Ahoj holky, jsem zoufalá a docela bezradná.
Minulý měsíc jsem otěhotněla, ale odešlo to spolu s menstruací. Šla jsem tedy k doktorce, která mi řekla, že šlo o samovolný potrat, nicméně se mi blíží ovulace, ať to klidně zkusíme, že se může zadařit, a pro jistotu mi vzala krev (137 jednotek). Za týden mě kontrolovala druhá doktorka, která mi dala naději, že jsem těhotná a vzala mi krev (tentokrát 130 jednotek). Nakonec mi bylo řečeno, že těhotná opravdu nejsem a že se mi musí sledovat hladina HCG, dokud neklesne pod 10 jednotek. Tak jsem za další týden šla znovu na testy, den před očekávanou menstruací, a měla jsem 213 jednotek. Doktorku to vyděsilo a poslala mě do nemocnice, kde mi znovu brali krev o dva dny později a už mám zase jen 126 jednotek. Termín očekávané menstruace byl včera, ta samozřejmě nedorazila. Pár dní slabě špiním. Trochu mě bolely prsa a hlava, ale to už víceméně ustalo. Test byl samozřejmě pozitivní, ač slabě. Nikdo mi doteď vlastně pořádně neřekl, o co se jedná a co se mnou je. Měla jsem naději, že se hned po tom samovolném potratu opravdu zadařilo, že tělo bylo plné hormonů a pro další potencionální miminko to bylo o to snazší, ale očividně ne. Snažila jsem se držet svou radost na uzdě, ale samozřejmě to zklamání je velké...
Má některá z Vás podobné zkušenosti a jak to nakonec dopadlo?
Mám dnes fakt blbý den... ☹
Mam podobnou zkusenost..... letos v breznu jsem po IVF dostala celkem na termim menses, ale nedalo mi to: test jsem si udelala a byl POSITIVNI!. Diky tomu, ze to bylo z umeleho oplodneni, trvali na krvi. A ouha, krev na 99. takze nervy na pochodu (a nadeje tez)....2 dny na to hcg v krvi zase stoupalo - na 130. coz neni umerne (bylo jasne, ze se to nevyviji spravnym smerem). 3 dny nato mi to zase kleslo, ale jeste stale kolem 60. No a pak se to za par dni uplne uplne vyplynulo, jakmile bylo na 7, tak uz to nikdo neresil, a dostala jsem zase ms (2 tydny po te posledni) ale trvalo to jen 2 dny.
chapu Te, je to debilni situace, cloveka to hodne drasa protoze se houpes na nadeji a beznadeji. Urcite bych zustala v peci Dr. aby se vyloucilo mimodelozni tehotenstvi, ktere se takhle taky muze ozvat. Alel Bohuzel Ti nezbyde nic jineho, nez cekat ze si s tim Tve telo samo a spravne poradi.
Hodne stesti
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.