Dobrý den,jsem tady nová a nevím zda to sem píši správně,ale potřebuji opravdu poradit už nevím koho a ani kde se zeptat. Mám velice nepravidelný menstruační cyklus a moje poslední menstruace byla 2. září po dobu 6-ti dnů . S přítelem se snažíme o miminko,jenže nevím kdy a jak si vypočítat plodné dny . Nebo jak to vlastně funguje. A když menstruace nepříjde jak dosáhnout otěhotnění, děkuji
Když máš cyklus hodně nepravidelný, tak je to komplikovanější. Ale zkus si koupit ovulační testy 😉
Zkusím děkuji
Pokud máš pravidelný denní režim (bez nočních a pod) zkusila bych přes bazální teplotu, teploměr stojí cca 200 Kč, a pokud se měříš opravdu pravidelně, podle pokynů, tak by ti to mělo ovulaci ukázat.
PS: dost často se píše, ze se během ovulaci teplota vyhoupne nad 37^C. Mě takhle vysoko nikdy neskončila. Důležitý je spis ten skok o cca 0,5^C. Mívala jsem normálně kolem sotva 36 a při ovulaci cca 36,7.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@angelflesh Pokud máš MS nepravidelnou, tak to moc nevypočítáš..a i kdyby, tak to je velice nejistá metoda zjišťování=) zkus si spíš něco načíst o měření bazální teploty, nebo o ovulačních testech..případně si stáhni aplikace do telefonu (menstruační kalendář, je jich strašná spousta), tam si zadej hodnoty a ono ti to samo dle tvých cyklů ty plodné dny vypočítá..ale musíš to brát s rezervou...tělo nefunguje jako hodinky=)