Je měření BT spolehlivé?

17mia17
21. led 2021

Ahoj, chcela som sa uistiť, že u mňa naozaj prebieha ovulácia. Mám cykly okolo 40 dní. Niekde som čítala, že ovulačné testy možu byť pozitívne aj keď nedochádza k uvoľneniu vajíčka, tak má napadlo skúsiť merať bazálnu teplotu. Začala som minulý mesiac v druhej fáze cyklu, mala som 36.9, v deň keď som mala dostať menzes mi stúpla na 37,2 a večer som to dostala, a teraz deň po menzese mám 36,2. Znamená to, že k ovulácii dochádza, keď sa mi tá teplota zmenila,alebo to nemusí nič znamenať?
Tá v deň keď som dostala menzeses môže byť skreslená, lebo som ju nemerala ráno, ale zbytok bol o ôsmej ráno.

michaelarousova
21. led 2021

@17mia17 pokud chcete vedet jestli dochazi k ovulaci tak proc resite teplotu behem ms?☺️ Kdyz budete merit cely mesic uvidite zpetne jesrli k ovulaci doslo☺️

17mia17
autor
21. led 2021

@michaelarousova dobre tak skúsim a uvidím. Ďakujem za odpoveď 😊

inah91
21. led 2021

@17mia17 při MS není třeba mařit, je třeba měřit jinak cely cyklus, pravidelně ve stejný čas po probuzení bez vstávání, viz tady odkaz od @gbp ... jinak ty tři teploty cos napsala jsou normální, ale z nich nejde nic vyčíst no 🙂

misak48
21. led 2021

@17mia17 přesně se to bez grafu za celý měsíc opravdu říct nedá, ale pokud se teplota před MS držela okolo 36,9 a po MS spadla na 36,2, tak je velmi pravděpodobné, že ovulace probíhá a tohle budou tvoje před a poovulacni teploty. Ale zatím je to spíš odhad. Zkus měřit dál a uvidíš, jak se bude graf chovat. Akorát pokud máš cykly okolo 40 dní, tak počítej s tím, že ovulace bude až třeba okolo 25...