Kdy začít s ovulačními testy, když jsem bez MS?

karolinahd
21. lis 2015

Chtela bych se zeptat kdy mam zacit s ovulacnimi testy kdyz jsem bez ms...? Da se to nejak spocitat...? A je vubec moznost otehotnet kdyz nemam menstruaci...? Stale kojim malou....kojit prestat nechci ale chteli by sme poridit male sourozence...😃jestli je muj dotaz moc mimo tak se omlouvam vubec nevim jak to funguje mala prisla tak nejak sama....😃

evulina77
21. lis 2015

dokud nemáš menstruaci, tak můžeš používat ovulační test, ale to by jsi to musela dělat každý den, aby jsi ji nepropásla a to by lezlo docela dost do peněz. Určitě je možné ovulovat bez menstruace, ale když kojíš, je taky možnost, že ti ovulace ještě nenaběhla. Možná bych začala měřit bazální teplotu a zjistila, jestli vůbec ovuluješ, i když s bazálkou je to potvrzené zpětně, tedy, dopředu moc nepoznáš nic. Další řešení je mít sex co dva dny, tím nemůžeš nic propásnout a třeba se zadaří. Taky můžeš dojít k doktorovi, a vysledovat ovulaci přes ultrazvuk...
Ale třeba já po prvním těhotenství otěhotněla vždy až 3 měsíce po tom, co jsem skončila s kojením úplně. Ale neodstavuj kvůli tomu malou, třeba se zadaří i s kojením a třeba už brzo...

bajana
21. lis 2015

v podstate ked sa vrati ovulacia, vrati sa aj menstruacia.....takze k otehotneniu treba obmedzit kojenie, nech nabehne cyklus...samozrejme ze najprv bude ovulka, potom MS, ale ako pise evulina, mohla by si testovat kazdy den aj niekolko mesiacov a stale nic....

karolinahd
autor
22. lis 2015

@evulina77 malou odstavit v zadnym pripade nechci....je ji necelich 9mesicu....a moc by sme chteli deti rok a pul az dva od sebe....tak treba se zadari....dekuju za rady....

pabka
22. lis 2015

švagrová znovu otehotnela při plném kojení prvního dítěte. Takže to jde... musíte asi casto zkoušet 🙂

evulina77
22. lis 2015

@pabka no jak která ženská, někdo může otěhotnět až při odstavení dětěte, některá otěhotní pomalu v šestinedělí, prostě kus od kusu...