní, ted jsem 12DC a ovu nikde :(
také ji mám krátkou mám 9-11dní nyní jsem 8-9.DPO a mám to dostat 3-5ledna. ted byla ovu dříve. moc se těším že by to mohlo dopadnout. a pokud tak zacnu brát to co tu píšete,protože jsem o tom nikdy neslyšela až asi před 3dny,což mě docela zaskočilo,ale musíme myslet pozitivne :o)
Mně pomohly až hormony...ale je fakt,že jsem nebyla moc trpělivá a tu B6 jsem zkoušela jen asi 2 měsíce bez úspěchu
já mám LF jen 7 dní. jím 3 měsíce B6 40mg a bez prodloužení, jen se mi posunula ovu dopředu z 20 na 18 den. zkusím teď zvýšit dávku a uvidíme co to udělá
@klami já brala tento http://www.arkokapsle.cz/produkt/ananas-8 - víc info mám někde v albu s grafy bazální teploty
Mohla bych se zeptat jak se bere ten vitamín b6 jestli celý cyklus.
Kratka folikularni faze
Ovulace na 7. den
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
otěhotněla jsem, ale úspěšně až poté, co jsem si luteální fázi prodloužila pomocí pyridoxinu (vit. B6) - mám o tom album s grafy BT