Kdy se snažit znovu po revizi?

pajuska17
5. únor 2017

15. Ledna sem potratila a 18. Prodělala revizi a neustále přemýšlím kdy se začít znovu snažit. Všechny možné články mám načtené, ale nechci čekat tak dlouho. Máte nějaké zkušenosti?

kmotra87
6. únor 2017

Určitě bych počkala aspoň do konce šestinedělí, hlavně kvůli případné infekci. Ale taky záleží v jakém týdnu jsi byla. Tělo potřebuje čas na zotavení, tak nikam nespěchej 🙂

wivisek
6. únor 2017

Me dr tehda rekla ze po trech mesicich to muzeme zkusit, 8.10. jsem byla kiretazi a v lednu jsem zjistila ze jsem tehotna 😉, malymu uz budou 3, takze hlavu vzhuru, bude lip

snehurka22
6. únor 2017

Ahojky. My čekali 3 cykly, teď se snažíme znovu a čekáme na výsledek ;) Na genetice mi říkali půl roku, v nemocnici 3 cykly a moje doktorka říkala taky půl roku, ale po té co jsem se s ní domluvila, že se cítím dobře, nám svolila už teď. Beru k tomu teda hormony. Také záleží v jakém týdnu si potratila, jak moc se musíš zahojit. Jinak ti vřele doporučuji pít kontryhelový čaj, já se díky němu rychle uzdravila a srovnal se mi zpět cyklus. Pila jsem ho dvakrát denně, více mi chutnal ten sypaný. Hlavně záleží na tom, jak se budeš cítit.

sassanca
6. únor 2017

Ahoj, já byla na revizi teď 13.10. a 9.11. přišla menstruace. A další už ne🙂 V nemocnici neměli nic proti tomu, snažit se hned. Stejně tak moje gynekoložka mi to schválila a byla nadšená, že se zadařilo takhle brzo. Teď končím první trimestr.
Původně jsem chtěla počkat až po šestinedělí, ale když MS přišla tak, jak měla. Usoudila jsem, že je v těle vše v pořádku a jsem zahojená.
Také jsem popíjela kontryhel, tím nic nezkazíš. Aspoň já jsem měla pocit, že pro sebe něco dělám.
Tělo je prý po revizi "pohnojené" a připraveno na další těhotenství a ta šance, že se zadaří brzy, je veliká. Dej na svůj pocit a uvidíš. Přeju hodně štěstí a pevné nervy, všechny víme, jak nelehké období to je,

janyshka
6. únor 2017

Není univerzální rada. Velmi záleží na tom, v jakém týdnu těhotenství zamlklo...pokud to bylo časně do cca konce 7. týdne, tak v podstatě není proč čekat 3 nebo víc měsíců...pokud dojde k zamlklému těhotenství nebo neúplnému potratu později, tak je opravdu potřeba ty tři měsíce počkat, aby měla děloha čas se zregenerovat...Jinak šestinedělí bych nepodceňovala (samozřejmě +/- týden si myslím, že nehraje až takovou roli). Jelikož se při revizi dilatuje, tedy roztahuje děložní hrdlo, aby se mohly do dělohy zavést nástroje, tak je zvýšené riziko infekce, která může možnost dalšího těhotenství velmi zkomplikovat...
Každopádně Kontryhel je známý pro svůj pozitivní vliv na funkci ženských reprodukčních orgánů, takže určitě dobré ho pít a samozřejmě vitamíny s kyselinou listovou 🙂 Držím palečky J

pajuska17
autor
6. únor 2017

Díky za příspěvky....týden sem ještě ani nevěděla, na ultrazvuku nebylo ještě nic vidět měla sem to potvrzené pouze z krve. Takže sem potratila opravdu někdy v začátku. Zatím pokračuju v braní mamavitu, ale asi tedy vyzkouším ten Kontryhel.

wivisek
6. únor 2017

@pajuska17 mně třeba mamavit nedělal dobře, brala jsem femibion kyselinu listovou

pajuska17
autor
6. únor 2017

@wivisek
Mě tedy nevadí, ale mám problém ho spolknout takže sem taky uvažovala nad změnou.

