Ahoj holky,
rok a pul pracujeme na miminku, za tu dobu bohuzel 2x potrat v 7tt. Jednou kveten 2019, po druhé unor 2020. Od unora na tom pracujeme jak jen to jde.
Priznam se, ze nemam uplne nactene co a jak a hlavne sve tělo, protože mi posledni dobou MS prijde treba o den dva dřív nebo dele a naposledy i trvala misto 5 dnu 7 dnu.
Tento mesic jsme se snazili takto viz kalendar ve fotce a protoze mne od noci tlaci podbrisek (i dnes cely den), trochu jsem znejistěla, zda ovulace teprve nebude probíhat, prestoze hlavni snažení uz mame za sebou. Dosla jsem nyni pro ovu test a tam tento zrejme negativní vysledek - viz druhe foto.
Tak kdyz to vezmeme sakumprdum dle fotek- myslite, ze jsme se mohli konecne dobre trefit a sance , ze to vyjde je velka?
Moc diky za nazory.
@sami28 ja totiz prave ovulaci moc nijak vetsinou nepoznam. Některý mesic mi pripada, ze je vyraznejsi, nektery nijak zvlast, to byl zrovna tento měsíc. Fakt jsme se snazili, tezko říct, spis me mate to tlaceni podbrisku. Na uhnizdovani to je podle meho brzo a ovulace to tedy zrejme neni. Tak nevim.
Upřímně, nemyslím si, že těmto aplikacím se dá úplně věřit.. Mám ji taky, ale prostě vím, že mi slouží v podstatě jen k tomu, abych si zaznačila cyklus. Měla jsem dřív MS pravidelně po 28 dnech, max +-1 den.. Od potratu v lednu 2017 a s endometriozu se mám cyklus čím dál víc rozházený, rozmezí 25-33 dní. Ale aplikace jede pořád podle průměru, což je blbost. Já ovulaci nepoznám, ale několikrát jsem se na gynde trefila do toho, že jsem měla těsně před ní nebo po ní. Takže mít bych ji měla, i podle vyšetření, co jsem měla skrz IVF s bývalým manželem, bych měla být OK. Přesto se se současným přítelem snažíme přes rok a půl a nic. A to spolu máme sex řekla bych docela často, takže do té ovulace se plus mínus 2 dny trefime snad každý měsíc. A i přesto nic... Ovu testy jsem dělala asi 3x, co řeším těhotenství (takže nějaké 4 roky) a nikdy mi nepřišly úplně spolehlivé. Za mě, pokud to trvá, tak navštívit odborníky. Já na IVF už nechci, ale minimálně zjistit kde je problém, případně kontrolovat ovulaci, podpořit ji nějakými hormony apod. Samozřejmě když to jinak nepůjde, na IVF půjdeme. Moc držím palce, šance je vždycky 😊
@tzka Pockej, a delas teda ovu testy (jakoze vic dni za sebou nebo ne)?? Urcite bych ovulaci potvrzovala bud tim (i kdyz samozrejme ovulaci stopro taky nezaruci) anebo merenim teploty.... Aplikace to jen spocita a zprumeruje, ale ja treba mivam ovu az po 20. DC... Zkus si nakoupit treba 10 ovu testu a rekneme od 10.dne cyklu kazdy den delat. Dej si je pak vedle sebe a pozoruj, jak se chovaji...
@anuliinka2013 nedelam si je vubec. Dnes jsem koupila a udelala uplne poprvé na ten popud, ze uz jsme mysleli, ze "jsme se tento měsíc dosnazili" a mne zacal pomerne dost tlačit podbrisek. Tak jsem si rikala,jestli nahodou ovulaci nemam se zpozdenim par dnu az dnes. Ale vysledek byl viz fotka... takže asi spise uz byla. Pro jistotu můžu udělat jeste jeden zitra.
Z te sily carek viz moje fotka se asi neda úplně říct, jak je to dlouho po/pred ovulaci ze?
@tzka z ovu testu se nepozná, jestli je po.. Proto se mají dělat cca od 10 do 16 DC, pokud je cyklus 28 dní 😉
@tzka vubec... a take kazdy druh testu jinak "barvi" a kazda zena ma jinou silu toho hormonu, tim chci rict, ze rade lidem ten test nikdy treba nevysel pozitivni, a presto ovulace probehla (potvrzeno jinak), nebo naopak ja mam treba testy, kde mam skoro cely cyklus druhou carku pomerne silnou... proto je dobre jich od jedne znacky udelat vic, abys videla, jak to reaguje a podle toho vyhodnotila...
