Jak rychle, snadno, vám šlo otěhotnět podruhé?

12. lis 2024

V poslední době mi vrtá hlavou jedna věc..A to je druhé těhotenství.
Mám s manželem 5 letého syna. Brala jsem tehdy antikoncepci, hned jak jsme se vzali, jsem vysadila a otěhotněla hned ten první cyklus. Pak jsem se k antikoncepci nevrátila a chránili jsme se přerušovanou souloží. Od roku a půl syna jsme se chránili jen občas. A asi tak od jeho 3 let už se nechráníme vůbec.
Cyklus mám pravidelný, plodné období na sobě poznám a furt nic. Nejsem těhotná. Zatím to nijak neřešíme, necháváme to na náhodě, jestli bude druhé nebo ne. Ale už se nad tím začínám zamýšlet. Je mi 30.
Tak by mě zajímalo, jak jste to měly vy? Jak dlouho jste si na to druhé, třetí…těhotenství počkaly?

gbp
12. lis 2024

na první 3,5 roku 🙄 na druhé 3 měsíce 😅 myslím, že u mě to bylo v hlavě. nebo to tak prostě mělo být...je teda pravda, že poprvé i podruhé sem brala inofolic a ten vždy po třech měsících zabral.

konidana
12. lis 2024

Druhe stejne jako to prvni (2 roky od sebe) , prekvapive az skoro necekane na prvni dobrou. Tzn.v obou pripadech do 2 mesicu tehotna. Bylo mi 30 a 32

luna03
12. lis 2024

U první dcery rok a u druhe dva měsíce 😂

veroniquecz
12. lis 2024

U první 4 měsíce, u druhé 2,5 roku.

ferda90
12. lis 2024

Mame chlapceka, ktery bude mit na zacatku unora 4 roky, zadarilo se nam na první ovulaci, asi mesic před tím jsem ovulaci vubec neresila, nesledovala
Nyni cekame holcicku, take zacatkem unora a povedla se stejne rychle jako syn, takze cca mesic, dva co jsme to zacali zkouset
Drzim palce, at se zadari co nejdřív ✊

hanka_12345
12. lis 2024

prvni syn na poprve, druhy na podruhe 😀

patypresdevaty
12. lis 2024

Hned, stejně jako poprvé

autor
12. lis 2024

Tak koukám, že to moc běžné není, že by to tak dlouho trvalo.

martina1317
12. lis 2024

Ja bohuzel otehotnela hned po pul roce po prvni menstruaci..

rencinka87
12. lis 2024

Poprve neplanovane z jednoho pokusu (tehotenstvi nevyslo), podruhe asi druhy mesic (taky nevyslo), pak nasledovala imunologicka lecba, sledovani plodnych dnu a pokusy jen v urcene dny v mesici - trvalo to neco pres rok (1. syn), posledni tehotenstvi bylo bez lecby prirozene, opet asi druhy cyklus (2.syn). Takze otehotnela jsem snadno, ale bylo obtizne mimco udrzet, s lecbou (a nervama kolem toho) to trvalo naopak dlouho.

zmrzlinka
12. lis 2024

Obě děti hned napoprvé.

veronicka89
12. lis 2024

U obou 2 roky

veronicka89
12. lis 2024

A jsko v okruhu z 10 holek otěhotněla 1 celkem brzo, druhá taky a 5 z nich už jdou na ifv...

Řekla bych že je to fakt polovina... ale podle mě vseobecne to v dnešní době tak hladce okolo 30 všem nejde ...
( jakoze ne všem to jde lehce...chápeme se)

lauriak
12. lis 2024

Prve tehotenstvo hned prvy mesiac - 24r, druhe cca 4 mesice - 27r, tretie na jeden nechraneny styk - 31r.

martt
12. lis 2024

S prvním synem jsem.otehotnela ani nevím jak (23)🤣 než jsem po druhé otěhotněla čekala jsem cca půl roku s tím, že to bylo zamlklé těhotenství (26)a od revize se povedlo až za rok , kdy se narodil pak druhý syn. Teď mi je 35 a už se snažíme rok o třetí dítko a zatím nic. Ale je pravda ,že tomu nechávám volný průběh nesleduju plodné dny apod..

