Omlouvám se za tupý dotaz, ale vrtá mi to hlavou 😵💫
Když jsme chtěli mimčo, tak jsme se primárně "snažili".
Jak se říká "stačí kapka a už to capká"...
Když je doba ovulace a chlap párkrát "zasune" bez ejakulace (nemyslím přerušovanou soulož, ale jen na počátku "hrátek"), jak je velká pravděpodobnost, že žena z toho otěhotní?
@hennrietta My jsme v období rozhodování, zda ještě jedno nebo ne. Momentálně jsem měsíc po kyretáži. My defakto sex jako spojení dvou těl máme doslova párkrát do roka, my jedem z 99% hračky. Muž nesnáší kondom, já odmítám HA - loni jsem vysadila, přišla jsem o libido, nervní a přibrala jsem.
Možnost je vždy záleží na více faktorech
Tak v obecnosti - pokud jsou 2 mladí a zdraví a mají spolu pravidelný sex, tak je pravděpodobnost, že žena do roka otěhotní, asi 80%. Pokud spolu dva provozují přerušovaný styk, je pravděpodobnost, že žena do roka otěhotní, typicky kolem 22%, teoreticky to jde až na 4%, ale to je při opravdu bezchybném používání. Každopádně - pokud je to stejně občas (a nikoli pravidelně) a spíše používáte jiné aktivity, tak tu pravděpodobnost budeš mít spíše nižší než 20% (na otěhotnění do roka). Pokud ti případné další dítě nevadí, ale spíše nechceš a nevíš, tak je to asi docela v pohodě.
@merope Tak my už spadame do těch "starších" ročníků 🤣 Ono to těhotenství a zdraví je hodně individuální - mám ve svém okolí zcela zdravý pár a nešlo jim to dlouho a naopak nemocný pár a otěhotněli na první dobrou. My další zvažujeme, ale nejdeme do ničeho bezhlavně. Hlavně si chceme být 100procentně jistí. Já zvažovala, jestli sem napsat tento, pro někoho debilní, dotaz. Vím, jak to funguje, ale dneska se mi zdálo, že jsem těhotná 😁 Každopádně děkuji
Ptala ses na pravděpodobnost 😀 - jinak ano, zdravý pár do roka - 80% - a nemocný pár může mít třeba 2%, což znamená, že mohou být z těch 2 párů ze 100, kde to vyjde. 100 procent jistotu ale nikdy nemáš 🙂.
Dost pravděpodobnosti... Konkrétní odpověď na tvůj dotaz - bez ejakulace otěhotnění není možné stejně jako bez ovulace.
Pokud má muž erekci, tak to není to samé jako ejakulaci. Kapky které se mohou při erekci uvolnit - mohou být pouze tzv. semenná tekutina. Tato tekutina nemusí obsahovat spermie. To zase záleží na tom, jak často má muž sex s ejakulací. Pokud pravidelně a v chámovodu se nachází nějaké zbytkové živé spermie, pak v těchto "kapkách" může být určité neznámé množství spermií.
Nicméně - klasický obsah ejakulátu při výstřiku je cca 2,5ml a počet spermií má být 250mil. Toto množství je zásadní, většina spermií po cestě zemře. Do ústí vejcovodu se dostane už jen něco přes 1000 spermií. Dovnitř vejcovodu pak už pronikne jen kolem stovky spermií.
Takže, je velmi nepravděpodobné, že by maličké množství spermií v "kapkách" zvládlo přežít a oplodnit vajíčko. To by se muselo jednat o mladého muže s normo výsledkem a musel by mít ty nejkvalitnější spermie 🙂
My provozujeme prorusovanou souloz 12 let a nikdy se nic nestalo 🤷🏼♀️ Kdyz sme chteli deti tak prvni bylo na prvni dobrou a druhe asi 3 mesice takze plodni jsme. Myslim, ze pri takomto styku je otehotnenie velmi nepravdepodobne ale ak sa bojis tak co si dat napriklad pharmatex?
@rosalindamelinda takže v preejakulátu jen pokud "zbylo" něco z předešlé ejakulace.
@lauriak Různé gely, včetně lubrikantu, i na bázi vody, mi nedělají "dobře". My jsme v tomto na bodu, kdy já odmítám už chemii a on prezervativ. Já miluji sex, "klasika" mne navnadí víc, než nějaká hračka. Zrovna o tématu sex jsem nechtěla psát veřejně, proto jsem to dala jako anonym.
Děkuji za odpovědi a že mě nikdo nekamenuje. Týden jsem se rozhodovala, jestli sem napíši, jelikož jsem si připadala jako blbec, že se na něco takového ptám.
Přesně tak, jen pokud někde v mužských "cestách" zbylo něco z předešlé ejakulace. Jinak musí dojít k nové samostatné ejakulaci, kdy je z varlete vypumpována nová dávka spermatu. Tento proces je důležitý, mužský orgasmus je v tomto případě jako pumpička, která vytáhne novou dávku spermií ven. Dále už je to o tom, v jakém se spermie ocitnou prostředí u ženy, jestli je tam plodný hlen a pomáhá jim přežít apod.
@rosalindamelinda My povětšinou jedeme systém např. neděle - úterý - pátek - neděle a pak týden nic. Muž dělá ráno a odpoledne. Do toho menstruace - celkem nepravidelná a z celého měsíce máme tak 7 dnů sex. Po zhruba půl roce a to jsem tehdá ještě brala antikoncepci, se právě stal "zásun" po dvou dnech po sobě a zrovna v ovulačním čase. Zase jsme si přišli oba jak puberťáci, kdy jsme na to bezhlavě skočili, ale bylo to lepší 🤣 Jenže já pak znejistěla. Kdybych otěhotněla, tak bych si miminko nechala, avšak nejsme rozhodnutí, zda bude ještě jedno dítě.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mám kamarádku, která takto otěhotněla.
Já jsem například s manželem pár let praktikovala přerušovanou soulož (kdyby k těhotenství došlo, nevadilo by nám to) a otěhotněla jsem, až když jsme si řekli, že se budeme snažit.
Takže za mě pokud nechceš být těhotná, tak na toto nespoléhej a používejte vhodnou formu ochrany.