snehurka22
7. únor 2017

@pajuska17 Tak pokud si byla v tak raném těhotenství, tak bych tak dlouho nečekala, já byla už v 18. týdnu, takže hojení trvalo určitě déle.. Jinak taky beru kyselinu listovou z Dr.Maxe dávku 800mg ;)

pajuska17
autor
7. únor 2017

@snehurka22
Dohodli sme se s přítelem, že počkáme do první ms a pak se budeme snažit, ale přijde mi to hrozně dlouhý. Už se nemůžu dočkat, ale zároveň se hrozně bojím aby se to nestalo znovu. Můžu se zeptat proč si o miminko přišla? Jestli o tom nechceš mluvit tak to pochopím.

klerik
7. únor 2017

Ahoj, já jsem byla na revizi 19.12., první MS jsem dostala až po nekonečně dlouhých 6 týdnech. Teď mi končí a zdála se mi normální, žádná moc slabá nebo moc silná. Takže se začneme znovu snažit hned teď v prvním cyklu 🙂 Jo a byla jsem jen v 6. týdnu. Snad se brzy zadaří! Tak hodně štěstí

pajuska17
autor
7. únor 2017

@klerik
Taky hodně štěstí. Věřím, že se brzo zadaří. Předtím se podařilo hned první měsíc tak doufám, že to tak vyjde i tentokrát. Doktor říkal 4-6 týdnů tak doufám že ms dorazí brzo, zítra to budou 3 týdny konečně...takhle sem se na ms nikdy netěšila :D

snehurka22
8. únor 2017

@pajuska17 Kvůli těžké vývojové vadě, víc to rozebírat nechci, už na to nechci myslet.. To mi povídej, já už čekám 5 měsíců, a je to hrozně dlouhý. Dojdi si k doktorce pro nějakej utrogestan, duphaston nebo něco takovýho, aby se těhotenství udrželo..Ať se brzy zadaří zdravé miminko;)

lucinka58
8. únor 2017

my začali rovnou po první menstruaci po šestinedělí a hned se nám zadařilo znovu 🙂 Ono pokud bude tělo připravené, tak to půjde, když ne, tak to půjde později. Ale zase se říká, že čím dřív, tím je líp a je pohnojeno. Aspoň u mě to platilo u obou potratů 🙂 Po obouch jsem hned znovu otěhotněla a jedno miminko v pohodě donosila a s druhým budu za chvilku končit 19 tt 🙂

A šestinedělí určitě dodrž - je to sice opruz, ale je fakt, že to je prevence zánětu, tak ať se něco nepodělá 🙂

pajuska17
autor
8. únor 2017

@snehurka22
To věřím, tak ať to brzy vyjde 🙂 Uvidím co mi doktor řekne. Měla sem jít na kontrolu, ale včera sem zjistila, že má dovolenou takže si musím ještě týden počkat. Akorát se obávám abych to jak naschvál nedostala protože se na to pomalu začínám cítit, ale na druhou stranu bych byla ráda. Cítím se fajn, hodnotu hcg sem si projistotu zkontrolovala testem jestli klesla takže nějaký týden navíc do kontroly by snad neměl být problém.

pajuska17
autor
8. únor 2017

@lucinka58
Taky to máme v plánu, tak doufám že to půjde tak dobře jako u tebe. První těhotenství bylo sice plánované tak na půl, ale hrozně sem se na to po potratu upnula a miminko hrozně chci. Sem ráda, že přítel souhlasí se snažením po první menstruaci akorát chce abych nechala noční protože nevíme příčinu potratu a mohlo to být i díky práci.
Tak hlavně ať je mimi zdravý 🙂

pajuska17
autor
8. únor 2017

@lucinka58
Jinak šestinedělí co se týká sexu sme nedodrželi, i když sem byla psychicky úplně v háji tak strašně brzo přišla chuť a hned týden po sme to nevydrželi :D

lucinka58
8. únor 2017

@pajuska17 No to se nedá nic dělat, když jste nevydrželi 🙂 My teda vydrželi a to jsem se 5 dnů po revizi vdávala, takže manžel byl ochuzený další 4 týdny o první manželskou noc 😀 Ale zato jsme si to pak vynahradili tím druhým těhotenstvím (i když v něm jsme měli útrum od sexu od 10tt do konce těhotenství - teda prakticky do konce šestinedělí po porodu) 🙂 Ale dali jsme to 🙂 Já se teda v tom šestinedělí po revizi fakt hrozně bála zánětu nebo jiné komplikace a manžel taky, takže tak..... Ale pokud je u tebe všechno v pořádku tak super 🙂 A přeju moc úspěchů v dalším snažení 🙂