Jak napomoci, aby se neopakoval potrat?

bazynka
16. pro 2015

Ahojky holky 🙂 vlastně to ani tak není problém s otěhotněním jako spíš strach z toho, aby se neopakovalo to, co se mi stalo v létě...v 7tt jsem potratila doktor mi dal utrogestan a ascorutin, ale bohužel už bylo pozdě;( hrozně mě to ranilo moc bych si miminko s přítelem přála 🙂 Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti a rady ohledně stejného problému? Braly jste třeba něco nějaké vitamíny, prášky atd. co by pomohlo předejít opakování 😒 Moc děkuji

lucka662006
16. pro 2015

Ahoj, chci Ti napsat, že takto rané potraty, které jsou dílem přírody, mívají svůj důvod a miminko třeba nemuselo být úplně v pořádku, je to věc přírody, která se mi stala, a doktor takto vysvětloval. Nyní již mám dvě zdravé děti. Bude to ok, uvidíš!

akankeo
16. pro 2015

Delej si tehotenske testy tak mesic po vynechane menstruaci a nebudes si muset timhle stresem prochazet. Kdovi kolik sem mela potratu ja, ale kdyz to nevis, neboli to a je porad lepsi v 7. tydnu spontanne potratit, nez ve 14. tydnu jit na vyvolavany porod kvuli tomu, ze zrovna tenhle plod se nepovedl, prece jen dobrych 50% oplodnenych vajicek se bud ani neuhnizdi (o tom nastesti ani nevis, tehu test ti to jeste neukaze a na krev kazdy mesic snad nechodis) nebo se potrati v prvnim trimestru. Zdrave miminko je maly zazrak, cim min se budes stresovat a na probihajici zacatek tehotenstvi upinat, tim driv budes takove zdrave dite drzet v naruci

elishka87
16. pro 2015

Mně kamarádka (porodní asistentka) říkala, že do 9.týdne se to stává, že se plod prostě neudrží. Po 9.týdnu to prý už bývá z nějakého, třeba genetického, důvodu. Já přišla o miminko v 17.týdnu a taky nechci, aby se to opakovalo. Ale obávám se, že jen takhle nic nepomůže. Já bych chtěla absolvovat nějaké genetické nebo krevní vyšetření... zatím nevím výsledky, proč se to stalo. A bohužel kolikrát se to ani nezjistí