Jeřáb ptačí a zastavení menstruace. Máte zkušenost?

mintovka
3. čer 2020

ahojky, nemáte někdo zkušenost, začala jsem 1DC kapat jeřáb ptačí tinkturu, kapu každý den 54 kapek rozdělených na 3 dávky. Začala jsem brát kvůli tomu, že se snažíme o mimčo už skoro 10 měsíců a nic.. docela věřím bylinkám a zatím to nechci řešit hormony. No a stalo se mi, že když jsem začla kapat, tak mi úplně zesláblo krvácení a dneska jsem 3DC a menses zmizel :( Nevím jestli to může být těmi kapkami. Jestli máte někdo zkušenost, budu ráda 🙏

lenickamimi
4. čer 2020

@mintovka dobré ráno, s tím zrovna zkušenosti nemám. Mě se to stalo před dvěma měsíci, začala jsem od ledna pít kontryhel, měla jsem sice MS pravidelně ale zřejmě většina cyklů bez ovulace 🤷‍♀️ale po tom kontryhelu mi už dvakrát MS nepřišla. Bylinky jsou fajn ale nemusí pomoct každému 😣

mintovka
autor
4. čer 2020

@lenickamimi dobrý den, děkuji vám za odpověď.já vím, bylinky někomu sednout nemusí, někomu právě naopak dokonce rozháží cyklus apod. Ale já mám s nimi dobré zkušenosti, sice ne přímo s jeřábem ptačím, ale např. když jsem po antikoncepci musela na vyvolávačku a potom jsem to měla hodně nepravidelně, zkusila jsem Gynex a ještě k tomu kontryhelový čaj, dal se cyklus jakžtakž do pohody. Bohužel otěhotnět stále ale nejde 😒

lenickamimi
4. čer 2020

@mintovka hmm rozumím, u nás taktéž už skoro 3 roky. Hormonální Profil mám v pořádku akorát Teda s tou ovulaci je problém. No tak vám přeji hodně štěstí ať se miminko brzy u vás podaří ❤️🍀

mintovka
autor
4. čer 2020

@lenickamimi děkuji, i vám přeji ať se brzy zadaří 👶🍀 Ještě jsem se chtěla zeptat, kde jste si nechala udělat ten hormonální profil?a jestli vás na to poslala vaše gynekoložka?

lenickamimi
4. čer 2020

@mintovka udělal mi ho přímo můj gynekolog z odběru krve 👍

levandule_k
5. čer 2020

Květy z jeřábu ptačího se používají při neplodnosti, poruchách menstruace, klimakteriu. Můj pohled laika je, že asi není dobré, když ti menstruace úplně zmizela. Bylinky obsahují řadu účinných látek, tedy se s nimi musí zacházet opatrně, já mám s nimi třeba dobrou zkušenost, i když ne s jeřábem ptačím. Může se stát, že máš nějaký problém a špatně zvolenou bylinkou ho akorát zesílíš. Asi bych zapátrala po jiném bylince.