Ahoj ženy už delší čas uvažuji jak nejlépe naplánovat co asi ani nejde.Mám ted ještě do září antikoncepci a pak se začnem sanžit o druhé mimčo.Zádrhel je ale v tom,že musím otěhotnět nejdéle v lednu aby mi to navazovala na práci a tím pádem potom na nárok na mateřskou.Přemýšlim zda si mám nakoupit už nějaké vitaminy třeba v srpnu ale prášky to asi přebijí ten účinek.Na Pepíčka jsme čekali 9 měsíců tak se bojím.Jak byste to řešily vy? Jde také o to,že hned vysadit nemohu protože bych neměla nárok na mateřskou takže v březnu musim nastoupit do práce která je sezonní a končí cca v říjnu.Takže ted potřebuji dojít celou sezonu a pak otěhotnět a dojít další sezonu jen pár měsíců..jenže jak to udělat aby to vyšlo
no tohle opravdu naplánovat nemůžeš
a co byste dělali vy?
já vim že se to moc zkorigovat nedá proto vás žádám o pomoc nebo názor co byste dělali vy v mé situaci
No samozřejmě, že se to dená naplánovat, ale kdybych se měla pokusit, tak bych začla třeba už v létě. Přecejen pracovat v ranném stádiu těhotenství není tak strašné. Záleží jakou máš práci. Každopádně máš tak víc času na snažení 🙂
No já bych asi udělala jednu věc a to, že bych antikoncepci prášky vyměnila za nepohodlí a byla na kondomech. Tělo se aspoń za tu dobu vyčistí a nebude zvyklé i na spermie 🙂 Pak bych začala v létě brát třeba vitamíny a hlavně tomu nechala volný průběh - žádné stresy s ovulačními testy a měřením bazální teploty. A snažit bych se začala už od září nějakým cca co 2-3 dny kontaktem. Hlavně nespoléhat na počítání plodných a neplodných dnů - někdy člověka až překvapí kdy otěhotní. Vidím to sama na sobě, první pod dozorem lékařů pravidelně měřená folikulometrie co 2-3 dny a přesně nařízené snažení a druhé neplánované 34 DC, že jsme se s manželem lehce opily a říkali si , teď to přeji nejde 🙂
@jozanemec No já osobně bych se vyprdla na celý plánování a pořídila bych si dítě jak jen by příroda dovolila, bohužel se právě smiřuju s myšlenkou že po třech neúspěšných KETECH, už nikdy žádný další miminko mít nebudu . A to jsem na tom ještě dobře protože dvě děti už mám. Jsou tu holky který čekaj x let, maj za sebou x IVF který je stáli třebai statisíce, nějaká mateřská je proti tomu prd. Nezlob se na mě, ale takovýhle kalkulování mi příjde jako rouhání.
a proč jste se nezačali snažit teda dřív? a přešla bys z rodičáku na mateřskou? 😕 nám trvala malá skoro 2roky než se povedla, takže jsme se začli snažit o druhé když měla 2roky, takže mi to akorát tak hezky vyjde, že přejdu z rodičáku na mateřskou. Na mateřskou má žena nárok pokud porodí do 4let věku prvního dítěte a trvá ji pracovní poměr. 😉
Já jsem se taky bála, že mi nebude navazovat RD na MD (měla jsem jen dvouletou), tak jsme se začali "snažit" o x měsíců dřív, než jsem si přála otěhotnět a vyšlo to hned první noc 😀 Tohle se přece nedá nijak ovlivnit, zvaž, co je pro tebe přijatelnější, jestli případný menší věkový rozdíl, nebo riziko skončení RD a nástup do práce.
Podle mě se to celkem dobře naplánovat dá, pokud tam nejsou žádné zdravotní problémy (což asi nejsou, když máte Pepíčka) a pokud se žena nesnaží až moc usilovně. Prostě bych někdy v tom září vysadila veškerou antikoncepci a nechala tomu volný průběh. Hlavně žádné měření bazální teploty a počítání plodných a neplodných dní.... A žádný stres a napjaté čekání, jestli se dostaví menstruace. Vůbec to neřešit - to je nejspolehlivější metoda, jak otěhotnět. To by bylo, aby se za těch několik měsíců, co na to máš, nezadařilo.
mám práci která je od března do října takže kdybych otěhotněla hned aby nám to navazovalo tak bych nárok neměla protože bych byla jako že na pracáku-minulá smlouva mi skončila den před nástupem na mateřskou.Pepíček už chodí do školky .Já už při těhotenství nim chodila normálně do práce do 5 měsíce-dělám na poli
Chtěla jsem plynule nastoupit z RD na MD. Přesně jsme to s manželem naplánovali, spočítali na měsíc a hned napoprvé jsem otěhotněla. Krásně jsem si malovala budoucnost, dokud jsem ve 13. týdnu nezjistila, že miminku netluče srdíčko... Uplyne možná půl roku, než se zase budeme moct snažit. Všechny plány v háji. Takže neplánujte, snažte se hned a nechte to na přírodě 🙂 Miminko je opravdu dar a peníze už neřeším!!!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Doporučuju zaříkávání vo půlnoci na křižovatce u krchova 😉 Tohle vážně nenaplánuješ ani kdyby ses pos.... tavila na hlavu 😎