Kdy a jak jste se začali bavit o miminku?

pajdalena
22. bře 2015

Zajímalo by mne, jestli to u všech bylo automatické, nebo jste některá dávala drobné náznaky a čekala, jestli se jich muž chytí? U některých je klasika svatba a pak děti, ale co u těch, jejich muži se extra do vození kočárku nehrnou?

1renca
22. bře 2015

To je hezká otázka, i když asi neporadím, jak na mužské, co se do kočárku nehrnou. Já jsem plánující typ, takže o mimču do budoucna jsem mluvila už asi tři-čtyři roku dopředu, jak bych to tak nějak chtěla. Až dodělám výšku, udělám si takovou a takovou praxi v práci, budeme bydlet ve větším bytě... Občas jsem to tak nezávazně nadhodila a on se na to asi psychicky za ty roky připravil, protože když už jsem tak nějak měla všechno odšktnuté a už navážno nadhodila téma mimi, tak byl pro 🙂 Je fakt, že už je mu 30 a sám by mimi chtěl (nejenom kvůli mě). Kvůli mé práci ještě čekáme do června. a pokud všechno klapne, tak se už začneme snažit 🙂

arianne
22. bře 2015

Ja jsem porad otravovala a nejdriv to bylo "ja se na to jeste necejtim"-klasika. Tak jsem dala pokoj,ale vzdycky,kdyz jsem se trochu pripila,tak jsem delala hrozny sceny,az se z toho stalo "po svatbe" 😀 Tak jsem pak zacala otravovat se svatbou a kdyz uz se konecne zacala planovat svatba,tak si dal rict,ze nicemu neuskodi udelat si naskok😉 Taky pomohlo,ze jeho nejlepsi kamarad a muj svagranec zbouchli sve zeny,takze mu nehrozilo,ze bude ten jediny,kdo bude muset naklusat z hospody ke rvoucimu uzlicku,zatimco se vsichni ostatni budou kralovsky parit 😃

suzanna123
22. bře 2015

po necelém půl roce chození a soužití (ono to jaksi splývá 😀) s mým mužem jsem se ho zeptala, jestli by nechtěl dítě - brala jsem to tak, že záruka toho, že spolu budeme pořád, není, ani kdybychom spolu byli 5 let a byla jsem si jistá, že by byl skvělý táta a že ať by se mezi námi stalo cokoliv, tak by se na děti nevykašlal

starbucks
23. bře 2015

U nas to bylo tak, ze v dobe kdy mi "nadbihal" jsem chlapovi rekla, chci svatbu a dite a pokud to tak neciti, tak to nema cenu. (Predchozi zkusenost z osmileteho vztahu, kdy chlap nechtel ani jedno, jsem uz nechtela jit do niceho "naslepo" a paradoxne ex mel svatbu a dite do roka a pul po rozchodu🙂).
Po dvou letech jsem chtela vysadit antiko, protoze jsem z ni zacala mit zdravotni potize. a vzhledem k tomu, ze jsme se nijak nedohodli na nejakem jinem zpusobu chraneni, tak jsme se snazili sexovat jen mimo plodne dny a kdyby se stalo driv, tak se stane. Jinak by snazeni naplno vypuklo az po svatbe (mela byt letos v srpnu) 🙂

