Jaká je pravděpodobnost opakování zamlklého potratu?

mosquito
30. kvě 2015

Ahoj sbazilky, tehulky, maminky. Prosim o vase zkusenosti, ktere jste si vyslechly u dr. Tu nestastnou zpravu, ze vase nenarozene miminko uz nezije. Opakovalo se to? Jaka je pravděpodobnost, ze k tomu znovu dojde? Predem moc dekuji za vase reakce.

holubice.petra
30. kvě 2015

To se neda urcit nekdo to nezatije a nekdo opakovane ☹ ja mela zamlkle tehotenstvi v roce 2007 pak jsem otehotnela a porodila bez problemu v roce 2011..v roce 2013 jsem bohuzel mela zase zamlkle tehotenstvi a za ctyri mesice jsem otehotnela zase a v roce 2014 porodila krasneho druheho syna

ninan2
30. kvě 2015

@mosquito co som citala na zahranicnych strankach tak sanca je uplne rovnaka ako keby si zamlkly potrat vobec nemala... Vyssia je az po dvoch, vtedy uz vacsinou ide o geneticke problemy... Ja som mala v listopadu, v unoru som uz bola tehotna a vsetko je OK.

lucinka58
31. kvě 2015

Ahojky, to je individuální. Já ho měla minul rok na začátku září a hned v říjnu jsem otěhotněla znovu a za pár týdnů rodím 🙂

bajana
31. kvě 2015

Presne tak. Moja skúsenosť - v zari potrat, v listopadu tehu úspešne do konca...na možnosť opakovania som sa nepýtala a k dr. som išla až v 9tt, pre istotu 😉

veruka
31. kvě 2015

já měla 2 zamlklé potraty a potom 2 těhotenství s dobrým koncem 🙂

lucifereeek
31. kvě 2015

potratila jsem hned první miminko na konci 8tt, pak jsem byla podruhé těhotná - máme holčičku, pak potřetí těhotná - máme chlapečka, takže se to už neopakovalo a vše bylo v pořádku.

mosquito
autor
31. kvě 2015

Dekuji vsem za zprávy a omlouvam se, ze nebudu odepisovat jednotlive 🙂 Ja prodělala ZT vbroce 2010 s jinym partnerem. Pak uz jsne se ani nesnazili. Ted jsem znovu tehitna, je mi 36 a samizrejme mam obrovsky strach i kdyz vic verim tomu, ze tentokrat je gse v poradku. Vim, ze ZT je náhodna vec. Dr. me aktivne poslal na genetiku uz pred temi peti lety a vse bylo ok. Dekuji za uklidneni. Na prvni kontrolu jdu v utery. To vych mela byt 6+6. Dekuji a preji hezke odpoledne 🙂

ipkh
31. kvě 2015

Ja mela zt, donosene tehu 2x, zt a ted jsem 23.tt.
Na genetice me rekli, ze to souvislost nema a na hematologii, ze jeste takovy pripad nemeli... 😉

mosquito
autor
31. kvě 2015

@ipkh dekuju za tvou zkusenost. Proc jsi pripad? 🙂
Ja verim, ze napodruhe to ted bude taky v poradku. Vzhledem k memu veku bych nerada na revizi.....

ipkh
31. kvě 2015

@mosquito protoze po tom druhem zt me moje dr.brala krev na genetiku a zjistli se mutace dvou genu - nesmim brat HA a musi se hlidat asi trombocistein v krvi, tak jsem zacala chodit na hematologii. Zde zjistili jeste protilatky ziskane v nekterem z tehotenstvi. Pry to mohlo byt pricinou zt, mozna i v souvislostims pohlavim (holka). Ted cekam tretiho kluka a vse v poradku.
Na te hematologii se pry setkavaji s opakovanymi potraty ci zt, nebo jedno dite a pak nedonosenymi dalsimi, ale tak jak to mam ja, tak to pry jeste nemeli...

mosquito
autor
31. kvě 2015

@ipkh tak to muzu jen gratulovat, ze se vam tak krasne dari. Kdyz se chce..... ne vzdycky medicina vsechno vi a lidska vule a víra je urcite hodně mocna 🙂