PZdravím vás všechny, potřebuji se vypsat a asi si i ulevit.
Potřebovala bych trochu povzbudit.
No kde bych začala, je mi 22 a přítelovi je 25. Máme spolu 1 a půl rok starého syna. Když měl syn rok dozvěděla jsem se že už nejspíš nebudu moc mít děti. Nedocházela mi od listopadu minulého roku menstruace a protože jsme se začali snažit tou dobou o druhé mimčo tak jsem potřebovala vědět o co se jedná a jaký je problém.
Nikdy jsem neměla žádný gynekologický problém.
Před synem jsem sice potratila ale nebrala jsem to jako signál že potom jednou porodím a nebudu moc mít už dítě.
Je toho na mě poslední dobou strašně moc.
Beru půl roku hormony a drahý vitamíny a výsledek? Žádný...
Jsem z toho úplně nesvá, vždy když vidím jak má někdo malý miminko tak mě to úplně sebere.
Aktuálně mám už jenom 3 měsíce kdy mi doktorka bude dávat hormony a pak už mám možnost jenom IVF.
Ale co si budeme povídat, v dnešní době to není zrovna levná záležitost na kterou bychom měli. A já vlastně nevím co dělat. Jestli pak mám přestat brát prášky a nechat to na přírodě... A nebo to máme risknout a jít na ivf? Mám strach že třeba za 4 roky už bude pozdě. To bych si strašně vyčítala....
Pokud tak moc toužíš po dítěti, tak zkuste nějakou kliniku a popř IVF. Zadarmo to nebude, ikdyz pokusy proplácí pojišťovna, tak si něco hradíte sami, to základní se pohybuje v řádu tisíců až desetitisíců.
Ale jak už je psáno výše, člověk utratí peníze za hlouposti, dítě taky stojí nemalé peníze.
Rozhodnout se musíte sami.
Boze... Ses tak mlada... 😟 A zjistili ti Dr proc bys uz nemela mit deti? Pokud mas nejakej závažněji problém, tak asi nevahej a jdi na umely.
Proč jen tři měsíce a pak už nemůžeš mít děti? Možná se pletu, ale zní mi to, jako bys měla pcos a brala teď clostilbegyt. Pokud je to tak, tak věř tomu, že tohle má dnes každá druhá a opravdu to není neřešitelné.
Mas uz jen tri roky, protoze pak konci materska a musela bys do haku? Nemile, chapu ty deprese.
@janule0123 ano, stojí to peníze. Vím že dítě stojí víc, ale museli bychom se kvůli tomu zadlužit. To v dnešní době není zrovna nejlehčí pak po finanční stránce.
Ano, přítel má dobrou práci a dobrý peníze ale určitě by jsme na to nenašetřili.
@palja je mi jasné že zadarmo to nebude. Dívala jsem se na různé kliniky a jejich ceníky a docela jsem koukala jaký to jsou pálky.
Právě že se musíme rozhodnout sami.
Přítel se přiklání k variantě že radši si půjčí např. 150 000 a malej bude mít sourezence než aby malej byl celý život jedináček.
@uzivatelkapetra mám sice PCOS ale clostilbegyt neberu. Mám od doktorky předepsaný duphaston.
Možná to má každá druhá, ale otázka je kdo z těch všech má vlastní dítě.
Ptala jsi se na 3 měsíce? Asi jsi to špatně pochopila
Snažíme už půl roku pod vlivem hormonů a pod kontrolou doktorky teď mi dala další 3 měsíce a když se nezadaří tak řekla že nás pošle na ivf kliniku
@irmamala nemilé je spíš číst to jak si někdo nevidí do pusy 😉
Každopádně tě můžu ujistit že má práce je velice dobře placená a stěžovat si tam absolutně nemůžu na nic. Ale chápu že jsou tu ženský který rodí místo toho aby pracovali. Ale neboj můj případ to není 🙄
No ale pokud máš PCOS tak bys měla dostávat něco na podporu ovulace. Duphaston se nasazuje až po ovulaci a pokud se nasadí špatně tak ovulaci zablokuje...ten k otěhotnění nepomůže
@ileni já jsem to svojí doktorce říkala že tu ovulaci nemám. Zkoušela jsem jak ovulační testy tak i graf bazální teploty a ani jeden nevyšel pozitivně.
