Kontryhel. Zkušenosti?

junykessy
2. srp 2021

Ahoj babulky❤️dnes je to 15den od meho potratu v 17tt. Byla jsem na kontrole, deloha v norme. Jen endometrium mam 5mm,neco jsem o tom cetla ale porad nevim co to je.. Pan doktor rikal, ze mi museli hodne oskrabat sliznici, kvuli silnemu krvaceni. Zobu listovku a kapky gynex. Docetla jsem se o caji kontryhel. Touha po miminku je silna, jelikoz pred 3lety jsem potratila v 8tt, to druhe tehu prislo necekane ale oba jsme se na holcicku tesily. Jake mate zkusenosti a za jak dlouho se vam podarilo znovu otehotnet? Mam totiz nepravidelnou menstruaci a ovulku si nemerim, pac kolikrat ani nevim jestli byla nebo ne. Dekuji za vase odpovědi

levandule_k
2. srp 2021

Kontryhel podporuje nárůst děložní sliznice, upevňuje plod v děloze - je proti potratům. Kontryhel se pije od začátku cyklu do ovulace. Při nepřetržitém pití může oddálit ovulaci, eventuálně ji vygumovat, proto je nutná pauza v pití. Když ji máš nepravidelnou, tak bych si ji určila aspoň kalendářně pro velmi hrubou orientaci, ikdyž se takto ovulace neurčuje.

Jedna ze složek gynexu je kontryhel, pozor abys toho neměla moc. Já bych brala jedno nebo druhé.

junykessy
autor
2. srp 2021

@levandule_k dobre dekuji a kdy si mam dat pauzu prosim? Dnes jsem mela 1hrnek a, od zitra uz 2xdenne

ivya
2. srp 2021

Pauzu musíš udělat v období, kdy má probíhat ovulace. Takže by sis měla začít hlídat, kdy ovulaci máš... V ideálním světě bys to tedy pila do cca 13-14 dne cyklu, pak pauza.

junykessy
autor
2. srp 2021

@ivya chapu spravne 14dni pak tyden pauza a pak zase znovu?

petradt1986
2. srp 2021

@junykessy v gynexu kontryhel je.. Tak aby si nebyla prekontryhelovana 🙂

levandule_k
2. srp 2021

Kontryhel se pije správně od prvního dne menstruace do ovulace, pak pauza až do dalšího krvácení. Když nevíš, kdy máš ovulaci, určila bych ji orientačně cca na půlku tvého cyklu. Jako určovat ji dle kalendáře není přesné, ale lepší než nic.

izzylka
3. srp 2021

Kontryhel je v gynexu....tím užíváním všeho možného si můžeš spíš uškodit 🤔

miszulicka
3. srp 2021

Já jsem pila kontryhel chvilku a podařilo se mi otěhotnět. Jsem ve 38 TT ale jestli tomu opravdu dopomohl kontryhel nevím ale zadařilo se ♥️♥️

junykessy
autor
3. srp 2021

@miszulicka tak to ti moc moc gratuluju. Vysadila jsem gynex, a zobu jen listovku a piju kontryhelovy caj. Dnes jsem si delala ovulacni test. Jedna carka silna ta druhá slabší. Merila jsem si i bazalni teplotu pochvy a mam 37,2.Muze to byt ovulka? Ja to totiz nikdy nemerila😔

miszulicka
3. srp 2021

@junykessy stím ti nepomohu já ovulaci neměřila takže nevím. Ale určitě kyselina listová a kontryhel jsem brala taky. A tak v polovině cyklu byl styk jsem si vypočítala styk a už to bylo. Ale u každého je to jinak.

junykessy
autor
3. srp 2021

@miszulicka a jak jsi to vypocitala? Ja totiz jeste nemam menstruaci

ivya
3. srp 2021

@junykessy Zkus si o měření bazální teploty něco přečíst. Z jednoho měření nic nezjistíš. A taky si přečti návod k ovulačnímu testu.

junykessy
autor
3. srp 2021

@ivya dobre dekuji, říkám je to pro me nové. Po prvnim potratu jsem to vše vypustila a kdyz se nedarilo tak jsem se smirila, ze mimi nikdy nebude. Muj gyndar mi vypsal zadanku do CAR a do ted mi lezi v supliku, protoze jsem nahodne otehotnela. Holciny pisou o mereni bazalky a ovu testech. Tak jsem to zkusila, ale upinat se na to nechci

miszulicka
3. srp 2021

@junykessy já těm testům ovulační moc nevěřím
Mě se nedařilo podchytit ovulaci a i gynekolog řekl že těžko to žena na sobě moc pozná. Já jsem prostě akorad vypočítala že bych sex měla mít cca v polovině cyklu. Zkusila jsem i na netu kalkulačku a taknejak to i vyšlo

petradt1986
3. srp 2021

@miszulicka ja treba mam takove bolesti a pichani na vajecniku, ze to nejde prehlednout. Vzdy si to potvrzuji testem. A vzdy to tak mam. (2x potvrzeno i UTZ).