Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s Kontryhelovým čajem?
Popřípadě, jestli někdo spozoroval kdy Kontryhel zabral?
Děkuji
no já ho piju už 2 měsíce a tak by mě zajímalo, kdy třeba začne nějak působit🙂
Ahoj, zkus mrknout na tyhle články, najdeš tam i zkušenosti maminek 😉 https://www.modrykonik.cz/kontryhel/ https://www.modrykonik.cz/kontryhelovy-caj/.
@mackii ahoj, ja zacala pit kontryhelovy sackovany caj z lekarny asi za 38,- Kc balicek - 2x denne....zacala jsem hned s poslednim vysazenym praskem a musim rict, ze na me bud ucinkoval okamzite hned prvni cyklus, nebo mam super pravidelne pochody v tele. Hned prvni cyklus byl krasne pravidelny, 14.den ovulace, 28 dni dlouhy cyklus. A o vic nez 1 den se mi nikdy mrcha neopozdila. Navic mi prijde, ze me diky nemu pri ms nebolelo bricho. A 4.mesic snazeni se zadarilo. Takze za me 100% pozitivni odezvy, pila bych ho znovu 😉 je to par "kacek" a dobry vysledek 🙂
Pila jsem ho prvnich 14 dni po MS, ale nic sem nezpozorovala. Nejak zvlast me nepomohl.
já jsem ho začala pít asi 3 měsíce po vysazení HA, kdy jsem měla úplně rozházený cyklus, měla jsem hrozná stavy a vůbec mi bylo divně. Pila jsem ho každý den, asi za měsíc jsem začala pozorovat změny a cyklus se mi zkracoval z 50 - 60 dnů na 35, 32 apod. Po 10 měsících od vynechání antika jsem otěhotněla a myslím, že i díky tomu kontryhelu. Po porodu a po kojení, když jsem začala zase menstruovat jsem začala zase pít na zmírnění menstruačních bolestí a síly menstruace a taky to fungovalo. Za mě mohu jen doporučit...
Prvni ucinky jsem zaznamenala po 3 mesicich pravidelneho piti. Mela jsem nizkou sliznici a nepomohla mi ani hormonalni lecba. Kontryhel je uzasny a nedam na nej dopustit. Pila jsem od konce MS do ovulace 🙂
Já ho piju kvůli bolestivé MS a můžu říct, že účinek se dostavil hned. Moje kamarádka pila na radu doktorky, když se snažili o miminko a tvrdí, že nebýt kontryhele, tak to trvalo mnohem déle. Ale obě jsme měly kontryhel ze zahrady, ne kupovaný z lékárny. Co vím, tak kvalita těchto čajů z lékárny se liší, ale nevím, které jsou lepší a které horší...
Já to teda poznala hned - začala jsem pít při silném krvácení po revizi dělohy a během pár dní už jsem jen špinila....jinak když jsem ho nepila, tak jsem MS mívala silnější a klidně i 5 - 6 dní.....jakmile jsem kontryhel pila, MS max. 4 dny z toho silné první a druhý den a jinak pohodička....krom toho všeho mi i moc chutná. Po té revizi jsem pila 2 šálky denně, jinak normálně 1 večer a udělala jsem si z toho takový rituálek....teď v těhotenství jsem radši vysadila, ale už se těším, až po porodu zase začnu.... moc mi ten čaj chutná🙂
Tak se mnou čaj neudělal vůbec nic. Ale řekla bych, že je to dost individuální, ostatně jako se vším.....
🙂 Tak já mám cyklus v pořádku celou dobu 🙂 ale strašně bolestivou MS, takže mi to kamarádka doporučila, piju ho i kvůli těhu. No teď za 8 dni mám dostat MS, tak snad mrška nedorazí a výjdou mi na testu dvě dálnice🙂 Pokud ne, nevadí, zkusíme to znova 🙂
Mě zabral hned ... 4 měsíce snažení, pak jsem koupila Kontryhel a další měsíc už MS nepřišla ... možná náhoda, možná ten čaj ..
Ahoj, ráda bych obnovila téma Kontryhel.
Je to rok a půl po vysazení HA a cyklus mám stále pravidlený 25 - 28 dní. Ale...poslední tři měsíce (co se snažíme o mimi mám MS slabou) a nyní byla pouze dva dny ale zato pěkně bolestivá,krvácení silnější + sraženiny krve ale třetí den jen slabé špinění a 4 den nic.
Většinou se píše, že kontryhel krvácení spíš zmírňuje..mohu ho tedy pít i když mám MS krátkou ?
A ještě jeden dotaz..může být krátká a slabší MS příznakem nízké děložní sliznice ?
Díky ! Príma den všem.
Ahoj, myslíte, že kontryhelový čaj může ovlivnit stav dělohy takovým způsobem, abych mohla být po císaři "bezpečně" těhotná dříve než po uplynutí doporučovaného půl roku?
@bianca_86 to bych neriskovala,pomáhá správnému narustání děložní sliznice,ale samozřejmě všelék to není... A doktoři co se týče sekcí ví co říkají... Určitě ti neuškodí to je jasné, ale zkracovat dobu regenerace dělohy po cs bych si asi netroufla...jelikož při přirozeném porodu se uvolní hormony a ty nastartují regeneraci takže logicky u cs to pak trvá chvilku dýl ( mamka má za sebou 2) tak vím o čem mluvím...
@ppejskova můj Dr. mi řekl, že mému otěhotnění nic nebrání, jen že bych měla počkat po šestinedělí, takže nic zkracovat nebudu, ale protože jsem tu četla, že by se mělo počkat, rozhodla jsem se pro kompromis tří měsíců, ale přece jenom bych to ráda něčím podpořila, abych měla jistotu.
Začala jsem s kontryhelem po mimoděložním těhu a odebrání vejcovodu..Pila jsem ho od posledni ms do ovulace a hned druhý měsíc jsem otěhotněla a teď jsem ve 33 týdnu,já věřím tomu ,že kontryhel mi to tam krasně vše upravil
Kontryhelem nic nezkazíš, mě to srovnalo cyklus. Ale nefunguje to na každou ženu, dívku.
Stále se nemohu dohledat správného užívání, někde se píše do ovulace, někde celý cyklus, má někdo nějakou oficiální informaci od osoby, která se skutečně v bylinách vyzná?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
U mě, mám pocit, že to bylo jen na parádu. Ale je to dobrý bilinkový čaj, kterým snad nic nezkazíš. 😉 Pije se od menstruace do ovulace, pokud není, tak klidně celý cyklus. Měla jsem i kontryhelové kapky.