Zacatkem cervence jsem podstoupila UPT ve 2. trimestru tehotenstvi, doporuceni od doktoru bylo zkouset dalsi za 3 mesice. Na kontrole po sestinedeli mi muj gyn dr rikal, ze by na podzim zacal pomalu zkouset. S otehotnenim problem nemam, 3x jsem otehotnela na prvni pokus. Dneska rano jsme se nejak nechali unest a spali spolu bez ochrany. Po dalsim diteti touzime oba moc. Je to moc brzy? Hrozi nejaka rizika, pokud otehotnim drive?
@julielim Pak bych pro jistotu počkala na výsledky patologického zkoumání plodu .Někdy tyto mutace úzce souvisí s poruchou srážlivosti krve .Jindy je to náhoda ( špatně založené těhotenství ) , pokud byla placenta v pořádku , nejste např . po akutní sekci a nemáte jiné komplikace , jedná se o čistě doporučení lékařů .Uvádí se počkat 3-6 měsíců v závislosti na stáří potraceneho plodu . Hlavu Vám nikdo neutrhne , když se těhotenství podaří znovu dříve. Otázka je nakolik se s tím vyčerpané tělo popasuje.Doporucuje se rozhodne začít užívat kyselinu listovou ještě před početím.
Nejlépe by bylo se domluvit na schůzce s Vaším gynekologem a probrat pro a proti Vašeho konkrétního případu .
Ať je líp. Držím Vám palečky a nezapomínejte , že důležitá krom fyzické stránky je i ta psychická .
@lery92 my mame v rodine genetickou mutaci vazanou na chromozom X, tedy zeny muzou byt prenasecky (coz prave ja jsem) a pokud cekame chlapecka, je 50% sance, ze bude mit postizeni. Coz prave u tohoto bylo.. nic jineho v tom nebylo. Preruseni probehlo v 15tt, fyzicky jsem v poradku, psychicky take. Jen to ve me touhu po dalsim diteti umocnilo a citim, ze ho chci co nejdrive. Kyselinu listovou zacinam brat, o tom vim 🙂
já otěhotněla 4 měsíce po ukončení z gen. důvodů (v 17. týdnu), bohužel při tom prvním "porodu" to nešlo podle plánu a od té doby jsem měla vždy přirostlou placentu..což snad nebude tvůj případ
@eviks o tehle moznosti jsme mluvili. Na genetice nam to doporucili s tim, ze ale budeme muset platit cca 50 tisic. Muj gyndar me zna dobre a vi, ze spatne snasim umele hormony, bolest atd a probral se mnou vsechna rizika i vyhody ivf a dosli jsme k tomu, ze to jeste jednou zkusim prirozene. Doma jsme Nakonec jednu zdravou dceru uz mam, moje mamina ma 3 ze 4 deti zdrave. Verim, ze to vyjde ❤️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@julielim Záleží na důvodu přerušení těhotenství v tom 2 trimestru...