No dala mi ten duphaston na to abych vůbec dostávala menstruaci kterou bez toho nemám. Jakmile jsem menstruaci měla a teď jí díky tomu dostávám pravidelně, tak mi připadá jako by jí to dál nezajímalo.
Asi by bylo fajn chodit k lékaři, který ti nesebere naději hned na začátku a svému řemeslu rozumí. Za sebe bych se obrátila na praktika TČM.
@amazienka já jsem několikrát přemýšlela že bych změnila doktorku ale zná mě od mých 16 let tak ví jak to tam všechno mám.
A hlavně nevím ke kterému bych měla jít aby za to fakt stál
To musíš vědět ty, jak se u ní cítíš. Jestli jen jako další kus v pořadníku a nebo jako člověk, co potřebuje pomoci s problémem a pomoci se mu dostává.
@amazienka nikdy jsem s ní problém neměla až teď mě začal vrtat hlavou postup
Mas 22 rokov a 1,5 rocne dieta. Naozaj teraz nutne potrebujete druhe? Ja by som sa vobec nestresovala a nechala tomu volny priebeh. Takych tehotnych co im povedali, ze nebudu mat deti uz bolo vela. 😉
A urcite by som sa teraz nesla zadlzit kvoli ivf. Kludne si dokonci rodicak, nastup do prace a ked nasetrite tak mozes ist aj na ivf. Ved ty mas este dobrych 18 rokov cas mat dalsie deti.
@lauriak ano jsem mladá. Ano mám spoustu času.
Ano každý má na to jiný pohled.
Já jsem chtěla být mladá máma a ne mít dítě například v 35.
Ale toto je názor váš, já mám trochu jiný pohled na svůj život a jiný názor.
Jak říkám třeba to vyjde. Nevím co bude za rok natož za 2 že?
urcite bych zmenila doktora a klidne i se na klinice nechala vysetrit. Me doktorka takhle rok ladovala praskama, protoze jinak menstruace nechodila a bylo to k nicemu. Na klinice nas vysetrili a zjistili, ze je problem jak u me, tak u manzela. My teda sli do IVF, protoze sance na prirozene otehotneni bylo pod 1%. Vyslo hned prvni. No a rok po porodu jsme si jednou nedali pozor a jake bylo moje prekvapeni, kdyz sem zjsitila, ze je mi casem blbe, protoze jsem uz v 9tt. Ono se spousta veci v tele muze menit a je vzdy dobre vedet vic nazoru a moznosti. To ze doktora znas dlouho jeste neznamena ze je kvalitni a zna nove postupy a moznosti.
Taky jsem měnila dr protože jsem nevěděla co mi je, jen jsem pořád brala duphaston. U nové dr jsem se hned napoprvé dozvěděla, že mám pcos a co s tím. Taky nám to nešlo a skončili jsme na ivf a hned první transfer byl úspěšný. Druhé dítě nečekaně zcela samo 🙂
Pokud máš nadváhu, tak určitě pomůže zásadní omezení cukrů, při pcos bývá inzulínová rezistence. A pak to vyjde třeba i jen s tím clostylem.
Neboj se nic, tohle je bohužel dnes běžná dg.
Jo a ještě pomáhá laparoskopie s drillingem vaječníků.
