Jak se připravujete na těhu?

magicwoman
19. led 2016

Ahoj holky, rada bych vedela jak se pripravujete na tehu? Jaky na to mate nazor? Nekdo asi tomu nechava volny prubeh a neresi, nepripravuje se, nekdo zase naopak se snazi vice ci mene se pripravit. Ja spadam to druhe skupiny, prestala jsem kourit, pit tvrdy alkohol, s pritelem uzivame Fertility Blend a jeste si k tomu pridam Chlorellu. A taky jsem si zacla sledovat ovulaci...... Budu rada za vase zkusenosti 🙂

uhz
19. led 2016

@magicwoman Z hlediska psychiské pohody to podle mě to nemá význam hrotit.. akorát by se člověk stresoval, kdyby to nešlo, a stejně to bezproblémové těhotenství nezaručí. Není špatné brát třeba listovku a s těmi nezdravými věcmi to nepřehánět, ale nedat si sem tam dvojku nebo si příležitostně nezapálit, to mi přijde zbytečné... být v pohodě je podle mě efektnější než být stoprocentně "čistá". Prostě s mírou, ale v klidu 🙂

evabrno
19. led 2016

@magicwoman Ahoj,zkus si přečíst o gynexu,je to 100% přírodní produkt,podporuje plodnost a je snad na všechny gynekologické problémy,určitě si nasaď kyselinu listovou 🙂

magicwoman
autor
19. led 2016

@evabrno kyselinu listovou a dalsi potrebne vitaminy mam ve Fertility Blendu, ktery uzivam 🙂 a gynex znam, uz jsem ho kdysi mela, ale nechci toho uz patlat moc, zkusim si ted pridat tu Chlorellu a uvidim. Kdyz by se nejakou dobu nedarilo tak zkusim i Gynex ;)

magicwoman
autor
19. led 2016

@uhz mas pravdu, psychika taky muze udelat svoje, ale zase si rikam ze nechci delat neco, co by tomu mimi neprospelo, kam cigarety a tvrdy chlast patri. Samozrejme, narodilo se hodne mimin co jim to nijak neublizilo, ale nechci zbytecne riskovat. Tak nejak to prislo samo, ani jsem se do toho nemusela nutit takze to je tak asi v poradku 🙂

alen_ka
19. led 2016

@magicwoman maximálně bych přidala kyselinu listovou, ale jinak děláš ažaž, nejlepší je, že jsi přestala kouřit a pít tvrdý alkohol
hlavně to chce klid, pohodu a hodně sexu 🙂

uhz
19. led 2016

@magicwoman Pokud budeš ve větší psychické pohodě, když vše vysadíš, tak je to asi lepší. Já jsem si tu dvojku a jednu-dvě cigarety sem tam občas klidně dala, prostě příležitostně. Hulit krabičku denně a opíjet se tvrdým je zase jiná debata, to jsem zrovna moc nedělala ani předtím a taky to neschvaluju 🙂 Jen tak mimochodem, známá je z těch, která půl roku před otěhotněním jedla saláty, nekouřila, nepila, jedla všemožné vitamíny a stejně se to v 5. měsíci pokazilo.. a spousta případů přesně naopak. Tím nechci nikoho strašit, jen si prostě myslím, že člověk si nezaručí nic a každý to má prostě nastavené jinak a každého stresuje a tak něco jiného. Jen jsem chtěla říct, že jsem zastánce všeho s mírou- nepodstupovat zbytečné riziko, ale ani ne zbytečné řešení všeho 🙂

magicwoman
autor
19. led 2016

@uhz mate pravdu obe holky 🙂 akorat ze neumim kouri jen trochu, zvrhne se mi to, takze bud sem mela krabku na 2-3 dny a nebo nesmim vubec. Chvili jsem vydrzela treba na 1 nebo 2, ale ne dlouho. A sklenicku vina si taky nekdy dam, to mam rada 🙂 Porad ma nekdo narozeniny, kazdy mesic minimalne jedna oslava a nebo nejake sedanky, tam jsem to hodne omezila, radsi. A jak rikas uhz, nekdo se muze hlidat jak chce, ale stejne se tim neda zarucit, ze vsechno bude v poradku.

moni92
19. led 2016

holky mate pravidelnou ms?? ja mela 3 mesice po vysazeni ha, ale 4 jsem ji nedostala, tak ve ctverek injekce na vyvolani, ale zatim porad nic... navic jsem nemocna, v pondeli sem dostala antibiotika...

