Ahoj,
Mám PCOS vaječníky 😐, a mám pocit , že otěhotnět normálně už snad nepůjde.
Snažím se jak jen to jde nosifol beru dvakrát denně a dvakrát denně macu.
Tento měsíc jsem měla pocit , že se zadařilo. Bylo mi dva dny fakt po ránu zle.
A to jsem ještě nejedlá ultrogestan (který mám na upravení menstruace, aby dorazila)
Mám cyklus 24dní, takže ovulace dá se říct po menstruaci. A menstruace dá se říct dvakrát za měsíc.
A teď k dotazu.
Menstruace mi má přijít v sobotu. Dneska jsem to nevydržela a zkusila jsem odpoledne test. ( Vím má se testovat , až později, ale mějte pro mě pochopení , manžel furt chodí a ptá se co miminko atd.. )
Test byl negativní, je nějaká šance že by ještě tento měsíc byl test pozitivní?
Zkoušela jsem test ten desítkov , který píšou pár dnů po početí.
Myslíte ,že se ještě může test zabarvit nebo už ne. Kamarádka mi říká, že je ještě brzy na testování, že tam nic nemusí být.
Ale říkám si, že alespoň duch 👻 by tam už na mě měl čekat ❤️
Děkuji všem za radu
A ovulaci prokazatelně máš? Ono po utrogestanu ms chodí i kdyby ovulace nebyla. Proč máš tak krátký cyklus když je nastaven léky? To ms chodí ještě před vysazením léků?
@kloky1 test ukáže cca v době Ms krátce před Ms i když se píše že test ukáže krátce po oplodnění tak to není moc pravda než tělo začne tvořit HCG chvíli trvá jediné na krev zajít ta ukáže cca od 8 dnů od oplodnění + - jinak bych asi to řešila jinak nez si dávat silné hormony ještě když máte PCOS
@uzivatelkapetra doktor mi řekl že mám ultrogestan jíst od 13-25dne začíná se počítat den kdy začínám krvácet. Teďka jsem měla první cyklus takto a přišla už menstruace 24den cyklu. Takže jsem volala k Dr jestli mám do 25 dne nebo skončit abych něco nepokazila. Měla jsme přestat tak jsem zvědavá teďka jak to dopadne má mi přijít teď v sobotu pokud to bude zase cyklus 24dnu. Ovulaci si neměřim ale podle bolesti v podbřišku si myslím že ji mam
@kloky1 mám PCOS a tiež som si myslela že to bude nemožné otehotnieť, začala som sa pripravovať že pôjdeme na IVF a po 26 mesiacoch mám pozitívny test na 14 deň po Ovu. Mám 32 dňové cykly a Ovu na 15 deň odsledovanu folikulometriou. 2 dní po ovu som začala užívať utrogestan vaginálne. Užívala som 2 roky myoinozitol,maca,kyselina listová,omega3. Podľa mňa nie je dobré že nesledovala dr na ultrazvuku ovulaciu a len tak predpísala utrogestan, ten môže ovulaciu zablokovať.
@kloky1 jak se píše i výše, když utrogestan začneš brát před ovulací, tak ti ji zablokuje. Navíc při pcos je hlavní problém s často chybějící ovulací.
Udělal ti dr alespoň hormonální profil? Kdybys ty léky nebrala, budeš mít ms?
@uzivatelkapetra ms jsem neměla, a nechodila. Hormonální profil mám v pořádku
@kloky1 že máš psanej utros je v pořádku.. Měla jsem cykly 22 dní a taky jsem ho měla psanej placnu od 16dc do 25dc, po vysazení přišla ms do 3 dnů. Cyklus se mi upravil na 26 dní. Navíc to je hormon co tělo samo vytváří a v případě otěhotnění není vůbec na škodu, naopak nám ho vždy psali i na udrženi tehotenstvi.
Jen bych ráda podotkla že ovulace na příchod ms nemá fakt vliv, to by ženy s anovulacnimi cykly nemestruovali a to je blbost. Zkus si hlídat ovulaci,, buď sama testy nebo se domluv na folikumetrii ať víš jestli ovulace probíhá prokazatelně před nasazením utrose, ten by ti pak ovulaci fakt zablokoval. A k dotazu podle mě bys už viděla nějakého ducha na testu. Ale třeba taky ne. Já měla jasně viditelnyho ducha 23dc ( i muž viděl ihned po na mocení jak vylejza, ovulaci nehlídám neotehotnela jsem přirozeně 15let tak nebyl důvod ). Za mě naděje třeba ještě je, ale já bych tomu osobně moc nedávala
@kloky1 no pokud nemáš ms, je dle mě dost pravděpodobné, že ani neovuluješ.
Já to tak měla, brala jsem duphaston (obdoba utrogestanu) a měla jsem díky tomu jen pseudocyklus.
Po změně dr se zjistilo, že vůbec nemám ovulaci, silné pcos, zkoušeli jsme kdeco, ale stejně jsme relativně brzy šli do ivf(bylo mi už 29).
Po kojení prvního jsem brala metformin(lék na cukrovku, který ale prokazatelně pomáhá i pcos) a měla jsem cyklus cca 48 dní a po nějaké době jsem i otěhotněla sama od sebe.
@uzivatelkapetra ten lék nebrzdi ovulaci?
@kloky1 metformin? Ten se bere celý měsíc v kuse. Pomáhá regulovat metabolismus cukrů, který díky hormonální nerovnováze často úplně nefunguje a díky tomu se právě ty hormony můžou srovnat.
Ale ne každý gynekolog sleduje "trendy" v léčbě a ví o tom, nebo ti je ochotný ten lék předepsat.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Záleží, jak to vychází po ovulaci, jestli se vám taky teď trochu nestrovnají (a neprodlouží) cykly. Bylo by třeba na test být min 12 dní po OVU, jinak šance určitě ještě je, dokud nezačnete špinit ;)