Kalendář. Může se na něj spolehnout, že mi ukáže správně ovulaci?

marlendyetrich
18. bře 2022

Ahojte 👋
Mohu se spolehnout na na kalendář, že mi správně ukáže ovulaci?
Plus mínus 2dny? 🤷🏼‍♀️

pajav
18. bře 2022

Kdybych se já spoléhala na kalendář, tak nikdy neotěhotním :D

terezsk
18. bře 2022

Ja jela podle kalendare .. ale je fakt ze ja ovulaci vzdy citila kort po prvnim porodu . Jinak me nebavilo nikdy delat ovulacni testy . A vzdy se povedlo i podle kalendare v mobilu ☘️Drzim pesti

nikjean
18. bře 2022

@marlendyetrich
Ne, opravdu se nemůžeš spolehnout na kalendář, protože je tam jasně daná rovnice pro výpočet ovulace. Cyklus, který si v aplikaci nastavíš bys musela mít každý měsíc na chlup stejný i v reálu, což je dost vzdálené od reality, takhle prostě ženské tělo nefunguje. A ani to vlastně nemusí být směrodatné, protože jsou i měsíce anovulačních cyklů atp. Prostě jedno velké NE. 😀

marlendyetrich
autor
18. bře 2022

@terezsk mě se taky nechce moc testovat a měřit teplotu 🤦🏼‍♀️

lachtanice86
18. bře 2022
terezsk
18. bře 2022

@marlendyetrich hele tak zkusit to muzes a uvidis , jestli se zadari .. u me se to povedlo vzdy .. ale jak rikam ja mam ovulaci bolestivou takze ji poznam i bez kalendare 🌻

leniczka23
18. bře 2022

Jak.dlouhe máš cykly? Pravidelné? Pokud ano, s největší pravděpodobností se kalendář trefí, ale pokud to máš rozházené tak ne.

tasimia
18. bře 2022

@marlendyetrich nespoléhala bych na to, používala jsem kalendář i testy + měření folikulů a ani jednou se menstruační kalendář netrefil.
Já ale nemám pravidelný cyklus.

marlendyetrich
autor
18. bře 2022

@leniczka23 nepravidelné ale mám to nastavené aby se to zprůměrovalo

leniczka23
18. bře 2022

@marlendyetrich ne to ti je průměr k ničemu. Jestli máš nepravidelnou a ovulaci na sobě nepoznáš, pak bych spíš zvolila testy nebo sex obden a nemusíš ani testovat 😁

jako_mala_holka
18. bře 2022

Ne, já mám třeba každý cyklus jiný, střídají se u mě plus minus 37 a 45 dnů, když jsem otěhotněla, tak jsem měla ovulaci cca 23dc...podle kalendáře bych dceru asi doteď neměla

jako_mala_holka
18. bře 2022

Nebo jak říká leniczka, sex obden a uvidíš

teress1215
18. bře 2022

@marlendyetrich mě ovulace vždy vysla podle nej plus minus ty dva dny no 😊 ale já měla ovulacni hlen tudíž sem si byla jistá ze mi to podle nej tak nějak sedí

nazka
18. bře 2022

@marlendyetrich nemůžeš. Ale jestli nechceš testovat, tak nej je sex obden. Radil gynekolog

jjasmina
18. bře 2022

ne, orientační možná, sex obden a bylo to tam 🙂 Držím palce

marlendyetrich
autor
18. bře 2022

reálně kolikrát jste se na sex obden museli přemáhat?
Když vím že dneska musím tak se mi ani nechce a prosím boha ať už je konec 😖

nazka
18. bře 2022

@marlendyetrich no tak víš, že první týden a týden před MS to úplně nemusíš. Začala bych třeba 3 dny před tou ovu, co ti píše kalendář a skončila 4 dny po tom, co ti píše kalendář.

katule1990
18. bře 2022

@marlendyetrich Ne, spoléhat se na to rozhodně nemůžeš, kor když nemáš pravidelné cykly. Jestli nechceš mít sex cca obden, tak ti k určení ovulace nezbyde nic jiného než měřit bazální teplotu, sledovat hlen a čípek. Na ovulační testy se taky moc spolehnout nedá, já je měla vždycky negativní a ovulace podle teploty i ultrazvuku probíhala.