jajinka25
23. bře 2015

No my jsme se znali cca rok a pul před svatbou ale každy měl jiného partnera on s ni uz dokonce bydlel... Nějakou trvalo vyklickovat ze svých vztahu přeci jen s ni byl 5 let a já s nim 4 roky no v listopadu 2001 jsme se stěhovali do uz našeho bytecku a od nového roku jsme se snažili uz o mimi 😵 to byl i tak nějak důvod proc jsme se rozešli tam ty nechtěli ještě mimi no ten můj bejvali nemá dodnes a to mu je 41 😝 No 14.2.2002 no kdyz bych otehotnela hned měla bych na svatbu poradny břich 😅 no jenže nějak nám to neslo asi jsme se moc snažili az v listopadu po svatbě jsem otehotnela 😉 no jenže já chtěla ještě další ditko a manžel nechtěl ze chce tomu jednomu dopřát 😠 tak jsem stále otravovala ze nechci jedináčka a nedej bože kdyby se mu něco stalo budem sami no tak řekl tak kdyz tak hned no kdyz by to vyšlo v dobu co jsem ho zlomila byli by od sebe 2 roky ale 6 měsíců trvalo otěhotnět uz jsem měla nervy aby si to nerozmyslel no a narodil se kluk měli jsme tedy dva kluky no a to já jako maminka co chtěla holčičku nemohla nechat jen u dvou děti 😀 no hned bych chtěla ještě jedno posledni ale kdepak hodne let jsem nalehala mluvila o tom a ze nejsme úplná rodina no rok dal rok uz byli oba ve skole jeden v 2 třídě jeden v 4tride no já uz tolik nenalehala nechtěla jsem ho odradit a hle najednou zvrat asi si říkal proc uz o tom nemluvím proc kdovi co se mu honilo v hlavince 😀 no při tom všem jsme stavěli domu sami ve dvou no a kdyz si počítal ze se to narodi a uz asi budem v domečku tak přišel sám a tím ze si uděláme mazlíka 😵 no jenže zase mazlíček trval pul roku 🙄 no 4 .2014 jsem otehotnela moc jsme se všichni těšili i kluci ten mladší vždy obletuje malé ditka a stará se o ne no proste idylka jenže 7.2014 netlouklo uz srdíčko a musela sem na kyretaz 😔 k memu překvapeni chtěl manžel stále mimi a ze nechce čekat tři mesice nez se budem snažit no tak mesic po kyretazi jsme se zacali snažit 😵 a další tři mesice trvalo nez jsem otehotnela ted jsem 20tt a moc se těšíme a doufáme ze dojdem do konce a budem miláčka držet v náruči a trésinkou na dortu je ze to zatím vypada na holčičku. Takže chci říct ze nevim kdybych porad usilovala a nalehala na nej ze chci miminko tak nevím zda by chtěl az kdyz jsem o tom nemluvila se stal zvrat 😵 klukum je uz 9 a 11.5 roku a uz jsou hodne samostatný tak jsem šťastná ze i to ještě jednou v zivote mohu vse vychutnat. A kdyz by to byl kluk 😀 tak uz další nechci kvůli autu a tak já jsem ze tři děti manžel ze 4 a ty dve mi připadají proste málo 😵

edeltraut
23. bře 2015

My jsme se tak nějak o dětech bavili od začátku 🙂. Věděl, že děti chci, že bych chtěla velkou rodinu a že děti miluju.... jezdila jsem hlídat děti po všech příbuzných a jeho jsem zapojovala.... takže to u nás nějak vyplynulo. Antikoncepci jsem nebrala a když jsem otěhotněla (sic neplánovaně, ale oba moc dobře víme,kdy jsme ho spáchali 😀), tak to bylo pro oba příjemné překvapení 🙂.

deathy
23. bře 2015

Já mám z prvního vztahu dceru. S manželem jsme se poznali, když jí byly 3 roky. Vzhledem k jeho minulosti "volného ptáka" jsem mu moc šancí nedávala a hlavně jsem ani netušila, co od něj čekat. Radši jsem si ho tedy nepouštěla k tělu.
Avšak, děti miluje a v podstatě to jak se choval k dceři rozhodlo, že to s ním zkusím 😀 a udělala jsem dobře, že jsem dala na tenhle faktor.
Tak nějak jsme se hned sestěhovali, začali stavět, rok poté, co jsme se poznali, jsme se vzali. O dítku jsme se sem tam bavili.
Měla jsem tělísko, kterému v květnu 2014 stejně končila doba, tak jsem nadhodila, že co kdybych ho nechala vyndat už na začátku roku... že těch pár měsíců už není takový rozdíl. Souhlasil bez problémů, nepadlo ani jediný slovo o náhradní ochraně, o dítěti jsme se tak nějak občas bavili oba s pozitivním názorem. Ani nevím co by se muselo stát, abychom si to rozmysleli. Bylo to tak nějak automatický.
Tak šlo tělísko v lednu ven. A nic. Pořád nic. Povedlo se až v říjnu. V podstatě jsem teď ale ráda, že to vyšlo až takhle "pozdě", protože se nám to krásně hodí do krámu.
Malej se má narodit koncem července. V srpnu mi v práci končí smlouva. Dcera jde v září do 1. třídy. Takže ideální stav. A manžel se na mimčo fakt těší a v podstatě se těšil ještě před tím, než jsem otěhotněla.
Takže u nás jednoznačný chlap kočárkář, co už se vidí v létě u rybníka na zahrádce houpající kočárek 😀

alen_ka
25. bře 2015

@pajdalena mého manžela jsem nepřesvědčila já, spíš jeho kamarádi a příbuzní, kteří si děti začali pořizovat, vyprávět mu, jak se na ně těší, případně jaký je to super pocit být otec, rodičovské pocity už na něj pomalu šly dřív, ale asi ještě potřeboval nějakou tu chlapskou podporu a motivaci 🙂