Jsem zoufalá.

helena1033
4. led 2020

Zdravím všechny snažily, s přítelem se snažíme o miminko už delší dobu jednou se zadařilo jenže to skončilo v 9tt ( zamknutem těhotenství) a byla sem na revizi dělohy. Od 6tydne nebyl růst. Od té doby mi první menstruace přišla až po 52dnech druhá 42dni po vyvolávací injekcí nasadila sem gynex, kys.listovou a Falco cyklus jak hodinky 29 dní sem se říkala konečně....hlídám ovoluci, zdravé jim ,cvičím na záda i Mojžíšovou. Teď mám spoždeni už 3den, ale všechny testy jsou negativní. Ve čtvrtek jdu na kontrolu k doktorovi .......ale už nevěřím že bych byla těhu když jsou všechny testy negativní ......už je to dlouho od revize, všichni řádili teď budeš ,,jak pohnojene pole,, to bude šup šup ........místo toho nic . Zato sestra těhotná 2tyfny po moji revizi, švagrová těhotná po měsíci , dvě kamarádky už porodily a já pořád nic.......jestli i ta naše kočka bude mít koťata dřív než já dítě už nevím, sedím brečím už to nezvládám. Před přítelem se tvářím že ok ale už mně napadá co když to není mnou ale jim? Pije ( tak normálně) kouří..........už nevím proč sem zas nedostala ms a testy jsou negativní co je špatně. Nevím jestli jde něco poradit, spíš se asi potřebují vypovídat ......nestresovat se nepomáhá když jsou všude v rodině těhotné nebo rodí ......to fakt moc nejde. Snažíme se o naše první je mi 33 vím že i věk hraje roli ale teta otěhotněla v 40 na poprvé .....to prostě není fér.😭

zuzkasim
4. led 2020

Fér nefér, takto se to brát nedá, někomu je dětí dáno tolik, že je sotva zvládá uživit a postarat se o ně, někdo má vymodlené jedno, někomu není přáno, tak to prostě je. Velkou chybou je zaměřit se na dítě, psychika dělá strašně moc. Je ti 33, co budoucí otec? Jste stabilní pár, chcete spolu být navždy, uvažovali jste o svatbě? Máš práci, která tě uspokojuje, nějaké koníčky? Cestujete? Je potřeba svou mysl zaměstnat něčím jiným, takže jestli je něco, co jsi v životě chtěla změnit, splnit si atd., je na to možná ten pravý čas. Jinak bych si taky s budoucím otcem (promiň, mě se hrozně příčí psát "přítelem", s přáteli obvykle rodinu nezakládám) promluvila, jestli by pro vás byla cesta umělého oplodnění se všemi negativními jevy (zdravotní komplikace, je to slušný záhul na tělo i psychiku) nebo případná adopce či pěstounská péče? Pokud mají kamarádky už děti, pomoct jim. Co já bych dala za bezdětnou kamarádku, která by mi byla ochotná povozit či pohlídat mrně!

klea81
4. led 2020

Kolik je pritelovi? jeho vyšší věk taky může hrát roli. A po 40 už mají potíže i chlapi. Bohužel příroda je neúprosna a pro někoho je i 33 vysoký věk a pravděpodobnost úspěchu klesá. Jsi s přítelem opravdu spokojená? není nezdar s dětmi signálem, že se k sobě možná ani nehodíte? Nech mu zkontrolovat spermiogram, třeba budou stačit jen vitamíny... Okolí neřeš, vždycky se budou rodit děti u sousedů, to je život. Neudělej ze sebe zapšklou a ukrivdenou chudinku, přej a bude ti dáno.

prezdivka
4. led 2020

Co zkusit reprodukční kliniku?

laloogrey
4. led 2020

A jak dlouhou dobu se o miminko snažíte?

hermia
4. led 2020

@helena1033 souhlasim, jednoduse se to rekne, huř se to dělá.. je treba mysl zamestnat necim jinym. Vsechny pary co znám, byli zdraví a nešlo jim to se příliš upinali na ,,vyrobu ditete,, (ovulační testy, koukali kolem sebe, resili proc jim to nejde, sex bez pozitku jen na vyrobu, psychika v prdeli)
Jedni si pořídili hada (behem mesice byla v tom)
Druzi jeli na dovču (uz neodjeli)
Treti psa
Ctvrti resili prave svatbu
Pati zacali myslet hlavne na sebe, slíbili si ze si kazdy den navzajem budou delat radost-překvapovat se- holka dala pod wc pekenko listek s miluji te, partner ji vzal na film aniz by o tom do predu vedela, partnerka udelala sushi ktere on zboznoval a po prichodu domu z prace si dali spolu, společné sauny, bazeny....
Popravde ja bych taky byla doslova v hajzlu se kazdy den testovat, volat partnera TET MUSIME, sup, nasol to do mě... cesta za miminkem ma byt klidná milujici.. nedivim se ze se nechce chytit kdyz jsi vystresovaná, do takoveho sveta se miminku zkratka nechce. A ver tomu ze partner ac si myslis ze se pretvarujes skvele vi moc dobre vo co gou a neni z toho taky v pohode.

