Dobrý den, nevíte někdo kdy si udělat těhotenský test když 6 dní po posledním pohlavním styku mám začít brát prášky na vyvolání menstruace (Duphaston) a já mám strach je začít brát z důvodu kdybych byla těhotná tak aby mu ty prášky něco neudělali a nevím jestli je mám brát a pak si udělat test nebo si ho mám udělat před tím než začnu brát prášky.
@jane311 Duphaston, ale neni na vyvolani mestruace. Je to progesteron a ten naopak napomaha udrzet tehotenstvi. Uziva se az po prokazane ovulaci jinak ji blokuje.
@martinie88 já mám problémy s ovulací a léčím se s tím tam mi doktorka ordinaci pro neplodné páry dala Estrofem a 17 den cyklu mám přidat Duphaston mě doktorka řekla že to vyvolání mens. takže podle vás se nemusím bát si je vzít?
@jane311 já díky duphastonu otěhotněla. Měla jsem rozhozeny cyklus. A přestala jsem ho brát v okamžiku potvrzení těhotenství a nebyl důvod ho užívat dál.
@jane311 Duphaston urcite MS nevyvola🙂 Podstupovala jsem IUI a vzdy 3 dny po inseminaci jsem nasazovala Duphaston. On MS muze maximalne o par dnu oddalit. Takze ho urcite brat muzete😊
@martinie88 děkuji
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@jane311 No jestli máš začít brát 6 dní po styku, tak to test nemá smysl, to bude moc brzy.