Jde nějak nastartovat menstruaci po porodu?

soda365
5. zář 2016

Ahojky holky,

mám doma 11 měsíců starého chlapečka a pomalu bychom se s manželem chtěli začít snažit o další miminko.
Od porodu jsem ještě nezačala menstruovat. Syna jsem bez problémů od porodu kojila a ještě teď ho kojím 2-3krát denně - nevím jestli nemenstruuju kvůli kojení nebo protože jsem s cyklem měla vždycky problémy - když jsme se snažili o prvního syna tak jsem po vysazení antikoncepce menstruaci bez vyvolávačky vůbec nedostala - zkusila jsem tehdy Nosifol, ale menstruaci jsem díky němu nedostala - gynekoložka mi tehdy dala vyvolávačku, nasadila clostilbegyt + utrogestan a hned po prvním cyklu jsem otěhotněla - sice podle UTZ v jiný termín než mi MUDr. vypočítala, ale hlavně, že se to povedlo 🙂 .

Jde nějak nastartovat menstruaci? Něco co Vám zabralo? Bylinky, tinktury nevím.. Prosím poraďte mi, nevím si rady - manžel by si strašně přál další dítě a já ho nechci zklamat - neberte to zle - ale občas mě tyhle pocity zkrátka dostihnou :( Pokud se mi to nepodaří popohnat pak bych to samozřejmě řešila s lékařem, ale zatím se raději s důvěrou obracím na Vás.

Všem moc děkuji za radu..

mrackovka
5. zář 2016

Ahojky. No pokud kojis, tak menstruovat nebudes.

lajla
5. zář 2016

@mrackovka to je teda Kec😂😂😂 jak myslíte že otěhotní všechny ty kojící maminky?😂😂😂
Jinak k dotazu...já měla ms až v 18 měsících syna jako kojící a stále kojim, segry kolem roku, někdo hned po 6 ti neděli...to se nedá takto říct...
Leč nekdy může pomoc udělat větší přestávku mezi kojením cca 12 h nebo se snažit nekojit přes noc... poté se můžete ke koju vrátit
Pomohla mi i malinikova smes dědka kořenáře... kojite strašně málo, mělo by to jít...já kojim pořad tak 10krat😂

soda365
autor
5. zář 2016

@lajla děkuji za podporu - maliníková směs říkáte?? zkusím se po ní juknout..

lajla
5. zář 2016

@soda365 ano zkuste juknout na. NET,dedek kořenář - malinikova smes
Má tam i poradnu,kdybyste chtěla napsat... možná budete potřebovat ještě něco,ale já jsem s ní moc spokojená

bonulinka
5. zář 2016

Po prvním porodu jsem dostala menses až v 16. měs. dcery. Otěhotněla jsem hned ten měsíc a stále jí kojila až do porodu.
Jinak na srovnání cyklu je dobrý i čaj z řebříčku a kontryhele.

sannnya
6. zář 2016

Je to tím kojením. Maminky když kojí pravidelně,tak neotehotni, musí tam být větší rozestupy, aby to klaplo. Je také ale dost možné,ze si tím kojení nabourate. U nás to bylo stejné, máme 14 měsíční dceru a teď budu rodit +- pár dní.

lusynkova
6. zář 2016

No, tak to je přesně to, na co jsem se chtěla zeptat já 🙂. Syn má půl roku a brzy plánujeme další. Ale menstruaci zatím nemám, plně kojím, tak mám obavy, že ji nedostanu. Budu ráda za každou osobní zkušenost.

soda365
autor
6. zář 2016

@sannnya riskovat kojení úplně nechci - ne že bych kojila nějak hodně, ale pořád je mlíčko pro mého syna hodně důležité - hlavně před usnutím.. Kéž by se nám taky zadařilo co nejdřív...

