Jaké vitamíny byste doporučili na podporu početí?

kristynkaam
5. únor 2019

Ahoj ženy 💋 chtěla jsem se zeptat, co by jste mi doporučili za vitamíny na početí? Vím, že to moc velkou naději nemá, ale když by to bylo přírodní, tak snad ničemu neuškodí. Jaké a hlavně s čím máte nejlepší zkušenosti? Jen tak z netu znám kyselinu listovou (tu sem před rokem i brala), kortyhel čaj a kapky gynex ale zatím jsem nezkusila. Moc dekuji za každou odpověď 💋💜

natysnovec
5. únor 2019

@kristynkaam ja mela femibion...Ale ja jezdila jeste do Caru.

kristynkaam
autor
5. únor 2019

@natysnovec a pomohlo? Po jaké době? 🥺

terka555
6. únor 2019

@kristynkaam u nas zabral gynex dohromady s fertilityblend. Nevim jestli to bylo tim alr hned ten mesic se zadarilo🙂

kaczorka
6. únor 2019

@kristynkaam nosifol u prvního zabral hned ten měsíc u druhého do dvou měsíců..ale teda nevím jestli to bylo tím 😉

makronka222
6. únor 2019

Sla jsem si akorat pro listovku, v dobe kdy uz sem byla v tom a nevedela to:D takze asi takhle. Asi 2 tydny sme si uzivali, pak se to povedlo

marketa1218
6. únor 2019

Ahoj, já už jsem toho vyzkoušela nespočet kontryhel, listovku, infolic, kapky plodnosti, gynex a já nevím co ještě a nepomohlo nic. Oba jsme zdraví. Už jsem se smířila s tím, že půjdu na laparoskopii zda mám vůbec průchodné vejcovody a vyprdla jsem se na všechno, jenom listovku jsem brala dál. Téměř po dvou letech se stal zázrak a já jsem po novém roce objevila positivní těhotenský test. Jsem si jistá, že za to mohla u mě psychika. A taky si myslím, že to miminko ví, kdy má přijít no, držím palečky 🙂

aspie83
6. únor 2019

@kristynkaam Já brala Fertipronu, kde je naštěpená kyselina listová a další látky, které by měly zlepšit kvalitu vajíček. Po 4 měsících braní se podařila hned 1. inseminace. Po ovulaci jsem tehdy brala ještě několik dní Bromelain, který obsahuje enzymy z ananasu a má připravit sliznici pro uhnízdění vajíčka.. A povedlo se 🙂 Jinak je rozhodně fajn po nějaké době snažení zjistit průchodnost vejcovodů. Mně to v CAR dělali ultrazvukem a zjistili, že nám pravděpodobně průchozí pouze jeden vejcovod.

vaseli16
6. únor 2019

Ja brala femibion a, pila kontryhel a nedarilo se...pak jsem zacala kapat gynex a dal femibion a hned se zadarilo tak.kdo vi...

ocetnicek
6. únor 2019

Fertipronu nebo cokoliv s inositolem a listovkou (Inofolic, Nosifol...)po 4 letech snažení a jednom neúspěšném IVF se nám hzadařilo po dvou měsících braní tohoto přípravku. Inositol je na vajíčka a na PCO (to jsem měla).

hermij
6. únor 2019

Kladeš hrozně obecný dotaz. Teprve se začínáte snažit? Anebo už dýl? Víš, jestli máš zdravý cyklus (třeba podle symtotermální metody)? Atd... Výživa má obrovskou moc, ne že "velkou naději nemá". Výživou se dá strašně moc věcí upravit - pravidelnost cyklu, ovulace, menstruace, kvalita spermatu, hladiny hormonů štítné žlázy a inzulinu, dají se upravit potíže spojené s polycystyckými vaječníky či endometriózou... 🙂 Pokud teprve začínáte a vyšetření neřešíte, tak Fertipronu a nic víc, má štěpenou B9 a další B vitaminy + D3.

jennyska
6. únor 2019

AHoj @kristynkaam díky, že jsi položila tuto otázku! 🙂 Zkus se optat i v naší nové Poradně o podpoře otěhotnění https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... anebo v Poradně o neplodnosti https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... V obou Ti rád poradí MUDr. Jiří Emmer.

Poradny jsou u nás zdarma a anonymní a myslím si, že právě tady najdeš velmi dobrou radu i odpověď na svou otázku 🙂 Navíc bude otázka i odpověď veřejná a právě to pomůže další spoustě lidem hledajícím a řešícím to, co Ty.

Měj se krásně!
Jennyska
Modrý koník team

landelka
7. únor 2019

Ahoj, já brala Femibion, Gynex, Jeřáb ptačí, kontryhel.... po revizi se nám pořád nějak nedařilo... zkoušeli jsme to 3 měsíce a nic.. pak jsem si četla o Fertiproně a tu jsem užívala, manželovi jsem koupila selen+zinek a kotvičník-kapky... a pak se další měsíc zadařilo🙏.. jestli to bylo Fertipronou nevím 🙂.... ale určitě bych jí zkusila 🙂 Držím palce 🍀

kristynkaam
autor
7. únor 2019

@landelka děkuji ❤️

terulle05
23. únor 2019

Zdravim 😊 chtela jsem se zeptat jake zkusenosti mate s Nosifolem ? Dekuji

vendymar
18. led 2021

Zdravim do skupinky,
Nemám žádný dotaz spis jdu s něčím jiným. Užívala jsem při snaze o miminko vitaminy doporučené mým gynekologem a zadarilo se a docela dost mi jich zbylo. Rada bych pomohla i některé z vás a prodala za symbolickou cenu vitaminy, vyhodit je vážně skoda. Na google si můžete zadat Inofolic. Rada pošlu i poštou.
Pěkný den vám přeji a hlavně hodně štěstí, zdraví 🤗❤️