Ahoj,
Dne 13.5. jsem podstoupila laparotomii kvůli mimoděložnímu těhotenství. Při zákroku mi byl odebrán levý vejcovod. Chci se zeptat kdy je vhodná doba se začít snažit o další těhotenství? Můj gynekolog mi řekl, že můžeme hned po první menstruaci, ale na internetu jsem četla, že nejdříve za půl roku, tak jsem z toho lehce zmatená. Chtěla bych co nejdříve, ale zároveň nevím zda to není nebezpečné kvůli jizvě v podbříšku.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Děkuji za odpověď.
@janaa93 Dobrý den, také by byl odebrán vejcovod po mimoděložním bylo mi řečeno že čekat 2-3 měsíce 😐pak jsem nám podařilo po těch řech měsících ale biochemické 😐
@janaa93 jsem rok po mimoděložním těhotenství, též po laparotomii. Mohla jsem se snažit o další těhotenství hned po prvé MS. Upřímně jsme na to vlítli už 14 dní po operaci.
Ale u nás je to zatím bez úspěchu a jsme smíření s tím, že třetí miminko už nebude. Navíc manžel má o mě velký strach. Chápu ho raději být spokojená matka dvou dětí než tatínek tří dětí bez maminky.
Držím palečky o to víc pokud ještě dětičky nemáš. Hodně štěstí.
@janaa93 my se začali pokoušet asi po 2 cyklech.. Povedlo se po půl roce od laparoskopie.
@adenka84 četla jsem celý tvůj příběh a nedivím se, že se manžel bojí. Také jsem měla krvácení do břicha, ale obešlo se to ještě bez transfuze. My děti ještě nemáme, teď se nám to povedlo na první pokud a byli jsme šťastní, ale bohužel to nedopadlo. Jizva po zákroku si s těhotenstvím poradí? Netrpělivě očekávám první menstruaci, ať můžeme začít 😍
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@janaa93 mám vlastní zkušenost, podařilo se za 2 měsíce. půl roku je zbytečně dlouho, po první MS je ideální 🙂