magicwoman
autor
21. led 2016

@moni92 ja mam skoro pravidelnou, mam cyklus 28 - 30 dni...... Po vysazeni ha to byva rozhozene, navic ta menstruace je vyvolavana umele, takze az po vysazeni teprve jak na tom ve skutecnosti zdravotne je. Hormony vse pekne maskuji :( To je teda na prd ze mas do toho antiobitka, zkus si vzit i probiotika, vyzivu na streva 🙂

rousse
21. led 2016

@magicwoman já za sebe teda doporučuju nic nepřipravovat, nic nesledovat🙂 poprvé jsem otěhotněla, když jsem nic nepočítala, nic nesledovala, netestovala, nepřipravovala - prostě jsme si řekli, že jedem na ostro a hned první měsíc jsme skórovali - bohužel to skončilo zamlklým těhotenstvím a kyretáží. Pak jsem se k tomu postavila "zodpovědně", počítala jsem, testovala jsem, zobala různé pomočníčky apod. a jediný výsledek byl syndrom "falešné březosti", kdy jsem měla X měsíců permanentně příznaky těhotenství, ale reálně těhotenství nikde. Až jsem se na to vyprdla a nic neřešila, tak jsem znovu otěhotněla.

moni92
22. led 2016

@magicwoman jojo probiotika beru 🙂
Holky nevíte jestli ty antibiotika by to taky mohli způsobit že tu ms zatím nedostanu..? Že na to mají taky vliv..?
@rousse já zaše když jsem se připravovala že tenhle měsíc budu poctivě sledovat, testovat atd, tak se nedostavila ms.... Takže ono na tom být v klidu a neřešit to, nechat tomu volný průběh asi na tom něco bude 😉

magicwoman
autor
24. led 2016

@moni92 to bohuzel nevim, jestli antibiotika maji vliv na menstruaci, mozna jo, ale fakt nevim jiste.
Myslim ze kazda mame svuj zpusob, jak se pripravujeme na mimo, ale asi je chyba se na to hodne upinat. Nevidim v tom vsak nic spatneho, brat vitaminy a sledovat si ovulaci. Kazda zena by mela vedet kdy ovulaci ma, nebo jestli ji vubec ma. Ale to je jen muj nazor 🙂

patrusa
24. led 2016

Ja se nepripravovala nijak, proste jsem tomu nechala volny prubeh, kdyz jsem zjistila, ze jsem tehu, tak jsem nasadila kyselinu listovou, ale i tu ksem brala podle plotu. Ani v tehu jsem tedy nic nebrala. Hodila bych vse za hlavu a uzivala si vyroby 🙂

magicwoman
autor
24. led 2016

@patrusa četla jsem, že konkrétně kyselina listová se má brát nějakou dobu dopředu, začít brát až v těhu může být pozdě, je proti roštěpu. Moje gynekoložka mi ji taky doporučila brát při snažení, a i další vitamíny, nezaručí to sice dobrý průběh těhu ale taky to nijak neublíží, možná je to i pro můj dobrý pocit, že aspoň dělám něco navíc 🙂 Ale znám maminy co nebraly nic a jedly i co nemají v těhu a mají zdravé miminka, takže asi je to ve vyšší moci než naší, jak to dopadne 🙂

babanci
24. led 2016

Já se kdysi ozdravěla tak nějak celkově. Nechala jsem si vyčistit střeva hydrocolonem,udělala jaterní očisty, očistu kloubů atd. Už jsem nebyla mladá maminka. Na tu dobu dokoce stará,dnes úsměvné. Bylo mi 32 let a čekala jsem třetí dítě.

magicwoman
autor
24. led 2016

@babanci tak to máš pravdu, v této době některé ženy nemají ani první dítě ve 32letech :D A můžu se zeptat jak sis udělala očistu kloubů??

babanci
24. led 2016

Pomocí odvaru z bobkového listu,najdeš na netu. Děláme dodnes pravidelně a jsme pružní .😊Mám schovanou těhotenskou průkazku,kde je červeně napsán věk s vykřičníkem. Dnes je to normální,mojí dceři je 34 a čeká svoje první dítě.

magicwoman
autor
24. led 2016

@babanci dekuji babanci, podivam se na ten odvar 🙂 tak to máš schovanou už takovou raritu, teď by tam ty vykřičníky byly skoro pořád :D gratuluji dceři a tobě k vnoučeti 🙂

babanci
24. led 2016

@magicwoman Děkuji,moc se těším. Jednu holčičku od prostřední dcery máme a druhou od nejstarší čekáme v dubnu. Před 4 lety nás postihla velká tragédie a miminko nám pomůže ...snad.

patrusa
24. led 2016

@magicwoman delejte to jak citite vy, ja mam 2 zdrave deti a nebrala jsem krome te listovky v tehu nic. Muj gynekolog zase rika, ze zbytecne moc potravinovych doplnku vede k tomu, te jsou deti pak velke. Hlavne at jste v pohode a tehu brzy prijde 🙂

lucka024
24. led 2016

Mno ja vlastne tehu neplanovala tedy předtim s přitelem jsem se na to moc upinala a nic.Pak jsem to přestala řešit a najednou mi vyšel tehu test a u doktora mi potvrdili 10tt 🙂 začala jsem brat listovku jinak nekouřim a pila jsem minimalne teď vubec no a za mesic rodim 🙂 takže tak nejak 🙂

magicwoman
autor
24. led 2016

@patrusa dekuju, verim ze se taky dockame nasich mimi 🙂 nevim jestli rict bohuzel, ale jsem takova aktivni, planovaci, se vsim, ale nechci to moc hrotit a upinat se a prehanet to. Stejne to neovlivnim kdy to prijde, to si uz miminko ovlivni samo 🙂 a mate pravdu, taky jsem slysela ze muze byt mimi po vitaminech vetsi, ale risknu to a uvidime :D

