Konečně jsem přišla na svůj cyklus. Dělám to správně s Duphastonem?

kvetuska145
8. srp 2020

Ahoj holky, vim ze je milion témat na brani duphastonu. Tenhle cyklus jsem zjistila konecne kdy mam ovulku. Test mi vyšel pozitivní 20 dc. Duphaston jsem nasadila 23 dc. Je to tak? Mam ho normalne brát od 16 dc do 25 dc. Mam totiz cykly kolem 40dc -45dc . Mela jsem ho pul roku na upravu a otehotneni, podarilo se v prosinci kdy jsem to vysadila a nedopadlo to, pak jsem ho pul roku nebrala a ted ho mam zase. Moje dr mi rikala, at si zkusim zjistit kdy mam ovulku podle testu, tak k ni naklušu a zeptam se na tohle. Myslite že s tím duphastonem dělam dobře ? 😪

levandulka_fialova
8. srp 2020

@kvetuska145 Mně když vyjde pozitivní test + teda měřím i BT, tak nasazuju až mám 3 dny teplotu nahoře, tak až 4. den. Prostě pro jistotu, aby opravdu bylo po ovulaci. Tzn. u tebe "můj scénář" - pozitivní test a 5. až 6. den potom Duphaston.

kvetuska145
autor
8. srp 2020

@levandulka_fialova Super, děkuji moc radu 🙂 Já právě myslela že od pozitivního testu je ovulace do 48 hodin. Tak jsem nasazovala 3 den po pozitivním testu. Ale podle toho jak jsem to dnes dostala, tak to vychází, jak píšeš 🙂 Takže od pozitivního testu nasadit až kolem pateho dne 🙂

klokanka31
8. srp 2020

@kvetuska145 A bez duphastonu se mimi nepovedlo?

levandulka_fialova
8. srp 2020

@kvetuska145 No měla by být do těch 48 hodin, to je pravda. Ono se myslím nic nestane, protože za těch 5 dní se vajíčko nestihne uhnízdit, takže když začneš 5. den, dodáš progesteron včas 😉

kvetuska145
autor
9. srp 2020

@klokanka31 prave ze ne 😔 zkouseli jsme to bez nej jkou dobu, pul roku jsem brala duphaston posledni mesic vysadila a nedopadlo to. Od toho prosince do ted taky nic😔 mam strasne nepravidelnou ms kdyz nemam ten duphaston, takze si myslim ze neovuluji. Ale ted mam novou dr, tak to snad pude 🙏🏻😔

klokanka31
9. srp 2020

@kvetuska145 Buď v klidu, já neměla ms klidně 3 měsíce, brala jsem dupíka několik let, a stejně nepomohl. A nakonec jsem během 1 roku otěhotněla 3x, a bez jakýchkoliv léků, a dokonce i bez ms 😊

kvetuska145
autor
9. srp 2020

@klokanka31 tyjo, tak to je super 🤗 taky bych si to už prala. 😇

kvetuska145
autor
9. srp 2020

@levandulka_fialova dobře dekuju moc 😊🙏🏻 Jenom si teda ohlidat tu ovulku🥰

klokanka31
9. srp 2020

@kvetuska145 Hlavně se na to nesoustřeď. Já vždy otěhotněla když už jsem to vzdala a plánovala si jiný životní plány 😊

levandulka_fialova
9. srp 2020

@klokanka31 Nad tím pořád přemýšlím. Vím, že se to říká, ale jak by to tělo to jako mohlo "udělat"? Spermie si asi neumí říct, hele kašlem na to, dál neplavu a vajíčko? Když třeba já mám folikuly jen po stimulaci, tak s tím "nemysli na to" nic neudělám, je tam spousta kontrol a pak příkaz "teď". A jakože by to vajíčko si taky pak řeklo, že jen propluje a hotovo? 😉 Ale to jen tak k zamyšlení, co se a jak blokuje tou touhou po miminku a soustředěním se na to?

klokanka31
9. srp 2020

@levandulka_fialova Tak s tím já nemám zkušenosti, u mě se ovulace kontrolovala jen jednou. A stejně se to nepovedlo i když to bylo na povel. Člověk ale takové věci asi nikdy úplně nepochopí jak to funguje. Já byla pro doktorku "případ" ☺ Ms cca 3-4x do roka, nezafungovali ani duphaston a clostík. Po letech mi řekla že by bylo vhodné uvažovat nad umělým oplodněním, že u mě je téměř nemožné otěhotnět normálně. Umělé oplodnění jsem ale odmítla. No a když jsem to už v hlavě vzdala a našla si jiný smysl života, bum a byla jsem v tom. Ale mimoděložní... Vzali mi vejcovod, zkoušeli jsme to pár měsíců, nic... Doktorka že bez ms a s jedním vejcovodem se to nejspíš nepovede. Už jsem to vzdala, bum a znova těhotná, ale samovolný potrat. To už jsem lítala po bytě a nadávala že na to se*u, že další pokusy nebudou. No a za měsíc a půl od potratu jsem byla znova v tom, a z toho mám teď nádhernou 3 měsíční holčičku ☺ Takže je mi jasné že u někoho může být problém ve zdraví, ale u mnoha žen to může být blokáda v hlavě... Přeju ti ať se ti to už taky povede 😉

