Jsou ovulační testy spolehlivé?

eviczka85
31. črc 2017

Ahoj, měly jste někdy ovulaci, aniž by se ukázala na testu? Testy používám Dr. Max, kontrolní proužek funguje. Vyzkoušela jsem i jinou značku, ale tam se pořád ztrácel i ten kontrolní proužek. Testuju se přesně podle návodu. Teď jsem začínala pro jistotu hned po MS. O víkendu mě pobolívalo břicho a zhruba 3 dny špinění, ale na testech pořád nic. Takže já už vlastně nevím, kdy se o něco snažit...

pxtulka
31. črc 2017

@eviczka85 Tak já se s ovulačními testy nikdy neskamarádila. Ovulaci jsem normálně měla prokázanou u dr. ale ovulační test jsem neměla pozitivní ani jednou. Doktorka mi říkala že se to občas někomu stane že na něj ovulační testy nefungují 🙂

eviczka85
autor
31. črc 2017

@pxtulka Aha, tak to je zajímavý. Mě už to začíná pomalu štvát. Připadám si nefunkční 😔 A jak jste to vyřešely s doktorkou?

pxtulka
31. črc 2017

@eviczka85 Chodila jsem na měření folikul. Ale nakonec jsme skončili na IVF, protože jsme zjistili genetickou vadu u manžela a mohla to být jedna z příčin proč se nám dlouho nedařilo.

luska__
31. črc 2017

Používala jsem je od dubna do října. Utratila majlant. Byla jsem schopna je dělat i 2x denně. Chodila jsem na folikumetrii vždy 13-14 den a doktor nedokázal pochopit, ze ne každy to tak ma.
Neobjevila jsem nikdy 2 výrazne proužky , ale sem tam neco silnějšího bylo. Pomohl asi clostik n poslední chvíli

marki00
31. črc 2017

Mně taky nefungovaly. Zkoušel jsem 2 měsíce a čárku jsem měla celý měsíc stejně silnou i kdyż ovulace proběhla.

eviczka85
autor
31. črc 2017

@luska__ Já jsem dostala Duphaston, ale zatím asi po něm jenom zhruba týden před MS špiním. Testovala jsem se i celý měsíc a druhá čárka nikde.

thalia
31. črc 2017

Já si kupovala na ebayi za pár kaček a fungovaly mi perfektně, testovací silnější než kontrolní. Testovala jsem odpoledne a cca 5 hodin předtím nepila. Ovulaci jsem si potvrzovala i měřením bt a sedělo to.

luska__
1. srp 2017

@eviczka85 ten jsem taky brala mesic v kombinaci s clostikem a nic. To byl listopad, udělal mi folikumetrii 13dc, rekl, ze tělo na to nereaguje a ať uz to vysadim vše.
A ze jsem neplodna atd. Me zbyl, vzala jsem si ho v prosinci, jen tak co mi zbylo, šla jsem k psycholozce , dostala zasnubni prstýnek, koupili jsme si nové auto, plánovala jsem Vietnam, přišly svátky , Silvestr a a v lednu velké překvapeni

eviczka85
autor
1. srp 2017

@luska__ Tak to je paráda 👍 Já dotestuju tenhle týden, co mám poslední krabičku. Podle výpočtů by zrovna měly být plodné dny a nechám to dál osudu. Příští týden balíme na dovolenou, kde si pěkně užiju MS, protože prý kvůli snažení nemůžu brát prášky na oddálení, takže budu místo ovulace řešit, kde si u moře vyměním tampón 😠

eviczka85
autor
1. srp 2017

@thalia Já teda nevydržím takhle dlouho vůbec nepít, ale taky si to hlídám. Je mi divný, že to neodhalí ani testy od jiný značky. Příznaky na sobě přitom pozoruju, ale otěhotnění se nekoná, takže je to možná celý planý poplach.

thalia
1. srp 2017

@eviczka85 je fakt, že já testy dělala až u druhého (u prvního ne, řekli, že děti mít nebudem) a dost často mi ani nepřišlo, že jsem tak dlouho nepila 🙂). Těch pár dnů se to dalo vydržet s nepitím. Možná by to chtělo zkusit jinou denní dobu (dopo, poledne, večer). Co se týče ms, tak já ji měla teď dostat týden před dovolenou, tak jsem se radovala, že si to odbudu před a hádej co. Měla jsem dva týdny zpoždění a ms uprostřed dovči 😀.

eviczka85
autor
2. srp 2017

Dneska jsem měla nejvíc viditelnou druhou čárku ze všech testů, ale stejně nebyla stejná jako kontrolní. Mohlo by to znamenat, že se něco bude dít?

thalia
2. srp 2017

@eviczka85 já si v takovém případě dělala v ten den ještě i druhý test a případně i další den dva. Ale většinou jsem měla to štěstí, že jsem trefila hned krásnou druhou čárku. BT sis nezkoušela měřit? Pokud člověk měří poctivě, tak by to mělo být průkaznější. Vycházelo to i mně a to mám velmi špatný spánek, rozhodně nespím x hodin v tahu.

eviczka85
autor
2. srp 2017

@thalia Nikdy jsem to nezkoušela. Přiznám se, nic moc o tom nevím.

eviczka85
autor
3. srp 2017

Tak co myslíte?