sudylichozrout
4. led 2020

@helena1033 Prestante se snazit. Vyhod testy, prestan to resit a hodte se do klidu. Milujte se podle nalady, milujte se z lasky, nez z povinnosti. A kdyz do pul roka neotehotnis, zajdete do CARu.

biciklissie
4. led 2020

Ja te chapu. Ono se rekne, neupinat se, ale kdyz si clovek nic v zivote nepreje vic... Nebo spis nepreje nic jineho... Ja bych ti poradila, nedus to v sobe, jak jsi psala, ze pred partnerem delas, ze jsi v pohode. Proste si spolu sednete, treba pri vinu, veceri, apod. a proberte to. A stanovte si casove ramce, do kdy se snazit (nejlepe do kdy tomu nechat volny prubeh, ale tezko si porucit), co delat dal, doktori, co je pro kazdeho z vas jeste pripustne (ivf, darovani sperma, vajicek, nahradni matka, pestounstvi, adopce, atd.). Dal uz to pak vic nejrotit. A budes vedet, na cem jste, co cekat, co dal. Do toho bych si nasla nejaky novy konicek, abych nemyslela jen na to. Moc drzim pesti.

merope
4. led 2020

Jak už tu zaznělo. Co já bych doporučila, je nenechat to být - pokud už se snažíš přes rok a nic, tak určitě rovnou CAR, taky pokud je možné, že je problém u chlapa, dá se i zaplatit si spermiogram. A pokud jsi z toho ve stresu, tak můžu jenom doporučit psychoterapii. Sama se domnívám, že u mě to, že se (zatím) poslední cyklus IVF skvěle podařil (před chvílí rarach usnul a mám chvilku pro sebe 🙂 ) může to, že jsem půl roku před otěhotněním řešila intenzivně psychiku a ze stavu: "Hroutím se málem z těhotné na fotce." jsem se dostala do stavu: "I pokud dítě nebude, svět se nezboří."

A pozor - 33 je tak ideální věk na promyšlení si i případné adopce, já se začala starat o adopci ve 39 a zjistila, že už jsem na to stará (že bych nedostala miminko a starší partner nechtěl).

mourovatakocka
4. led 2020

Pokud váháš, jestli je přítel ok, zeptej se své doktorky, testy u chlapů jsou jednodušší. Nebudu ti radit, ať na to nemyslíš, to jsou hraběcí rady a vliv to aspoň u nás nemělo žádný. Každopádně vitamíny pro tebe i pro chlapa, změna životosprávy klidně taky u obou, jeďte na hory, k moři, někdy je změna prostředí super věc (my si to třikrát upekli na dovolené). S přítelem bych ti radila si promluvit, netvářit se, že je všechno ok, ale aby věděl, že tě to trápí - a ne že ti jednou bouchnou saze a on nebude vědět, co se děje. Záleží, jak dlouho se snažíte, ale každopádně je vhodné o tom mluvit s doktorkou, ať navrhne postup, jestli už s nějakou asistencí, nebo máte zkoušet přirozeně.
Moc ti přeju, ať se podaří 🍀

helena1033
autor
4. led 2020

S přítelem se 16let, stavíme dům už sme před dokončením. Výtah je to trvalý a hluboký troufni si říct, netvrdím že dokonalý jsou i hádky rozepře ale vždy jsme vše překonali .....mně je 33 jemu letos 40, baráček stavíme sami bez firmy, je stavař. Taky toho má dost ale je fakt že má roky a životospráva na hoby a do toho kouření pití ... ( Já nekouřím, nepiju sem spíš apstinent ) ......sem si říkala když se to povedlo poprvé po 8 měsících aspoň vím že to jde jen to nedopadlo .........tak to snad půjde, už sem teda zatrhla naši mamce i tchýni takové ty narážky stylu a vy kdy budete mít malé, chtěla bych být znovu babička atd ....... Popravdě pomohlo i to že sem se tu mohla vypsat, ve čtvrtek jdu k doktorovi tak se s ním zkusím domluvit na testech pro přítele, aspoň pro klid. Moc děkuji všem za reakce 😘

helena1033
autor
4. led 2020

@laloogrey no vlastně poprvé to bylo 8mesicu snažení a teď je to 6mesicu od revize ........

