Kdy nejdříve testovat?

miisinkka
27. lis 2020

Ahoj holky ☺️ S manželem se snažíme o miminko.. a MS, která měla přijít v pondělí se stále nedostavila. Jen jsem teď dva dny vždy ráno měla po "malé" známky narůžovělého hlenu (doufám, že hnízdění).

Ale teď k věci...nějakou dobou sleduju svůj cyklus ovulace proběhla minulé úterý 17.11. a MS měla přijít v pondělí 23. (ovu prostě nemám uprostřed cyklu jako ostatní). Kdy nejdřív testovat? Jsem šíleně nedočkavá, ale vím že bych teď byla jen zklamaná.

Díky a hezký den všem ☺️

tez83
27. lis 2020

@miisinkka klidně už test zkus.😉

elwe
27. lis 2020

@miisinkka Pokud jsi správně určila ovulaci, tak jsi teď 10 dní po, teoreticky test zkusit můžeš, ale já bych ještě počkala, je pořád dost brzo a ještě se na něm nemusí nic objevit. Testovala bych spíš až 2 týdny po ovulaci.

Potom k té ovulaci - doba mezi ovulaci a menstruaci by měla být u zdravé ženy alespoň 10 dní. Tato doba bývá pokaždé přibližně stejná. Podle toho, co píšeš, ti to vychází na 5 dní, a to je opravdu málo a těhotenství je prakticky nemožné. Jak dlouhou jsi měla poovulační fázi v jiných cyklech? Je možné, že to ms ještě vůbec nemešká, protože hlavní ukazatel, kdy má přijít, je počet dnů od ovulace.

miisinkka
autor
27. lis 2020

@elwe Mám to tak každý měsíc. A otěhotněla jsem tak i se synem a dcerou. I tak děkuji za názor ☺️

kevi1
27. lis 2020

Mat 17.11 ovulaciu a tvrdit ze ti uz od pondelka meska MS je holy nezmysel. Neviem, mam pocit ze v skole skutocne zanedbavali vyuku biologie, lebo nie je mozne, aby kazda druha dospela zena nevedela, ze ak ma 17.11 ovulku, tak 23.11 nemoze dostat MS, ak je zdrava. To, ze si s predchadzajucimi detmi otehotnela neznamena ze ti 5 dni po ovulacii meskala MS, ale ze si mala proste dlhsi cyklus ten mesiac a MS sa v termine (po 12-16 dnoch, alebo teda pri dobrej konstalacii hviezd po 10 dnoch, od ovulky) nedostavila. Zatestovat ti kludne mozes, ale si 10DPO takze nemusi byt nic vidiet a tehotna mozes byt. MS ti proste este nemeska. Tak vyckaj kym ti bude meskat a potom testuj aby si mala istotu vysledku a nebola sklamana.

miisinkka
autor
27. lis 2020

@kevi1 Cyklus sleduji od ledna 2020. Ovulaci mám vždy pár dní přec menstruací, konzultovala jsem to i s doktorkou. A naše těla hold nejsou stroje aby vše šlapalo stejně.

kevi1
27. lis 2020

@miisinkka ale pochop proste ze je nemozne otehotniet ak mas lutealnu fazu 5 dni. Ak to tak mas, doktorka to ma riesit.

nikishkaaaa
27. lis 2020

@miisinkka nezlob se, pridavam se k
@kevi1 neni mozne otehotnet pri lutealni fazi dlouhe jen 5 dni...myslim, zes to musela poplest

aaa42
27. lis 2020

Holky mají pravdu, luteálni fáze 5 dní je opravdu moc krátká. Otázka spíš je jak zjišťuješ ovulaci? 🙂

barca90
27. lis 2020

Ano presne tak, vajicko po ovulaci potrebuje aspon 10 dni na zahnizdeni. Jinak test zkusit muzes, ja treba mela po 12 dnech viditelnou slabou carku a postupne silila. Delala jsem si ten test 2 dny pred MS a pak testovala kazde 2 dny az do uplneho pozitivniho testu.

pepickovapavlinka
27. lis 2020

Musím se přidat holkám mají pravdu luteální fáze 5 dní je blbost to by vajíčko snad nestihlo ani doputovat do dělohy.