Zdravím, s přítelem se snažíme téměř rok o miminko.. ovulační testy nám pravděpodobně nepomáhají. Brala jsem kyselinu listovou a macu. Mám za sebou jedno ZT takže pravděpodobně by u nás mělo být vše v pořádku pro přirozenou cestu. Bazální teplota se mi moc nechce řešit. Stačily mi ovulační testy.. Máte nějaké vitamíny co vám pomohly? Nebo mám zkusit tu bazální teplotu?
PS: vím že někdo se snaží mnohem dýl, ale znáte to když už to chcete tak je to pak smutné.
Já vím, že to, co napíšu, není odpovědí na tvou otázkou, ale vlastně by mohlo být - pár známých mělo problémy s početím. Zkoušely i IVF a nic z toho nebylo. Nakonec se tedy smířily s tím, že to nepůjde a začaly svou energii směřovat jinam - cestování, budování bydlení, osobní růst, atd. A najednou otěhotněly, ani nevěděly jak. Někdy to urputné snažení a hlídání zkrátka blokuje miminku cestu...
Pokud vás nežene věk či zdravotní stav, že to musí být teď a hned, zvolněte a prostě si užívejte milování bez té křeče kolem...
Tak my než jsme se začali snažit o druhý miminko, tak jsem měla problém s menstruací. Takže jsme začali řešit s doktorkou odkud ten problém proudí. Udělala mi hormonální profil a zjistila že podle toho mám hormonální nerovnováha a tedy pcos a endometriózu. Měla jsem duphaston hormony na půl roku aby mi vůbec chodil menstruace. Nic se ale nedělo a doktorku to dál nezajímalo. Začala mít blbý přístup a tvrdila mi že musím na ivf. Tak jsem změnila doktora. Vysadila jsem prášky a ono ejhle dostala jsem i menstruaci a po dalších dvou měsících i ovulaci. Nasadili jsme s přítelem inofolic combi a on folandrol a ten další cyklus se zadařilo a aktuálně jsem 16+4.
Tak testy ani teplota ti k početí nepomohou, to je jen orientační, abys vedela jestli probíhá ovulace a přibližně kdy. Ale pokud na to skocite aspoň ob den, tak nic testovat nemusis. Ono ty testy a měření člověka akorat vynervujou, pak myslíš jen na to, ze musíš teď a hlava s tímhle udělá hodně. Přestala bych se na to tolik soustředit, užívala si často sex a pokud jste oba plodní, tak ono to přijde samo. Já když se na to soustředila a moc sem chtěla, tak nic a pak sme to vzdali, já nastoupila do nové práce a ve zkusebce už sem byla v tom :D
Gel na podporu poceti
Ještě dodám že jsme se o mimčo snažili rok a dva měsíce a ovulační testy jsem používala
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pokud je vše v pořádku, tak bych rekla, ze nejlepší způsob je to proste přestat řešit (vim, ze se to lehko rekne 😏).
Zkuste si naplánovat dovolenou nebo nějaký prodlouženy víkend, hodit se do klidu a třeba se zázrak stane 🌸 pro mě byly vždy ovu testy a měření teploty cesta do pekel. Přeji ať se brzy podaří!🙏🏻