mourovatakocka
4. led 2020

@helena1033 Na ty kecy od ženských by mohl přítel pomoct - vzít si je stranou s tím, že ti tím moc nepomáhají a v zájmu budoucího vnoučete s tím mají jít do háje. Dostavite baráček a bude to //

laloogrey
4. led 2020

@helena1033 Děkuji. Já osobně bych to nechala být, zkus koupit nějaké podpůrné vitamíny (mně hodně pomohl Nosifol a manžel zobal Selzink), ale na nějaký měření a testy bych se vyprdla. Ověřené máš, že otěhotnět můžeš 😉 Zkus zaměstnat hlavu něčím jinčím. Mně je 37 let a čekáme první miminko (termín jsme měli na Silvestra a stále se mimoškovi nechce ven 🙂). V 35 letech jsem poprvé otěhotněla, ale také se bohužel jednalo o zamlklé těhotenství, které se v 6. týdnu přestalo vyvíjet, tak jsem také musela na revizi. Celkem hodně těžce jsem to nesla, protože jsem absolutně netušila, jak je to strašně časté a že se to prostě stává... Měla jsem za to, že mně se to prostě stát nemůže, že u nás bude naprosto všechno v pořádku a všechno vyjde. Pak jsme se z určitých důvodů, které ale se zdravím nesouvisely, nesnažili a až na jaře 2019 jsme se opět snažit začali a za dva měsíce se to povedlo. Ještě bych to u vás takto nehrotila. Zkusila bych zatím ty vitamíny (kamarádce třeba pomohl také Inofolic), vymýšlejte různé společné akce a zážitky, a pokud se déle jak rok nebude dařit, tak teprve bych se obrátila na lékaře pro různá vyšetření apod. A také je důležité s přítelem komunikovat! 🙂 Přeji hodně štěstí, ať to brzo vyjde 🍀😉

andrea353
4. led 2020

Taky jsem to měla podobně, zkoušeli jsme a asi za 3 měsíce se povedlo, ale taky jsem měla asi kolem 9 týdnu zamlklé těhotenství. A přesně jak píšeš, každý říkal, jak jsem pohnojená a půjde to hned. No nešlo. Snažila jsem se na to nemyslet, ale nedalo se. Zkoušela jsem ovulační testy, tak nějak jsem měla ovulaci pravidelně, zkoušela jsem bez nich, dovca a tak, ale i tak to má člověk v hlavě. Někdy v průběhu jsem sobě i partnerovi koupila vitamíny. On jich chudák bral hodně, selen, zinek, vitamín E a macu. Po půl roce jsme šli na vyšetření do Caru, hlavně zjistit, jak na tom jsme. No našli mu hodně špatný spermiogram a že to asi bez umělka nepůjde. Jen jsem nechápala, jak se to teda mohlo před půl rokem teda podařit, na to doktor neřekl nic. Měla jsem jít ještě na hormonální profil já a že se jim mám ozvat, až to dostanu a už jsem to nedostala, byla jsem už těhotná. Říkám si, že ten poslední cyklus jsem na to tolik nemyslela, říkala jsem si, začneme to řešit podle toho, co nám vyjde. Těžko říct, jestli to bylo tím nebo i těmi vitamíny? No každopádně neztrácej naději, už se vám to jednou podařilo, je tu teda velká šance, že se vám to brzy zase podaří. Zkusila bych ale i ty vitamíny 😉

cilkat
11. led 2020

K tomu "stavíme baráček": první dítě máme první cyklus po dořešení stěhování, druhé po roce snažení první cyklus po dopsání dizetace... Dostavte baráček a držím palce 😉.

helena1033
autor
12. led 2020

No doktor mně moc nepotěšil, při prohlídne si jen mumlal ,,pod fousy,, to taky může být jen praskla cysta ,, ......hm ......a pak no uděláme HCG , hladinu mi neřekl ale jen že dáme injekcí na vyvolání menstruace ono to s tím odejdete. Nebojte cista tam není bude to v pořádku. Tak co byste si myslely že ....... A s tím že se snažíme už rok , tak sem objednaná za měsíc a začneme to řešit sledováno ovulace spermiogram atd .........takže tak no .........