Ahoj, vím že tady je ǔ spousta diskuzí o kontryhelu, ale vůbec to už nechápu. Někdo píše pít v první DC, někdo před ovulaci, a do toho ještě maliník, je to úplně to samé. Když jsem se dočetla o kontryhelu tak jsem narazila na jedinou odpověď, pít ho od 1DC do ovulky, a pak ten maliník, ale teď čtu že se při MS pít nemá tak jak to vlastně je? Nikde není napsáno kolik se ho má dát spařit, a na jak dlouho. Vůbec už nevím co si o tom myslet. ☹
@terkazel od ovulace do konce cyklu se prý má pít zase maliník 😉
@sarkad2856 @terkazel ja pila kazdy vecer po dobu jednoho mesice kontryhelovy caj v kryglu 0,4 od Kofoly 🙂 a dalsi Mesic jsem uz MS nedostala ;)
@muribana Jako celý měsíc?
Ano, s breznovou MS jsem zacala pit kazdy den vecer (dolezite je pit v klidu, kdyz jsi v pohode)..no a dubnovou MS jsem uz nedostala..Tak nevim jestli to je nahoda nebo ten kontryhle. Ale moje kamoska, ktera mi to doporucila, rikala, ze to je 100%..ze jeji kamaradky na to taky neverily a pomohlo..
@sarkad2856 moc děkuji, rádi bychom i mimi, ale srovnání cyklu mi zatím postačí 🙂
@muribana tak to gratuluji, kolik ho mám dát spařit? Já na to teda taky moc nevěřím, ale manžel docela jo, tak ho vyzkouším. 🙂
@muribana Hmm tak vyzkoušíme 😉 děkuji
Někde jsem teda četla že jak se pije i po ovu tak by sna mohl uškodit,tak proto se ptám
@terkazel Jasně,ono postačí někdy i 2 měsíce na upravu a je to tam 😉
@sarkad2856 to je pravda, četla jsem o spoustě žen co se jim to povedlo po kontryhelu 😉
@terkazel tak hurá na pítí 😉
To jo, musím ho někde sehnat. Snad ho zítra začnu pít 🙂
Já piju maliník těhu netěhu, denně. Spařím do 0,5l vody 2 vrchovaté kávové lžičky kontryhele. Upravil mi cyklus. V těhu jsou různé názory, ale četla jsem, že nějakou paní uchránil před potratem - tak jsem ho teď pila celé těhu a nedám na něj dopustit, tentokrát nám fakt pomohl 😉
teda maliník jsem pila až před porodem 😕
Ale kontryhel mi moc pomohl na srovnání cyklu i na otěhotnění. Pije se prvních 14 dní cyklu (od prvního dne MS). Ke kontryhelu ještě doporučuji kapky "Ženské" od Grešíka.
http://www.bylinky-medy.cz/www-lecivebyliny-cz/...
(pila jsem 1x denně kontryhel a k tomu drala 1x20 kapek od Grešíka)
@sarkad2856 ja si nejdrive koupila v lekarne sackovany. Fotku toho caje mam v profilu. A pak jsem si koupila sypanny a to jsem si dala velkou polevkovou lzici vyluhovat..
@sarkad2856 ja cetla, ze je dobry i pri rizikovem tehotnestvi s nachylnosti k potratum. Myslim, ze tato bylikna neuskodi. 😉
terkazel ahoj, přidávám se do dikuze, kontryhel nepij, ten je pro straší ženy a na otěhotnění nepomůže, raději si kup Sarapis - ale obyčejný 🙂
@muribana Děkuji,no já jsem něco přečetla a nevím zda tomu teda jako věřit,ale je mi divné že by bylinky uškodily,no tak uvidíme 😉
@janicka85 Smím vědět proč je pro starší ženy?A co je ten Sarapis?
Sarapis je potravinový doplněk , doporučuje ho moje MUDr., obsahuje vše na prekoncepci
sarkad2856
a kontryhel zase nedoporučuje, proč to bych se jí musela zeptat, mám s ní dobré zkušenosti
sarkad2856 na Sarapisu vím, že je napsáno, že je pro ženy starší, ake ona ho doporučuje, pokud to potřebují i 15 leté holky, na ten kontryhel se jí zeptám
terkazel tak posílám slíbenou odpověď - kontryhel obsahuje moc estrogenů - proto není vhodné pro mladší ženy, až tak po 40 roku
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@terkazel Ahojky.Kontryhel pokud si chceš srovnat cyklus,tak se pije každý den (2 x deně).Pokud se snažíte o mimi,tak se pije jen od MS do ovu.Pak prej prý škodí mimi.