Kdy si mám udělat těhotenský test, když beru prášky na vyvolání menstruace?

jane311
11. led 2021

Dobrý den, nevíte někdo kdy si udělat těhotenský test když 6 dní po posledním pohlavním styku mám začít brát prášky na vyvolání menstruace (Duphaston) a já mám strach je začít brát z důvodu kdybych byla těhotná tak aby mu ty prášky něco neudělali a nevím jestli je mám brát a pak si udělat test nebo si ho mám udělat před tím než začnu brát prášky.

jaja01k
11. led 2021

@jane311 No jestli máš začít brát 6 dní po styku, tak to test nemá smysl, to bude moc brzy.

martinie88
11. led 2021

@jane311 Duphaston, ale neni na vyvolani mestruace. Je to progesteron a ten naopak napomaha udrzet tehotenstvi. Uziva se az po prokazane ovulaci jinak ji blokuje.

jane311
autor
11. led 2021

@martinie88 já mám problémy s ovulací a léčím se s tím tam mi doktorka ordinaci pro neplodné páry dala Estrofem a 17 den cyklu mám přidat Duphaston mě doktorka řekla že to vyvolání mens. takže podle vás se nemusím bát si je vzít?

amazonkajanik
11. led 2021

@jane311 já díky duphastonu otěhotněla. Měla jsem rozhozeny cyklus. A přestala jsem ho brát v okamžiku potvrzení těhotenství a nebyl důvod ho užívat dál.

martinie88
11. led 2021

@jane311 Duphaston urcite MS nevyvola🙂 Podstupovala jsem IUI a vzdy 3 dny po inseminaci jsem nasazovala Duphaston. On MS muze maximalne o par dnu oddalit. Takze ho urcite brat muzete😊

jane311
autor
11. led 2021

@martinie88 děkuji