Ahojky holky. Jdu si pro radu. Už nějaký pátek se snažíme o miminko a nějak to nejde. Pro mě je zatím největším otazníkem kdy vlastně ovulaci mám. Podle toho se i pak lépe snaží- ale já ji zatím nějak nevypozorovala. Co se týče hlenu- bílkovitý mám tak od 7.dc do 9.dc. Ovulační testy zkouším měsíc co měsíc ale stále se mi ukazuje něco jiného. Buď stále slabé, takže nepozitivní. Když už to vypadá že pozitivní bude,
tak za 3 hoďky na testu je zase slabota. Snad jen jednou jsem měla ukázkové testy a to mi vyšla ovulka mezi 13.dc a 14.dc. (při délce cyklu 26 dní). Pak mě mate když ms dostanu po 25 dnech nebo 27. Jestli se hýbe i den ovulace. BT měřit nemám možnost jelikož pracuji v nepřetržitém provozu. Čípek jsem zatím nepozorovala. Žádné bolesti také nepozoruji. Můžete mi poradit co dál? Dost by mě uklidnilo vědět kdy ji mám 🤔
@unicorn2332 ahoj 🙂 potrebovala bych videt ty tvoje testy abych se mrkla a kdyztak poradila 🙂 ano, podle ovulace pak dostanes MS, protoze od ovulace do MS (lutealni faze) je stejne dlouha doba. Blby je, ze muzes mit i anovulacni cykly. Jak dlouho se snazite? 🙂
@hermij pracuji dvanactky kratky dlouhy tyden (denni a nocni). A prave spim opravdu nepravidelne- nekdy jsem rada ze usnu na dve hodky a kdyz je volno tak klidne i jedenact. Coz jsem si cetla ze se musi merit pravidelne po stejne dlouhém spánku.
@leymea klidne mohu zitra poslat do zpravy ☺
@unicorn2332 není pravda. To jsou právěže takové ty polomýty a polopravdy, co kolují, kde kdo něco zaslechl, vyčetl a šíří to "napolo" dál. Měřím po dvouhodinovém spánku - zapíšu teplotu, den a okolnost (málo spánku), spím dlouho, zapíšu, hotovo. Za den to dá max. dvě minuty času. Pokud chcete počít přirozeně, tak je to minimální oběť 🙂 Kratší než se objednávat a jezdit po doktorech 🙂 Třeba Vám tady paní pomůže s těmi ovu testy a nebudete to potřebovat, ale měření je fakt záruka spolehlivosti.
@hermij mě právě odradily ty polopravdy. Každá hodinka spánku navíc mění teplotu o 0,1°. Je to pravda? Každopádně moc moc děkuji za rady ☺
@unicorn2332 Nemusí být. Ty dvě hodiny plus mínus od předchozího dne mohou být naprosto v pohodě vyhodnotitelné. To se pak řeší až se vidí celá křivka. Ale hlavně pokud to takto budete mít častěji, tak se porovnávají vůči sobě ty hodiny měření. Když párkrát změříte ráno v 6 a pak párkrát ve 14, tak se to vůči sobě porovná, aby se vidělo, jak moc je to jiné. Už jsem viděla cykly ze směnného provozu a dalo se to vyhodnotit. Ta ovulace totiž většinou dost zamíchá s teplotama. Hodně je zvýší. Takže to poznat je.
@unicorn2332 dobre, posli 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Co znamená nepřetržitý provoz? Na směny? Měří se vždy po probuzení. Buďto ráno, anebo po noční až se vyspíte, takže třeba v jednu odpoledne apod. Prostě po vyspání. Důležité je zapisovat do excelu nebo papírových tabulek a psát čas měření i všechny okolnosti. V aplikaci to nemá cenu.
Zdravý cyklus = v cyklu proběhne ovulace a po ní za 12-16 dní MS. Takže ano, tím, jak se mění den ovulace, tak podle toho pak přichází menstruace. Ovu testy ukazují jen hladinu LH v moči, tzn. že se tělo chystá ovulovat, ovuluje, anebo už ovulovalo... klidně i 10 dní pozitivity... jindy nic... přitom celá ovulace trvá tak 12-24 hodin... takže dosti nepřesné. Sledování se dá zpřesnit opakovaným testováním, ale to zbytečně utrácíte za testy. Doporučovala bych zkusit měřit a pak to poslat někomu, kdo v tom umí číst, třeba mě, či komukoli jinému, ale fakt se to z toho vyčíst dá i při směnách.