Ahojte 👋
Mohu se spolehnout na na kalendář, že mi správně ukáže ovulaci?
Plus mínus 2dny? 🤷🏼♀️
Ja jela podle kalendare .. ale je fakt ze ja ovulaci vzdy citila kort po prvnim porodu . Jinak me nebavilo nikdy delat ovulacni testy . A vzdy se povedlo i podle kalendare v mobilu ☘️Drzim pesti
@marlendyetrich
Ne, opravdu se nemůžeš spolehnout na kalendář, protože je tam jasně daná rovnice pro výpočet ovulace. Cyklus, který si v aplikaci nastavíš bys musela mít každý měsíc na chlup stejný i v reálu, což je dost vzdálené od reality, takhle prostě ženské tělo nefunguje. A ani to vlastně nemusí být směrodatné, protože jsou i měsíce anovulačních cyklů atp. Prostě jedno velké NE. 😀
@terezsk mě se taky nechce moc testovat a měřit teplotu 🤦🏼♀️
@marlendyetrich ne
@marlendyetrich hele tak zkusit to muzes a uvidis , jestli se zadari .. u me se to povedlo vzdy .. ale jak rikam ja mam ovulaci bolestivou takze ji poznam i bez kalendare 🌻
Jak.dlouhe máš cykly? Pravidelné? Pokud ano, s největší pravděpodobností se kalendář trefí, ale pokud to máš rozházené tak ne.
@marlendyetrich nespoléhala bych na to, používala jsem kalendář i testy + měření folikulů a ani jednou se menstruační kalendář netrefil.
Já ale nemám pravidelný cyklus.
@leniczka23 nepravidelné ale mám to nastavené aby se to zprůměrovalo
@marlendyetrich ne to ti je průměr k ničemu. Jestli máš nepravidelnou a ovulaci na sobě nepoznáš, pak bych spíš zvolila testy nebo sex obden a nemusíš ani testovat 😁
Ne, já mám třeba každý cyklus jiný, střídají se u mě plus minus 37 a 45 dnů, když jsem otěhotněla, tak jsem měla ovulaci cca 23dc...podle kalendáře bych dceru asi doteď neměla
Nebo jak říká leniczka, sex obden a uvidíš
@marlendyetrich mě ovulace vždy vysla podle nej plus minus ty dva dny no 😊 ale já měla ovulacni hlen tudíž sem si byla jistá ze mi to podle nej tak nějak sedí
@marlendyetrich nemůžeš. Ale jestli nechceš testovat, tak nej je sex obden. Radil gynekolog
ne, orientační možná, sex obden a bylo to tam 🙂 Držím palce
reálně kolikrát jste se na sex obden museli přemáhat?
Když vím že dneska musím tak se mi ani nechce a prosím boha ať už je konec 😖
@marlendyetrich no tak víš, že první týden a týden před MS to úplně nemusíš. Začala bych třeba 3 dny před tou ovu, co ti píše kalendář a skončila 4 dny po tom, co ti píše kalendář.
@marlendyetrich Ne, spoléhat se na to rozhodně nemůžeš, kor když nemáš pravidelné cykly. Jestli nechceš mít sex cca obden, tak ti k určení ovulace nezbyde nic jiného než měřit bazální teplotu, sledovat hlen a čípek. Na ovulační testy se taky moc spolehnout nedá, já je měla vždycky negativní a ovulace podle teploty i ultrazvuku probíhala.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Kdybych se já spoléhala na kalendář, tak nikdy neotěhotním :D