Kolik dní kolem ovulace je možné otěhotnět?

keny123
4. zář 2015

otázka je myslím jasná.... kolik dni před a kolik po ovulaci je možné otěhotnět? jestli to jde teda i po ní...četla jsem že dva dny před ovulací a jeden den po ní....tudíž celkem 4dny v měsíci?? děkuji

andelka
4. zář 2015

Před ovulací záleží jak dlouho vydrží oplodněníschopné spermie. Udává se běžně 3dny (osobní zkušenost), ale může to být i 5dní. Vajíčko je oplodněníschopné max. 24h po ovulaci, spíše méně. Takže obecně 5dní před ovu a 1den po ní jsou plodné dny.Nejplodnější a největší pravděpodobnost je 2dny před ovu a v den ovulace.

karlajasmine
4. zář 2015

Jak pise Andelka - 5 dni pred ovu a 1 den po. Ale nejpravdepodobnejsi 2 dny pred ovulaci a v den ovulace.

misula29
4. zář 2015

otěhotnět můžeš jedině při ovulaci,ale vajíčko může být oplodněno spermiemi ze styku 3 dny před ovulací a den po ní ,záleží na výdrži .Max jsem se dočetla ,že spermie vydrží až 5 dní,ale to budou spíše vyjímky 🙂

andy80
4. zář 2015

Já otěhotněla 10 dní po předpokládané ovluce 🙂 , tak nějak asi v době, kdy jsem čekala MS. MS jsem měla pravidelnou, akorát pak asi nějaký výpadek a hned se zadařilo otěhotnět :--D . Podle mého gyndr. je možné otěhotnět prakticky kdykoliv mezi MS, že se občas nějaké to vajíčko zatoulá 🙂

akankeo
4. zář 2015

hlavne neresit ovulaci a nemit planovany styk kvuli ni, to je nejlepsi cesta jak mit problem s otehotnenim aneb nervy se uz postaraji o to, aby to neslo...

drakenn
4. zář 2015

Já otěhotněla 2x jeden či dva dny po mensturaci.. je to individuální.. Poprvé to bylo neplánovaně a podruhé jsem u sebe šla na jistotu a bylo to hned..

taktedanevim
4. zář 2015

já měla ovulaci 13 tý den od počátku menstruace, zjištoval mi to gynekolog, když jsem nemohla otěhotnět, partner ale musel ,mít 4 dny půst, ale každá to může mít jinak

bajunka
4. zář 2015

otěhotnět můžeš jen v okolí ovulace jak tu holky psaly, ale každá ji má jindy, takže to opravdu může být těsně před menstruací nebo hned po ní, chybné je si myslet, že podle tabulek bych měla mít OVu v polovině cyklu...