Je lepší 100% kontryhelový nebo raději míchaný čaj?

piggy123
20. říj 2019

Ahoj. Mám nepravidelné cykly prakticky odjakživa (jen tak pro info délky mých posledních cyklů 42, 37, 27, 35). Nikdy jsem to vlastně neřešila. Od té doby, co jsme se s manželem začali pokoušet o miminko, si dělám digitální ovulační testy, takže přesně vím, kdy mám ovulaci. Jenže tento cyklus jsem už 24.DC a ovulace zatím nikde!! Přemýšlím nad kontryhelovým čajem na úpravu délky cyklu. Jen nevím, zda-li je lepší 100% kontryhel a nebo míchaný čaj. Objevila jsem čaj s kontryhelem, rozmarýnem, řebříčkem, citronovou trávou, listy maliníku a bazalky. Měl by být určen na úpravu ženského cyklu a podporu ovulace. Má někdo zkušenosti? A opravdu takové čaje pomůžou upravit cyklus a udělat jej pravidelnější? Děkuji

gruyerre
20. říj 2019

@piggy123 ahoj, pokud míváš cykly i 42 dnů, tak ještě na ovulaci může být brzy. Já mám cykly zrovna tak nepravidelné, jako ty, a ovulaci vždy až 11 dní před menstruací. Tak testuj dál. Při snažení o těhotenství jsem pila 2x denně 100% kontryhelový čaj od 1.dne cyklu do ovulace, a trochu se to upravilo, cykly zkrátily. Já ho ale pila hlavně kvůli extrémně nízké děložní sliznici, na to je totiž super.

princezna8
20. říj 2019

@piggy123 Dobry je samotny caj z maliniku. Ja pila i kontryhelovy, ale cyklus mi to nedalo dokupy. Ale neves hlavu, ja treba tri mesice v kuse ms vubec nemela, a stejne jsem v te dobe otehotnela 🙂 takze neni pravidlo ze pro ovulaci musi byt ms. A doktorka rikala ze zna jednu, co nikdy ms nemela, a ma tri deti...

piggy123
autor
20. říj 2019

@gruyerre Já mám ovulaci vždy 14 dní před menstruací. A cykly 40+ mívám zřídka. Ale od té doby, co jsem oslavila 30. narozeniny, tak jako by celé mé tělo se zbláznilo a cykly jsou jako na houpačce! Dříve žádná sláva, ale teď je to ještě horší. A proto jsem začala uvažovat nad něčím, co by mi pomohlo zpravidelnit cykly. Protože při tak dlouhých či nepravidelných je mnohem méně příležitostí na pokusy o miminko.... :-/
Když říkáš, že ti kontryhelový čaj zkrátil cykly - jak dlouho to trvalo, než se tak stalo?

piggy123
autor
20. říj 2019

@princezna8 Kdybych já 3 měsíce neměla měsíčky, tak bych zřejmě navštívila gynekoložku. Obecně tam ale nechodím vůbec ráda. Jsem hrozně stydlivá a je mi to nepříjemné. Jedna prohlídka za 1-2 roky je pro mě i tak dost problém 👀

princezna8
20. říj 2019

@piggy123 To ja chodila k doktorce, cpala me hormonalnima praskama a stejne nepomahalo. A pak jsem otehotnela bez ms, bez prasku... A trikrat behem jednoho roku.

gruyerre
20. říj 2019

@piggy123 myslím, že hned ten 1.cyklus už byl kratší, ale stejně to bylo pořád kolem 35 dní a nepravidelné. Co zkusit i gynex? Ten na tyhle věci spoustě žen taky pomáhá.

klarka36
20. říj 2019

@piggy123 Mě se MS krásně srovnala na 28 dní, když jsem začala brát kyselinu listovou.

piggy123
autor
20. říj 2019

@princezna8 a věděla si, kdy máš ovulaci a snažili jste se v té době nebo to bylo všechno jen “děj se vůle boží” ?

piggy123
autor
20. říj 2019

@gruyerre Gynex jsou bylinné kapky, že? Za pokus by to stálo 🤔

piggy123
autor
20. říj 2019

@klarka36 kyselinu listovou beru už víc jak rok. Začala jsem před začátkem snažení.

princezna8
20. říj 2019

@piggy123 My jsme ovulaci neresili, protoze u nas je tuleni minimalne 3x tydne... Takze bylo jasny ze pokud ovu bude, tak se zadari.