Ahoj, pred rokem jsem měla špatnou cytologii, v březnu biopsie potvrdila nižší až střední dysplazii čípku. Řekli mi, ze se mám pokusit otěhotnět a po porodu bych šla na konizaci . Při včerejší kontrole to už ale vypadá spis na těžší formu. Těhotná zatím nejsem, ale snažíme se. Výsledky budou za 10dnu.. Měla jste některá z vás poté problém otěhotnět? Po jaké době jste se mohli opět snažit?
@pesz Já jsem byla na konizaci čípku, půl roku poté se nedoporučuje otěhotnět, aby se čípek dobře zahojil. Pak jsme se 2 roky snažili, než se povedlo, s konizací to asi nesouviselo. Já měla problém spíš s tím, že na čípku byla celkem tuhá jizva a otevírala jsem se hodně pomalu, jizva to držela.
@petulkadodo achjo :( to je blby, další půl rok je dlouhá doba:/ ale asi je lepší tohle podstoupit, než aby to prerostlo v něco horšího :/
@pesz Jestli jsem to dobře pochopila, když se otěhotní dřív, hrozí, že čípek nebude dost silný, aby vydržel celé těhotenství, proto je pak třeba být na rizikovém těhotenství a hrozí předčasný porod. Ale asi lepší obětovat pár měsíců snažení než riskovat zdraví.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jestli si dobře vybavuji, co jsem k tomu kde četla, tak není problém otěhotnět, ale může být kvůli čípku problém s donošením. Ale i to se dá řešit (čípek se pak "zašívá" jedním stehem - takže asi něco, čemu je snaha se vyhnout, ale řešitelné to je).