Kdy otěhotnět po mimoděložním těhotenství - laparotomie?

janaa93
21. kvě 2020

Ahoj,

Dne 13.5. jsem podstoupila laparotomii kvůli mimoděložnímu těhotenství. Při zákroku mi byl odebrán levý vejcovod. Chci se zeptat kdy je vhodná doba se začít snažit o další těhotenství? Můj gynekolog mi řekl, že můžeme hned po první menstruaci, ale na internetu jsem četla, že nejdříve za půl roku, tak jsem z toho lehce zmatená. Chtěla bych co nejdříve, ale zároveň nevím zda to není nebezpečné kvůli jizvě v podbříšku.

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Děkuji za odpověď.

petracig
21. kvě 2020

@janaa93 mám vlastní zkušenost, podařilo se za 2 měsíce. půl roku je zbytečně dlouho, po první MS je ideální 🙂

ovin
21. kvě 2020

@janaa93 prodělala jsem stejný zákrok a bylo mi doporučeno počkat 3 měsíce, což jsem dodržela a pak jsem otěhotněla hned napoprvé. Přeji hodně štěstí.

jasmina1992
21. kvě 2020

@janaa93 Dobrý den, také by byl odebrán vejcovod po mimoděložním bylo mi řečeno že čekat 2-3 měsíce 😐pak jsem nám podařilo po těch řech měsících ale biochemické 😐

adenka84
21. kvě 2020

@janaa93 jsem rok po mimoděložním těhotenství, též po laparotomii. Mohla jsem se snažit o další těhotenství hned po prvé MS. Upřímně jsme na to vlítli už 14 dní po operaci.
Ale u nás je to zatím bez úspěchu a jsme smíření s tím, že třetí miminko už nebude. Navíc manžel má o mě velký strach. Chápu ho raději být spokojená matka dvou dětí než tatínek tří dětí bez maminky.
Držím palečky o to víc pokud ještě dětičky nemáš. Hodně štěstí.

pe_tu_ss_ka
21. kvě 2020

@janaa93 my se začali pokoušet asi po 2 cyklech.. Povedlo se po půl roce od laparoskopie.

janaa93
autor
22. kvě 2020

@adenka84 četla jsem celý tvůj příběh a nedivím se, že se manžel bojí. Také jsem měla krvácení do břicha, ale obešlo se to ještě bez transfuze. My děti ještě nemáme, teď se nám to povedlo na první pokud a byli jsme šťastní, ale bohužel to nedopadlo. Jizva po zákroku si s těhotenstvím poradí? Netrpělivě očekávám první menstruaci, ať můžeme začít 😍

adenka84
22. kvě 2020

@janaa93 ahoj.. no byl to vážně mazec, šlo o život.. Stále to mám živé před očima..
Jizva si poradi neboj. Jizvu na děloze nemáš což je velké plus. A i po opakovaně sekci si jizva z těhotenstvím poradí.
Držím palečky.