Ahoj holky, znáte Radku Tomáškovou? Má někdo zkušenost? Slyšela jsem příběhy, že pomohla mnoha párům s otěhotněním. Momentálně má i zajímavou knihu na HitHitu https://www.hithit.com/cs/project/5213/kniha-plodna-vize-prekonejme-spolecenska-tabu
Díky moc za zkušenosti.
T.
@klara1997 tohle je taková blbá fráze.... kromě omylů a pár lidí, kterejm je to fakt jedno, jesi teď, nebo za rok, nebo za tři, kolik lidí, když začne mít nechráněnej sex, tak ty děti ještě tak nějak spíš nechce? a když to pak pár měsíců nejde, jasně, že začneš nervóznět.
nejde to takhle říct. je prostě spousta lidí, který byť dítě moc chtěj, a ideálně teď hned, a vyjde to.
bych už víc řekla, že jsou ve hře spíš nějaký spirituální záležitosti. no ale to je fuk.
knihu neznám, nemusí to bejt špatný, ale myslim, že třeba mně by nic novýho nepřinesla.
@normalnimatka my se s přítelem snažíme rok a půl a jeho sestra taky kolem roku.. Takže si myslím, že tam ta psychika bude ne? Nebo co by v tom bylo? My se s přítelem snažíme od dubna minulého roku, spíme spolu pravidelně a celou dobu bez prášků samozřejmě.. A loni v září jsem dostala Utrogestan a stále nic
@terkamalka o knížce jsem neslysela, ale z vlastní zkusenosti mohu rict ze psychika je dost výrazný faktor. My se snažili 2,5 roku, víc jak rok v CARu v Gennetu kde jsem poslouchali celou dobu ze jsem neplodna, ale IVF mi neudelaj kvůli vysokému BMI... mělo to na mě dost spatne psychickej dopad a i když jsem se snažila zhubnout váha se nehla... na začátku června jsme přešli k Apolinari do CARu tam mě poslal včetně psycholozky i endokrinologie obezitologie a nutricni. Všechno jsem to obehala během června nasadili mi léčbu váha šla rapidne dolu, nejvíc jsem chodila k psycholozce a té dávám největší zásluhu, na konci června jsem otěhotněla ani nevíme jak. Sama jsem cítila až depresivní stavy než jsem k ni začala chodit a fakt mi to hrozne pomohlo takže jen doporucuju
Neslyšela jsem o ní. Slyšela jsem ale spokojené ohlasy na průvodce paní Aleny Dvořákové. Asi to bude něco podobného.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@terkamalka ahoj, nemám sice zkušenost s knihou, ale psychika roli hraje a divila by ses jakou. Pokud někdo dítě chce tak moc, že na to pořád myslí a řeší to, má v sobě určitý blok, takže to nejde.. Myslím si, že to máme i my s přítelem, protože ten je z toho hodně špatný. Jeho sestra to měla stejně, taky to moc řešili, byla z toho špatná a všechno a pak to vypustila z hlavy a povedlo se, má malého chlapečka 🙂 sice rodila předčasně v 6tém měsíci, ale chlapeček roste jako z vody a do konce měsíce ho budou mít doma, jelikož má už 1,7 kg.. Takže určitě psychika má na to vliv..