kvetuska145
autor
9. srp 2020

@klokanka31 ja si prave rikam ze uz na to prdim, ale pak se blizi ms a na nic jineho se nesoustredim😬
Protoze uz je to celkem dlouha doba a uz me to stve 🙏🏻🥺 ale doufam, ze to brzo prijde vsem co si to preji 🍀

klokanka31
9. srp 2020

@kvetuska145 A jak dlouho? Já čekala 13 let...

mimig
9. srp 2020

Holky, můžu se zeptat k tématu?: Já měla brát 16-26DC Utrogestan. Jelikož však ovulace konečně díky úpravě štítné žlázy přichází, ale až kolem 18DC, myslíte, že mám brát až poté pouze pár dní do 26DC nebo to od ovulace mám brát "předepsaných" 10 dní? Délku cyklu teď mám 32 dní. Díky za radu 🙂

kvetuska145
autor
10. srp 2020

@klokanka31 tyjo to je mazes, promin, my dva roky 🥺🙄 a posledni dobou mivam ms tak jeden den a max den spinim, je to normalni? 😔

kvetuska145
autor
10. srp 2020

@mimig ja utrogestan nikdy nemela, ale jestli je to jak duphaston, tak bych asi par dni pockala nebo se zeptala dr 😊

klokanka31
10. srp 2020

@kvetuska145 Nemáš proč se omlouvat 😉 to nevím jestli to je normální, já neměla ms vůbec, takže ani špinění. A to máš po tom dupíku?

kvetuska145
autor
10. srp 2020

@klokanka31 Mela jsem to bez nej a myslela jsem ze to bude snim lepsi a uplne stejne. Ms prisla v sobotu rano a od nedele dopoledne uz nic 😀🙈a test negativni. Jsem z toho uz zmatena. Stejne musim na gyndu volat, tak se zrovna objednam. Tenhle mesic zkusim naposled ovu testy a pak na vse prdim, uz jsem z toho uplne vystavena😪

klokanka31
10. srp 2020

@kvetuska145 Tak zkus test treba za dva dny...

kvetuska145
autor
10. srp 2020

@klokanka31 taky me to napadlo, ale neverim v to, ted mam uz druhe antibiotika jsem nemocna, tak to muze byt vse dohromady🥵 chci se dat do kupy, at jsem fit. Na konci srpna mame jet na dovcu, tak treba se to povede tam😇

levandulka_fialova
10. srp 2020

@klokanka31 Děkuji. Snad to vyjde.

levandulka_fialova
10. srp 2020

@mimig Těch 10 dní až po ovulaci.

clo1
10. srp 2020

@kvetuska145 dobře si ho nasadila, 3 dny po pozit.testu je to v pořádku 👍🏻

kvetuska145
autor
10. srp 2020

@clo1 tak to zkusim takhle delat, a třeba se konečně zadaři 🥰 dekuju

loylii
10. srp 2020

@kvetuska145 normální to není.. vypadá to na nízkou sliznici, nemá co odkrvacet. A s nízkou se neotehotni, mimi se nemá kam zavrtat. Na zvýšení jsou nejlepší Kontryhel kapky. Caj.

kvetuska145
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
kvetuska145
autor
11. srp 2020

@loylii děkuji, už jsem zase o neco chytřejší 😊🙏🏻

kvetuska145
autor
12. srp 2020

@loylii Tak dneska jsem byla u dr, a sama ví že mám ovulaci až 20. dc a nechala mi duphaston brát od 16. dc. nevím jestli to brát jak mi to vysvětlovala nebo to brát až po ovulaci. Mam bez toho dlouhe cykly. Jsem uplne na váškách :(

clo1
12. srp 2020

@kvetuska145 ber až po ovulaci, alespoň já bych to tak určitě brala. Pokud je ovulace 20 dc, klidně nasaď 21dc

kvetuska145
autor
12. srp 2020

@clo1 Já si to právě taky myslím. Tak děkuju za radu 🙂 Já ho brala před tím pul roku a nezadařilo a až poslední měsíc kdy jsem ho nebrala, tak to vyšlo ale nedopadlo to. Ted jsem byla pul roku bez něj a zase ho mám. Tak právě přemýšlím, jestli třeba před tím nepomohl i on, že mi nahodil cyklus. Ale ovulační test mi vyšel pozitivní tak ovulaci asi mám.