Zdravím ženy,
Zase otravují 😀 objednala jsem si listovku jelikož plánujeme miminko. Dočetla jsem se,že i kontryhel upravuje cyklus, bolesti atd a může být nápomocen pri otěhotnění. Máte s tím zkušenosti? Popřípadě jak ho pít? Kdysi jsem ho pila 2x denně. Jedeme ale 25-27.6 do lázní a MS mám dostat,28,29 tak nerada bych aby se cyklus rozhodil a MS nedorazila dříve.
Díky za rady a tipy,čím podpořit těhotenství.
Kontryhel se pije od začátku menstruace do ovulace. Pokud bys ho pila nepřetržitě může oddálit ovulaci, eventuálně ji vymazat.
Jinak souhlasí, že pomáhá na otěhotnění, mírní křeče při menstruaci, podporuje nárůst děložní sliznice. Není vhodný při endometrióze. Záleží jaký je tvůj problém.
@levandule_k mívám bolestivé a dlouhé cykly,teď i 8-9dni se zpožděním 6dni. Ovulaci tím pádem mívám a nebo taky ne(poznám už na sobě).
Délka cyklu je od menstruace do menstruace. Pokud nevíš, kdy je ovulace, pila bych čaj od prvního dne krvácení cca 2-3 týdny a pak pauza, dokud nepřijde další menstruace.
Důležitá je příčina bolesti, pokud by se křeče zhoršovaly, vysadit kontryhel.
Asi takhle - já jsem při snažení jedla mamavit a pila kontryhelovy čaj, povedlo se rychle, ale nakolik to bylo účinné těžko říct 😁 čaj jsem si dávala jeden večer, a sem tam jsem i vynechala.
Ale jinak pokud bys ho pila intenzivně (2x denně), tak žádná bylinka by se neměla takto užívat déle než 14dni. Mám známou, která si tímto zadělala na cystu.
Já pila jeden hrnek celý měsíc 😁
@lalolita mě také pomohl Gynex. Mě tedy cyklus prodloužil, ale zpravidelnil a měla jsem po něm vždycky ovulaci, která byla hezky poznat bez jakýchkoliv testů apod. 🙂 Ať se daří 🍀
Nevím co mi pomohlo, ale když jsem víc jak půl roku neměla ovulaci, začala jsem pít ženský čaj z DM(obsahuje kontryhel), zobat Drmek a cvičil hormonální jógu. Hned první měsíc této kombinace jsem měla velmi silný a bolestivý cyklus. Pořád jsem cítila vaječníky a dokonce jsem i poznala ovulaci, která se dostavila po 7 měsících. A zdařilo se.🤩
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já bych se na tohle všechno vyprdla. Pokud se teprve začínáte snažit, není důvod to takhle hrotit. Užívejte si sexu a buď v klidu.