Je chyba v antikoncepci?

klonkytka
11. říj 2019

Holky, trochu jsem se zamyslela a přemýšlím, proč nám nejde počít dítě ...že by dlouholeté užívání antikoncepce? Užívala jsem 11 let 😔 vím, že holky, co vysadili a hned chtěli dítě, měli to raz dva. Já mám vysazeno 2 roky a nic.....

klea81
11. říj 2019

Brala jsem 9 let a za 5 měsíců se podařilo. Ale někomu se fakt nedaří dlouho 😔

gruyerre
11. říj 2019

@klonkytka může a nemusí to mít vliv, spíš tam bude nějaký jiný problém. Na spermiogramu partner byl? Ovulaci míváš?

klonkytka
autor
11. říj 2019

@gruyerre na spermiogramu byl a něco malého tak našli, ale nic závažného. Prý to má každý druhý nebo co. Bere antibiotika ☹ ovulaci mívám, poznám ji na sobě, ale žádné ovulační testy jsem ještě nikdy nedělala...chci zkusit bazální teplotu měřit, ale nevím no...možná se na to neupínat, jak už tu bylo zmíněno...

gruyerre
11. říj 2019

@klonkytka a míváš tu ovulaci aspoň 10 nebo více dní před menstruací, aby melo embryo čas na uhnizdení? Asi sis ještě nenechala dělat hormonální profil a zjistit hodnotu AMH, nebo jo? To už by po 2 letech podle mě stálo za zvážení.

hermij
11. říj 2019

Jak píšou holky, může a nemusí. HA utlumuje produkci tělu vlastních ženských hormonů. Jenomže v našem těle to nikdy není jenom tak, jakože jeden hormon se netvoří a hotovo. Endokrinní soustava je poměrně složitá a produkce a činnost jednoho hormonu ovlivňuje produkci a činnost jiného. HA má velký vliv nejen na ženské hormony, estrogeny a progesteron, ale také na hladiny hormonů ŠŽ, stresových hormonů, testosteronu, prolaktin... Při MS si vyžádej hormonální screening. Opravdu screening, ne jenom odběr krve na jeden hormon, chce to kompletní rozbor. Psala jsi, že si ho už měla, ale fakt testovali všechno? A testovali při menstruaci? 2.-5.DC? Plus, psala jsi, že momentálně má muž nějaké zdravotní potíže, to se určitě také projevuje... Přeji hodně sil do dalších dní, ať to dobře zvládáte 🙂

klonkytka
autor
20. říj 2019

@hermij Ahoj, ano gynekolog mě dělal hormonální profil 5 den menstruace. Nedopadl špatně. Ale moc mi k tomu neřekl. Za týden jdu ke gynekolovi to pořešit trochu víc, tak se uvidí. Držte mi pěsti 🙂 a já přeji hodně štěstí vám ostatním snažilkám 🙂 děkuji, že v tom nejsem sama