Zkusila bych paní, která pomohla mě a sestřenici. Já jsem s exmanzelem neotěhotněla přirozeně za celých 12 let co jsme se snažili. Byli jsme na vyšetření a prej žádný problém..pak se zjistilo, že on měl špatně spermie 7% funkční a já dvojitou dělohu. Každopádně jsme podstoupili Ivf. Mám doma 8 leta dvojčata kluky. Jenže po x letech jsme se rozvedli..Poznala jsem nynějšího přítele. Spali jsme spolu 2 roky a já už si myslela, že prostě je chyba ve mě a já přirozeně děti mít nemůžu. Pak jsem ale zkusila jednu paní. Napsala jsem ji email s prosbou zda by mi pomohla, že bych ráda miminko atd. S paní jsem se setkala. Řekla mi, že když chceme miminko, musím si nejdříve vyčistit tělo..namíchala mi teda kůru bylinkových čaji, kapky..po týdnech mi řekla, že tělo potřebuje hlavně děloha posílit, namíchala čaje další i kapky..poslední část byla připravit dělohu na miminko aby se udrželo. Další čaje a kapky..Já jedla zároveň zdrave, starala jsem se o kluky a hlavně občas i cvičila a už jedla kyselinu listovou...po pár měsících jsem přirozeně otěhotněla a dneska máme doma roční holčičku!! Byl to zázrak. Takto paní pomohla i sestřenici která nemohla dlouho otěhotnět. Paní je z Vizovic a její poradna je Petrklíč. Najdeš na netu kontakt i email. Posílá i poštou bylinky a lze se domlouvat dálkove. Opravdu ji zkus a doporučuji. Protože já po ivf přibrala hodně kg a tělo bylo totálně zasrate od chemie. Jsi mladá..opravdu Ivf ve 23 letech (ikdyz lékaři říkají často co ani sami nevi) je prostě poslední možnost a hlavně ty peníze. Zkus to. Já věřím, že pomůže i tobě. Kdyby jsi potřebovala napiš SZ. Držím palce a věř, že pokud už jedno miminko máš..přijde brzy i druhé 😉♥️
Změnit doktora, duphaston k ovulaci nepomůže naopak, pokud se nasadí špatně tak ovulaci zablokuje a to se můžete snažit jak chcete
Určitě bych v první řadě vyměnila dr. Když neřeší teď, nebude řešit nikdy. Mluvím z vlastní zkušenosti. Bohužel mi je už o 20 let více než tobě,takže já už to miminko mít nebudu,ale pokud budeš mít ty dr,který je ok,tak můžeš mít ještě určitě další...hodně štěstí ☘️
@tulikiss já si myslím že z partnerové strany problém nebude. Jejich rodina je jak továrna na děti 😅
Právě že se mi nechce nějak dlouhodobě se radovat práškami.
Jak říkám určitě je to jedna z možností
@uzivatelkapetra o tom drillingu vaječníků jsem slyšela ale prý tam není tak velká šance na to aby se ti tam dole všechno vrátilo do původního stavu
Mlada maminka uz si. A budes aj za 5 rokov. Ja som urcite za to mat dve deti ale nie za cenu zadlzenia sa kvoli ivf. Z coho potom tie hypoteticke dve deti budes zivit? Za 2-3 roky budete mozno v uplne inej financnej situacii. Nic vam neutece.
z jake oblasti jste? napiste tu aspon kraj, okres... treba vam holky poradi nejakeho supr doktora
@lauriak ano jsem mladá máma já vím, ale jak říkám každý má na to jiný pohled já jsem třeba nikdy nechtěla dítě kolem 30 let. Pro někoho je tahle doba zase tak akorát. Každý je jiný 🤷🏻♀️
Neuteče? A co když se mi ten zdravotní zhorší a nepůjde to ani přes ivf? Tak otázka je potom co je horší...
@petramana Brno-město
Minimálně na 3 měsíce ti to docela zásadně zvýší šanci, protože ti rozruší to "slupku" na vaječnících, díky které se nedaří folikulu projít ven, tj že neovuluješ. Navíc ti zkusí průchodnost vejcovodů a ověří prostě vše, co ti může bránit počít.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zkusila bych ivf… stojí to peníze i ty placeny pokusy přes pojišťovnu, ale brala bych ze dite stojí taky kupu peněz.. takže pokud chci, zkusila bych zavcas víc variant .. abych si to nevyčítala později, až budou sice peníze, ale už me odstreli to, ze jsem prosvihla nějakou dobu kdy ještě byla šance