Ahoj vsem. Mohla bych se zeptat zda je tady nektera, ktera mela konizaci cipku a za jak dlouho se podarilo otehotnet? Pokud teda vubec. Diky
No ja mela vlastne dve konizace. Jednou mi brali kus cipku kvuli spatnym vysledkum na hpv viry a to slo na hystologii. Jelikoz ta dopadla spatne tak jsem musela jit na druhou 😕 pak vysledky uz v poradku. Ale mam obavy jestli to nejak vsechno nebude v poceti vadit 😞 Uz lini v cervenci jsem byla na operaci s nepruchodnosri vejicovodu a s cystou a letos v dubnu s timto 😞
u mě byl problém.
Cca po 9m u mě začala probíhat hrozná menstruace. Neskutečné bolesti, a krvácení. Kdy bylo i v těch nejsilnějších prvních dnech třeba jen hodinu a potom třeba den dva nic...a pak to ze mě valilo proudem...a zase den dva nic.
trvalo to přes rok. Menstruace se tímto problémem protáhla klidně i na 14 dní..protože se moje tělo tvářilo, jako že už domenstruovalo, ale potom třeba 10 den jsem po styku zase začala krvácet, a špinění trvalo celkově i 14 dní od začátku ms..zkracovali se mi cykly, takže jsem měla 14 dní ms, týden až 10 dní klid a zase nanovo.
V tom čase jsem se pokoušela o miminko a nedařilo se, ač jsem vždy otěhu na první pokus...
můj gyndař moje problémy s ms přičítal kojení..potom po odstavení mi zkusil na 3 měsíce nasadit HA, ale stejně to nepomohlo..
aŽ když jsem šla na kontrolní stěry do CoP kam jsem každý půlrok docházela jsem se o tom zmínila dr.a ten mi řekl, že to je určitě konizací.
že ten čípek jsem měla hrozně srostlý a zjizvený a téměř neprůchodný☹
Pod narkózou mi čípek rozrušili a otevřeli a potom jsem ještě neplánovaně na konci šestinedělí otěhotněla.
Taková komplikace prý bývá, že jak se ten čípek hojí, tak prostě se udělají srůsty. Není to asi obvyklá a běžná komplikace, a myslím si, že většina žen po konizaci bezproblémů otěhotní.
Jen jsem to sem chtěla napsat, pokud by měl někdo podobné problémy, aby nečekal, a šel to řeišt hned. Já takhle zbytečně trpěla skoro přes rok:-/
@haluzska to první co popisuješ byla asi biopsie, ne? to se provádí bez anestezie, kdy ti odštípnou malinký kousek a podle toho se rozhodne, co dál, jako u mě.
po výsledcích z histologie jsem měla taky pořád CIN III a musela jsem na konizaci, v celkové narkoze
Tak ja zadne takove problemy s menzes nemam nastesti a jsem za to rada, uff. Jj histologie byla ale delali mi ji v narkoze. Ted je relativne vse v poradku od posledni kontroly v kvetnu. Tak jsem se chtela dozvedet, za jak dlouho ktera otehotnela a zda probihalo vse v poradku.
@haluzska já co jsem četla, tak konizace nemá vliv na otěhotnění, i tady na MK v diskuzích🙂 spíš je potom problém prý del dr. aby nebyl předčasný porod:-/ ale s otěhotněním by neměl být problém😉
Tak to strasne rada slysim. Jelikoz se snazime uz hodne dlouho a potad nic :-/ tak doufam ze to bylo k necemu a vyjde nam to k tomu vysnenemu miminku 🙂
Kamoska po konizaci cipku a nasledne lecbe rakoviny cipku donosila na prvni pokus do 34 tydne zdravou holcicku. Polovinu tehotenstvi prolezela, cast doma, cast v nemocnici. Rodila cisarem. 🙂
Ja pul roku po operaci. Doktor rekl, ze vysledky dobre a muzeme se zacit snazit....dalsi mesic tehotna. Dvojcata. Od 27.tydne hospitalizace pro zanikly cipek. Porod 29+5. Dalsi tehotenstvi 3 roky od konizace. Poceti druhy mesic od zacatku snazeni. Od 35.tt straseni s predcasnym porodem, cipek 1cm. Porod 40+1.
@haluzska Jak dlouho se snazili netusim. Nicmene dva mesice snazeni od operace neni nic 🙂 Ja i manzel jsme zdravi a snazili jsme se trictvrte roku. Kamoska otehotnela tusim rok a pul po konci lecby a vzhledem k tomu, ze chodila na nejaky ozarovani ci co, tak urcite chvilku trvalo, nez se mohli zacit snazit. Tipuju, ze dyl nez nam jim to netrvalo :D
No my se s manzelem uz celkove snazime 3 a pul roku nic. Ted v poslednim roce 3 operace. Tak jsem takova netrpeliva a pram se co a jak.
jsem po ,, velke,,konizaci.. v narkoze, lezak tyden, dalších 14 dni jsme sotva lezla....dle vysledku..poslední predrakovinove stadium... pry nemam otěhotnět dřív jak za rok... ok , zkusili jsme to za dva roky.. a tehotna jsem byla 1 mesic.. u druhého dítěte druhy mesic..... horsi bylo zkracovani cipku, kontrakce, tvrdnuti bricha. od 20 tydne.. a od 28 se mi chtelo rodit.. první syn 30 + 5, dcerka nakonec po lezeni, nemocnici, lecich... 38 + 4
jinak dle mého také nema cipek a zadareni se tehotenstvi nic spolecneho... cipek je dulezity v tehotenstvi, jde vlastne o takove vicko pod dělohou.. cim delší , tim lepsi.. zkracujici se.. pruser, no....ale i po konizaci lze ditko donosit, na predcasny porod ma vliv vicero věci..
Jako hned po konizaci jsme se nesnažili, ale asi tak půl roku po a trvalo nám to asi 4 měsíce cca.., pak potrat v 6 tt a hned nato se zadařilo a do termínu mám necelý měsíc. Celý těhotenství normální, žádná nutnost ležet, do minulýho týdne jsem normálně pracovala a cervix score mám stále 0, takže zas budu beztak rodit až po termínu 🙂 Přeju, ať se brzy zadaří.
Dekuji vsem . Snad se nam uz take podari mit // 🙂
Nam se zadarilo za 8 mesicu, ale nemyslim si, ze by konizace byla duvodem, u me spia psychika. Spis jsem pak nevydrzela do terminu a rodila jsem par dni pred 37tydnem, protoze cipek uz vic nezvladl
Konizace nemá vliv na otěhotnění ale na udržení těhotenství,mám po dvou konizacich, otěhotněla jsem v pohodě,ale od 32 tt v nemocnici pro zkracující se čípek a malá se narodila 36+5 ale chce to opravdu se šetřit a klidový režim
@rozaruska a ty jsi prodělala dvě konizace a potom až otěhotněla?
@snezenka123 nene,jednu v 25 letech,pak jsem otěhotněla v 32 letech,ale nemělo to vliv,šlo to hned a druhou konizaci hned po šestinedělí.Ted 2,5 roku po konizaci jsem otěhotněla taky hned,ale bohužel jsme to dotáhli jen do 20 tt,kdy jsem o holčičku přišla,ale to bylo kvuli předčasnému odlučování placenty..
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Za tři roky, ale tak dlouho to trvalo kvůli jinému důvodu. Po 9 měsících jsem otěhotněla znovu, obě děti jsem porodila v termínu