Holky, otázka je jasná, prosím, kolik dní po testem a bazální teplotou prokázané ovulaci byste už šly do sexu "na plno"? S výstřikem dovnitř.. ?
Dneska jsou to 4 dny po, a ještě si říkám, že ne.... Tak 6?7? Co myslíte nebo jakou máte zkušenost?
Děkuji 🙏☺️
A pro zajímavost - kolik dní PŘED byste ještě riskovaly?
A před...je těžko. Když by risk neznamenal katastrofu,tak 5-6-7 dní, když znamenal, tak vzhledem k možnosti posunutí ovulace bych neriskovala vůbec a do potvrzení ovulace ( což jsou ty tři dny zvýšené teploty) bych používala spolehlivou další metodu.
Riskuje to a zkouší pokus omyl každý měsíc jen málokdo. Můžeš to risknout a pak napiš. Nějaká nová hra nebo co? Buď chci dítě nebo nechci a chráním se, nic mezi tím není.
řeknu ti to úplně přesně. nikdy.😄
To je hodně velká ruská ruleta do toho bych nešla žádná metoda není 100% ovu test je jen ukazatel hormonů to je vše tělo není stroj klidně si může ovulace ukázat jinak ...pokud dítě nechcete tak ochranu
Nikdy. Beha to okolo me
Já teda měření bt považuji za dost spolehlivé. Ale ta první fáze cyklu je taková riskantní no. Po ovulaci už jsem bývala v klidu. Mám naměřeno přes 60 cyklů a drtivou většinu jako předcházení početí, ne jeho dosažení.
4 až 5 dní po. Před nikdy. U nás jsme si řekli, že tomu necháme volný průběh a vydrželi tam mršky čekat fakt těch 5 dní. Takže před vůbec, to bezpečný rozhodně není. 😉 Když mám pocit, že se ovulace pomalu blíží, jistím to ještě spermicidním gelem. Během ovulace se nesmí chlap ani přiblížit a ten 5.den po má šťastný týden. Ale jako 100% ochranu to nepovažuji. Nám to funguje, ale kdyby náhodou, tak to bereme tak, že by se stalo...
Vajíčko čeká na spermii max 24 hodin, úplný extrém je 36 hodin. Pak už není co oplodnit. Pokud tu ovulaci víš úplně jistě (ideálně když máš třeba z folikulometrie potvrzené, že když máš takovou BT a takové a takové příznaky, tak ovulace probíhá teď), tak když je dejme tomu v sobotu dopoledne, tak v úterý ráno už bych byla úplně v klidu.
@1pomnenka Jak, že není nic mezi tím? Fakt si myslíš, že neexistují lidi, kteří se sice o dítě aktivně nesnaží, ale jeho příchod, kdyby selhala antikoncepce, by jim nevadil? Takových je přece hromada a takoví tomu logicky přizpůsobují i volbu antikoncepce. To, co dělá zakladatelka, je regulérní metoda plánování rodičovství. Když víš jistě, kdy máš ovulaci, tak je tahle metoda srovnatelně spolehlivá jako třeba kondom.
@tereziezavily Ne, já si myslím, že je to troll, který dá dotaz, už se nikdy neozve, jen se baví, jak se tu dohadujeme. Proč se ptá, může si to na vlastní kůži vyzkoušet, ne? Ženy, kterým by nevadil příchod miminka řadím v podstatě do skupiny chci dítě. Kdyby ho nechtěly, řeší to.
@1pomnenka s tím bych teda nesouhlasila. Je spousta lidí, kteří si opravdu řeknou, že to nechají osudu a buď dítě přijde nebo ne. Prostě vědomě dítě nechtějí, vyloženě naproti tomu nejdou a kdyby se stalo i tak, tak to tak má být. A třeba kondom po přičtení uživatelských chyb nemá ani 90% spolehlivost. A přesto tady každý měsíc ženy orodují za to, že kondom je dostačující ochrana a přerušovaná soulož není antikoncepce. Při poznání svého cyklu a těla je to spolehlivější jak ten kondom. Hormonální antikoncepce není zdravotně pro každou a přes tělísko se dá otěhotnět taky. Nicméně souhlasím s tím, že pokud vědí, že miminko rozhodně nechtějí, měli by se chránit i jinak než měřením teploty.
@1pomnenka tvoje reakce je docela hloupá. Pokud na sobě někdo zcela bezpečně pozná ovulaci, což není nic tak neobvyklého, může naprosto v klidu provozovat sex od třetího dne po ovulaci a těhotenství nehrozí. To už je větší riziko otěhotnění při sexu s kondomem, s HA nebo s tělískem, než že někdo otěhotní déle než 3 dny po ovulaci.
Pro autorku otázky: před bych to radši nezkoušela, ovulaci můžeš mít i o dost dřív, než míváš obvykle.
Řídím se symptotermální metodou, která má PI (tzn. spolehlivost) srovnatelnou s HA. Není to jen měření teploty, je to sledování více příznaků, ze kterých se dá opravdu spolehlivě určit ovulace. Chce to ale opravdu se ji naučit, není to metoda počítání nebo jen měření BT.
Tři dny po potvrzené ovulaci jsou už bezpečné. Před ní záleží na délce cyklu a na předchozích ovulacích, já mám třeba bezpečných prvních osm dní cyklu, pak už ne (tzn. asi 12-13 dní před ovulací, kterou mám kolem 20DC).
Máme tři plánované děti počaté všechny na první pokus (takže jsme celkem plodní, ale metodě i tak velmi věřím, nikdy neselhala).
Já riskuju až týden po. A před jen první den po skončení menstruace, takže tak 8-10 dní před ovulací. Zatím mi to funguje, 9 let bez nehody 😀
Ja som na sebe spoznala vzdy konec ovulacie pretoze ma hned zacali bolet prsia. Takze vtedy som vedela, ze uz je bezpecno. Z druhej strany by som si to nelajzla 😀
Holky, děkuju. Měřím si bt už x let, před ovulací práve vím, že nic, a taky se toho držím, jen jsem byla zvědavá na ten čas po ovulaci....
@gruyerre ano, ano, vím, že před to zkoušet nebudu, dle měření se mi stalo že ovulaci nemám vždy stejný den (proto taky měřím)
@madbetka ano, chápu, já měřím BT, dělám ovulační testy, poznam změnu hlenu, cítím bolest, změnu nálady - samozřejmě to není určující, ale mám dvě děti, na první pokus
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Třetí den večer jsme se učili na kurzu. Po hlavních zprávách 😁