@sami28 mne bylo divne,ze jsem cely den 'mokra", az jsem si rikala, jestli nejsem nastydla. A navic to tlaceni podbrisku vcera, dneska citim takovou napjatost kolem vaječníků. Tak jsem si rikala, ze to zkusim jeste jednou. A je to opravdu viditelne silnejsi nez vcera. Takze jdeme na to 🙂)) a uplne nejlip, kdyby to šlo ještě zitra. Aby byla šance co nejvyšší. Mam radost.
@sami28 no jo, my jsme se "vyradili" v blby dny :( a nechci chlapa moc nutit, miminko sice chce strašně, ale vite, jak funguje ta muzska sexualita.... jak se neco musi a dela se to hlavne kvuli něčemu... tak to je zvláštní. I kdyz se samozřejmě moc milujeme a sex mame i po letech porad skvelej. Jen tam je takovy to "ted musime a dovnitr". Tak snad to jeste zitra da jednou 🙂
Tak aspoň vidíš v přímém přenosu, jak je výpočet podle kalendáře úplně k ničemu. Já jsem taky měla ovulaci kolem 17. dne cyklu a během půl roku se to přesunulo už k 12DC, zjišťuju ovu testy a podle změn na čípku a samozřejmě hlen a nakonec jsem začala i měřit teplotu, ale to kvůli problémům v druhé fázi cyklu. Appka mi ale stále predikuje ovulaci na toho 17DC jako umanutá, i když už je to jinak, prostě věř svému tělu, a ne nějaké kalkulačce.
@lotosek a jak dlouho se takto snazite? Kdyz to mas az takhle vychytany?😱
Ja poprvé pouzila nějaký ovutest, teplotu nemerim, cipek "hmatame" jen pri sexu. Takze ja jsem uplne amater🙈 , to by odpovídalo tomu rok a pul snazeni vnivec. I kdyz 2x se nam to povedlo, ale bohužel samovolny potrat v 7tt oboje. Tak se dost bojim, aby to nebylo zase, kdyby to nakrasne vyslo ted.
@tzka Taky se snažíme rok a půl, první se povedlo napoprvé. Rok jsem nic neřešila, pak jsem koupila ovu testy a začala kontrolovat ten čípek (tam mám v průběhu cyklu naštěstí úplně ukázkové změny jako z příručky) a díky tomu jsem zjistila příliš krátkou poovulační fázi, takže bez léků bych měla smůlu, přitom cyklus krásný a pravidelný na první pohled podle kalendáře (haha). Na jaře SP v 6tt. Ale já do toho ještě kojím, teď se snažím omezit co nejvíc, protože se nedaří asi hlavně kvůli kojení. Poslední tři měsíce teprve měřím teplotu, protože dítě konečně začalo přes noc spát. 😉
Pro mne je nejjednodušší kontrolovat ten čípek - pár dnů před ovulací se začne pomalu zkracovat a otevírat, těsně před je úplně otevřený a měkký, pak se zase během dvou dnů úplně zavře, takže logicky - před ovulací mají spermie otevřeno, pak už mají zavřeno a neprojdou, podle toho krásně poznám, jestli už je po ovulaci.
@lotosek hele ted si říkám... ja mela SP v 7 tt v kvetnu 2019 a unoru 2020. A pokud jak ted vidim, mam ovulaci vlastně docela pozde - nejaky 17-18. Den cyklu, do MS tedy nejakych á 10 dnu, nemuzu mit taky nejaky problém s tou krátkou poovulacni fazi? Ze treba kvůli tomu se to oplodnene vajíčko neudrzi poradne? Protoze na duvod tech SP v 7tt se samozrejme nepřišlo.
Jedno dite už mam, z relativně normalniho tehotenstvi, zdravou 7 letou holcicku. Mela jsem ale tedy k tem dvoum SP jeste i 3 interrupce za život. 2x pred narozenim dcery a 1x po narozeni dcery. Takze premyslim i jestli neni důvod těch SP nasledky te minulosti.
@sami28 ja ted kdyz uz jsem si dala jedna a jedna dohromady, tak uz taky vim, co vždy bylo to tlaceni podbrisku a jeho napjatost, imrvere mokre kalhotky, aniz bych vubec na něco myslela... zacina mi to davat smysl. Ja proste myslela, ovulaci mam o 5 dni dřív a nenapadlo me, ze to co se děje je teprve ovulace!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jeste doplnim. Od posledniho styku v kalendari mam neskutecnou rymu, nosohltan, az me stipe v usich, proste vyrizena. Vim, ze jsem četla, ze v dobe oplodneni, kolikrat byly zeny najednou nemocne/nachlazene. Asi to s tim nesouvisí, jen me to tak napadlo. 🙂