Ahoj, chcela som sa uistiť, že u mňa naozaj prebieha ovulácia. Mám cykly okolo 40 dní. Niekde som čítala, že ovulačné testy možu byť pozitívne aj keď nedochádza k uvoľneniu vajíčka, tak má napadlo skúsiť merať bazálnu teplotu. Začala som minulý mesiac v druhej fáze cyklu, mala som 36.9, v deň keď som mala dostať menzes mi stúpla na 37,2 a večer som to dostala, a teraz deň po menzese mám 36,2. Znamená to, že k ovulácii dochádza, keď sa mi tá teplota zmenila,alebo to nemusí nič znamenať?
Tá v deň keď som dostala menzeses môže byť skreslená, lebo som ju nemerala ráno, ale zbytok bol o ôsmej ráno.
@michaelarousova dobre tak skúsim a uvidím. Ďakujem za odpoveď 😊
@17mia17 přesně se to bez grafu za celý měsíc opravdu říct nedá, ale pokud se teplota před MS držela okolo 36,9 a po MS spadla na 36,2, tak je velmi pravděpodobné, že ovulace probíhá a tohle budou tvoje před a poovulacni teploty. Ale zatím je to spíš odhad. Zkus měřit dál a uvidíš, jak se bude graf chovat. Akorát pokud máš cykly okolo 40 dní, tak počítej s tím, že ovulace bude až třeba okolo 25...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@17mia17 pokud chcete vedet jestli dochazi k ovulaci tak proc resite teplotu behem ms?☺️ Kdyz budete merit cely mesic uvidite zpetne jesrli k ovulaci doslo☺️