Kdy nastává ovulace při nepravidelné menstruaci?

dita2016
18. dub 2016

Ahoj holky.. dlouho jsem váhala jestli sem něco psát ale strasne me zajímá vás názor nebo Vaše vlastni zkusenosti 🙂 už rok se s přítelem snažíme o první miminko... ze začátku jsem mela ms vzdy pravidelne, 28 dni... ale přijde mi, že čim dyl se snažíme a myslím na to, tim vic se mi prodlužuje. Poslední dva měsíce jsem mela cyklus 35 dni. Měřila jsem bazální teplotu, ale jelikož delam v nepretrzitem provozu tj. ranní, noční dvanáctky, není to asi úplne nejpřesnější. Když jsem dřív zkoušela ovulační testy, zdalo se mi, že nic neukázali. Nebo jsem se jen netrefila do sptavneho dnu. Nemá nektera takove zkušenosti? Kdy asi při takovém cyklu nastává ovulace nebo jak to spravne korigovat? Pan doktor se nějak netajímá, porad mluvi o stresu a o tom, že jsem v pořádku. Budu moc vdecna za jakoukoli reakci 🙂 už jsem z toho nestastna.

blondynka400
18. dub 2016

@dita2016 jak může vědět, že jsi v pořádku? On ti někdy vyštřil, že ovulace skutečně probíhá?
Na BT bych se ve vícesměném provozu vykašlala, to není nic přesného. Nicméně ovulační testy by vzestup LH hormonu měly. Já bych je jeen cyklus zkusila dělat cca od 11dne, dokuď nenajdeš test pozitivní. V případě, že pak už bue čárka sílit, je dobré to zkusit třeba ráno a večer.

dita2016
autor
18. dub 2016

Asi to tak zkusím... nakoupila jsem si jich asi 12 🙂 zítra mam 11 dc, tak s tim začnu. Nevím jak to dr. zjistil... testoval hormony z krve a prý vse v normálnu.... asi bych si mela najít nového.

blondynka400
18. dub 2016

@dita2016 a kdy, na začátku cyklu? To je fajn, že je to bylo ok. Ale je to málo... Chce to ještě hormonální profil v předpokládané době ovulace a folikuletrii, aby se ovu fakt prokázala.
Nevím kolik ti je, ale po roce bych to pomalu asi řešit začala. Hlavní je to, zda u tebe probíha ovulace a přítel/manžel by měl jít na spermio.

dita2016
autor
18. dub 2016

jojo na začátku... mela jsem dorazit hned jak to dostanu... je mi 24, což mi právě přijde, že jsme ještě dost mladý na takový problémy. Zkusím to testovat a z doktora dostat nějakou snahu. Pritel si dělal akorát domácí spermiogram. Našli jsme to na netu... a vse ok...

blondynka400
18. dub 2016

@dita2016 tak to je klasický hormonální profil. Ten je důležitý, ale neřekne vše.
Když ono některé věci o věku bohužel nejsou no.... Ale chápu, že ve 24 to někteří doktoři moc řešit nechtějí. Domácí spermio není vypovídající. Ať ti pro něj dr. napíše žádanku,to zvládne tam dojít .-)

balaluku
18. dub 2016

Na srovnání cyklu mi pomohl Gynex, zkus si o něm něco přečíst a třeba pomůže 🙂

asa2
19. dub 2016

Po roce snažení by doktor měl už něco řešit. Jsi z doktorksého hlediska neplodná (po roce nechráněného sexu). Já měla menstruaci co 2-3 měsíce, a to mám takové od 11 let. Pořád nevědí proč. Ale otěhotnět se nám podařilo. Určitě by ti měl vzít krev a zjistit zda nemáš problém třeba se štítnou žlázou nebo s hormonama.

dita2016
autor
3. kvě 2016

Tak jsem včera poprvé viděla dvě silne // na ovulačním testu ☺ s přítelem jsme si to pojistili i předevčírem tak ted už jen přestat na to neustále myslet 😞

andreaandrejka
3. kvě 2016

Holka, kdybych ti měla vyprávět problémy,které měla moje 21 letá sestra s otěhotněním, které mimochodem trvalo 3 roky, tak to bys koukala, ale to sem nepatří, takže k tématu 🙂 Ovulace není u každého stejná, já jí např. měla 14DC, ale také 26DC.
Pokud už se snažíte rok, tak jsi z jejich lékařského hlediska jakoby neplodná, takže by tě měl tvůj dr.poslat na vyšetření k tomu určené. Držím palce!