Je na test ještě brzy?

pivonka88
12. říj 2023

Ahoj zeny. Snazime se o miminko, prasky jsem vysadila v kvetnu. I po vysazeni mi MS prisla vzdy presne na den. S posledni MS jsem zacala uzivat kontryhel - z toho duvodu, ze jsem si nebyla jista, jestli se mi ovulace vubec dostavuje. Ten by pry mel zmirnit PMS a srovnat cyklus, dnes mam ale 4. den zpozdeni a testy zatim negativni. Trochu se bojim, ze mi to ten kontryhel rozhazel. Dalsi divna vec je ta, ze me zaclo pobolivat v podbrisku uz tyden pred ocekavanou MS. Pritom normalne bolesti nemivam a kdyz uz, tak jen treba prvni den a slabe. Test jsem si delala dvakrat, ale nejaky levny z Actionu (nemela jsem v planu ho vubec kupovat a pockat, ale bafnul na me 😁). Zajimaji me vase zkusenosti, vim ze nejlepsi je proste pockat, ale urcite to znate, cekani je hrozny..

uzivatelkapetra
12. říj 2023

@pivonka88 tak pokud je ms pravidelná, je velice pravděpodobné, že je i ovulace. Tím kontryhelem sis to mohla rozházet.

lencaa11
12. říj 2023

@pivonka88 test z Actionu je sice levný ale přesný je možné že ovulace byla později a taky že vám to bylinka mohla rozhodit spíš bych brala vitamini na podporou udělala bych za par dní

pivonka88
autor
12. říj 2023

@lencaa11 beru uz od toho kvetna kyselinu listovou a dalsi test udelam v patek. Dekuju za zpravu 🙂

gbp
12. říj 2023

@pivonka88 ano, to kontryhel muze delat. taky se ma pit jen od zacatku ms do ovulace. na podporu ovulace bych dala spis inofolic nebo neco s inositolem. pomohlo mi to uz 2x 😊👍
a pravidelna ms bohuzel neni zaruka toho, ze ovulace skutecne probiha. to potvrdi pouze lekar na ultrazvuku.

pivonka88
autor
12. říj 2023

@gbp brala jsem do 10. dne cyklu, tim ze nevim, kdy a jestli tu ovulaci mam. Pokud to ted nevyjde, zajdu si k doktorce aby me zkontrolovala a pripadne vyzkousim ten inofolic. Dekuji 🙂

gbp
12. říj 2023

@pivonka88 10 je asi hodne malo. jak dlouhe mas cykly? jestli mas na to cas, zkus symptotermalni metodu, ta by ti mohla rict vic. ale ani tak to neni stopro bohuzel. nebo ovu testy, ale ty me treba neukazaly nikdy nic 😅🤷🏼‍♀️

pivonka88
autor
12. říj 2023

@gbp prave ze jsem mela vzdycky cyklus 28 dni a 10 DC mi teoreticky zacinaji plodne dny. A ze se ma brat do desateho dne jsem prave cetla tady v nejake diskuzi 😁 ale to je stejne jedno protoze jde asi do kose 🙄

gbp
12. říj 2023

@pivonka88 tak to bych pila spis do 14 DC

lencaa11
12. říj 2023

@pivonka88 ono taky není pravidlem ze pri 28 cyklu budete mít ovulaci 10 cca tělo není stroj a muze se klidně ovulace ukázat kdykoliv jindy může to bejt od všeho jak od čaje ,tak od stresu ,počasí ,nemoc atd ...