lajla
7. zář 2016

@sannnya 2-3 denně není pravidelně, ale dost málo

soda365
autor
7. zář 2016

@lajla myslím, že pro skoro roční dítě 2-4 denně není málo - dostává mlíčko ráno, večer a tak jednou, dvakrát denně přes den spíš tak pro uklidnění, jinak už jí svačinky, obědy i kašičky.. ale to je vedlejší - trošku jsem naivně doufala, že si koupím nějaké kapičky a že bych tím tomu mohla nějak napomoct... :( ale nějak to na to nevypadá

andelka
7. zář 2016

Mne ms přišla vždycky 11 měsíců po porodu. U prvního jsem tehdy kojila už jen ráno vecer a jednou v noci a cyklus byl hned pravidelný,otehotnela jsem při čtvrtém cyklu. U druhého jsem kojila víc,hlavne v noci a cyklus mazec,dlouhe cykly,anovulacni nebo jinak problémové. Srovnalo se to až po odstavení.

denisska
24. zář 2016

taky se pripojim, syn ma 17me a je kojeny teda dost pres den a v noci aspn 5x, ms jsem dostal asi v jeho 13mes, dr, mi rikala, že prvni se startuje ovulace a az pak prichazi ms, takze klido otehotnet muzu, spis, že mam nizsí sliznic...takže jk ji zvysit?.-))

teerulka
24. zář 2016

Já mám ms také po porodu dost nepravidelnou, ale zkus kojit jen před usnutím a v noci. Pokud jsem kojila i přes den, tak jsem ji nedostala vůbec, pokud jsem kojila jen v noci, tak přišla 🙂 a také jsem pila kontryhelový čaj.

mrazulkav
24. zář 2016

@sannnya kojení není antikoncepce. I přes pravidelné kojení lze otěhotnět! Jinak bych těžko měla jednu ségru o 14 měsíců mladší a další se narodila po 19 měsících. Všechny minimálně do roka kojené...

mrazulkav
24. zář 2016

@denisska co já vím, tak na tohle by měl pomoct kontryhel...

denisska
24. zář 2016

@mrazulkav na tu sliznici, ze?🙂

mrazulkav
25. zář 2016

@denisska přesně tak... Já ho pila taky, jen teda pro mě byl za trest! Strašně mi nechutnal... dávkování jsem taky našla pokaždé jiné. Takže by možné stálo za to, dojít do nějaké bylinkové prodejny, kde by snad poradili. I třeba jestli něco přidat k tomu, jako třeba ten řebříček, což už tu bylo taky zmíněno...

denisska
25. zář 2016

@mrazulkav taky se mi zda, ze jsem ho jednou pila s byl to takovy mensi hnus🙂)), kazdopadne koukam, ze mimi na ceste ;)

mrazulkav
25. zář 2016

@denisska jj, po útrapách vypadá vše na dobré cestě 🙂
Já si ho pak míchala se sypaným ovocným čajem (který taky nemám ráda 😀). A trochu lepší mi teda přišel čaj z čerstvého kontryhelu... našla jsem ho růst podél cesty na jedné procházce.

denisska
26. zář 2016

@mrazulkav 🙂) drzim palce;), vsechno bude ok🙂 jak dlouho jste se snažili ?;)

mrazulkav
26. zář 2016

@denisska no... u nás to bylo vždy na "první pokus", když už jsme se rozhodli... Ale jsem po konizaci a 2 potratech. Navíc mám silný PMS (na to je kontryhel taky).

konik_mischel
26. zář 2016

@soda365 mě pomohlo na nastartování ms gynex- kapky ze zdravé výživy, jsou koupit na netu. Taky jsem měla za sebou roční kolo vyvolávaček, utrogestanu atd.. a nic nepomohlo, pak jedny tyhle kapky a bylo. (navíc pak pomohly i k miminku - opět 1 balení, ani jsem ho nedobrala)

denisska
28. zář 2016

@konik_mischel gynex jsem brala u prvniho a ten mes taky otehotnela;), tak jsem teda porodila znovu ;))tak uvidime