hennrietta
12. lis 2024

První dítě se zadařilo do 2. cyklu, co jsme si řekli, že tomu necháme volný průběh. Druhé dítě je přes IVF, protože u mě nastal problém s ovulací a u manžela horší spermiogram. Starší dcera bude mít 3 roky a 3 měsíce, když se druhý narodí.

chumlee71
12. lis 2024

První dítě po pěti měsících snažení, druhé neplánovaně hned (blbě jsem si spočítala ovulaci 😅),ale potratila jsem a jakoby třetí hned na první pokus co jsme si řekli že jdeme do toho

felis
12. lis 2024

První bylo po půl roce, to mi bylo 21. Teď v 38 letech po 2 letech a 2 měsících, ale to jsem potratila v 7tt. Teď jsem čerstvě těhotná 5 měsíců po potratu. Myslím, že je to hodně individuální. Je Ti 30 - máš čas, ale pokud se už snažíte/nechráníte se - jestli jsem to správně pochopila - 2 roky, tak bych to řešila s Dr. Může to být blbost anebo aspoň zjistíš, že jste zdraví a je to v kebuli.

domza
12. lis 2024

No všechny čtyři děti hned napoprvé 😅. Ale každý do má, jak je tu v diskuzi vidět, úplně jinak. Pokud tě hlodá červík pochybností, tak bych to řešila s doktorem jinak bych to nechala přírodě :D

eleanor151515
12. lis 2024

U prveho miminka sme cakali 5 rokov. Druhe sa stale nedari.

chlapecektehu
12. lis 2024

U prvního jsem to měla stejně jako vy. Brala jsem antikoncepci a jak jsem ji vysadila tak hned ten další cyklus jsem otěhotněla. U druhého jsme se snažili rok a 3 měsíce. Hormonální nerovnaha, endometrioza a pcos po porodu. Brala jsem různý hormony a hlídala si cykly až v momentě kdy jsem se na to vykašlala a řekla si že si dám pauza a v té době jsem brala jenom inofolic a přítel folandrol tak jsem za 3 měsíce měla pozitivní test.

misha31
12. lis 2024

1) napoprve
2) napoprve, ale 14tt ZT
3) 9 mesicu
4) uvidime, ted jsem vysadila antikoncepci

marketa1218
12. lis 2024

Tohle je hrozně indivindy. První dcera se povedla do roka, přirozeně. Na druhé už čekáme 3 roky, ale řešíme v CARu.

martulka88
12. lis 2024

Pokaždé, dá se říci, že napoprvé. Ha jsem brala 13 let, před prvním jsem vysadila v lednu, v květnu jsme se rozhodli to zkusit. Ani jeden nevěřil, že otěhotním hned - bylo mi u prvního skoro 32 (+crohn a cukrovka), manžel měl 36 (+divoká minulost 😁). Dodnes nechápeme, že ikdyž jsme nebyli nejmladší, já nemocná a dařilo se nám hned. Naopak ségra byla mladší, co se týče snažení a následného těhotenství, oba zdraví a první trvalo rok a druhé taky několik měsíců. Já si myslím, že je to o tom, jak je tělo prostě připravené a zda ty dvojí geny spolu spolupracují.

lenerka1
12. lis 2024

První rok a čtvrt, druhé také rok a čtvrt a třetí bylo na první šup až mě to vylekalo, jak to šlo snadno 🙂

ellyem
12. lis 2024

Napoprvé 🙂

xxxmarket
12. lis 2024

První dítě se nám povedlo asi po třech měsících bez ochrany. Ovulaci jsem nesledovala,protože styk byl velmi častý,bylo mi 23,když jsem otěhotněla poprvé. Teď je mi 32, rok se nechranime. Ovulaci sleduju,protože styk už není tak častý,takže ho smerujeme hlavně na ovulaci a stále nic. Každý měsíc vyhlizim dvě čárky. Taky jsme to nechali volně plynout,ale už mě to začíná trochu nahlodávat jestli to už neřešit s doktorkou.

rnika
12. lis 2024

Druhé přišlo nečekaně dříve než jsme chtěli, chtěli jsme rychle za sebou, ale že otěhotním ve 4 měsících prvorozeného, to jsem byla fakt překvapena...

jaja01k
12. lis 2024

Na první dítě jsme čekali rok, druhé bylo na první pokus.

monib66
12. lis 2024

Napoprvé hned, podruhé jsem otěhotněla na 2.pokus, potřetí na 3.pokus a teď nám selhala ochrana, takže čekáme 4tý přírůstek