@lucka024 jee moc gratuluju 🙂 to je skvela zprava 🙂

lucka024
24. led 2016

@magicwoman dekuji navic mam uplne skveleho přitele ktery jelikož se musim přiznat že maly neni jeho v tu dobu jsme nebyli spolu a proste se stalo..... tak to vzal v klidu na maleho se teši 🙂 (vl.otec maleho nejevi zajem)

magicwoman
autor
24. led 2016

@lucka024 wow, tak to klobouk dolu! Myslim ze neni moc chlapu co by meli takovyto pristup, mas stesti ze tvuj je zrovna takovy 🙂 Preji hodne stesti Luci 🙂

lucka024
24. led 2016

@magicwoman Dekuji 🙂 ano maš pravdu mam vic štesti jak rozumu..... a je užasny 🙂 taky ti přeji hodne štesti 🙂

evazchleva
24. led 2016

Ahoj, me chytlo hnizdeni predloni (12/2014), rekli jsme si s M., ze pockame do cervna ´15, aby se spunt narodil na jaro 2016.... a hovno, hovno, zlata rybko 😀. Od nazoru, ktery razi moje tchyne (vychovatelka ve skolce a skolni druzine), ze matka ani otec by nemeli pred pocetim pit alkohol, ptz pak se rodi dementni deti (coz zas nasi naproti tomu absolutne vyvraci - ja jsem byla pocata na otcovy 22.narozeniny a pochybuju, ze by s mati v tu noc nepili a i segru pocali, kdyz mamka byla napita na hodech a obe mame VS a ja dokonce doktorat), M. nastesti ustoupil. I kdyz ze zacatku to bylo narocne. Pul roku se "snazime", i kdyz ja mam obrovske vykyvy, kdy miluju nas bezdetny zivot a ani v nejmensim se me na nem nechce nic menit (pak pri intimni chvilce nemyslim na nic jineho, nez aby me hlavne neoplodnil), a pak zas (a porad) miluju M. a jsem zvedava, jak to decko bude vypadat a vsechno skoulime dohromady s nasimi konicky... Proste se to ve me porad bije - nevim, jestli jo, nebo ne... Mame tolik aktivit, ze jsem si jista, ze chuva nas nemine, M. s tim nesouhlasi a ja se bojim, ze dopadnu jak 90% mych kamaradek, co maji pocit, ze ztraci mladi a cas s detma doma a tesi se, az od nich vypadnou. Proste nevim. Myslela jsem, ze chcu decko, ale asi to preslo. Tak se to ve me porad bije a vsichni pribuzni se 2 roky po svatbe ptaji: A CO JE NOVEHO? (ptaji se na to, jestli su v tom samozrejme -mam jim rikat, ze sem zas dostala kramy?!) co je komu do toho, kurna? Zacina me to stvat, vsichni jsou nadrzeni na tu zpravu, a my jim furt nemame co rict. Ne, ze by jim do toho neco bylo, ze jo? Mam se jich zacit ptat, jake plany maji ony se svou delohou? Pred Vanocema jsem mela na vajecniku 3x4 cystu, to taky neni nalez, s kterym bych se v rodine veterinaru chtela chvalit (holky, 3x4 je vic, nez rozmer vajecniku). Kdyz to shrnu - na strkani teplomeru do ---- me neuzije, vitaminy nezeru, krome testu na ano-ne si neporadim (ovu test proste nedavam), takze kdyz nas to mine, asi to ma duvod. Nekteri lidi deti mit nemaji,.. Jestli jsme s M. mezi nima, bude smutny, ale zvladnem to. Já jo, a doufám, že on taky..

lucka024
24. led 2016

@magicwoman Určite se taky dočkaš miminka 🙂 jak řikam co se ma stat stane se 🙂

magicwoman
autor
26. led 2016

@lucka024 dekuju, snad ano, jen musime byt trpelivy 🙂 mam s trpelivosti problem od malicka, je to moze zivotni zkouska, takze nesmim panikarit a cekat 🙂 mimi prijde 🙂

lucka024
26. led 2016

@magicwoman to me mrzi že s tim mate takove problemy ☹ ale určite se zadaři 🙂 budu na vas myslet

puresin
28. led 2016

Ja vcas zacala s kys. listovou. A to je vse. 🙂 Obe predchozi deti vznikly ve chvili, kdy jsme se vykaslali na velke pripravy, takze tentokrat jsme je ani nezacali a uvidime. 🙂