Asi jsem neschopna, ale.... uz nekolik mesicu delam ovulacni testy a nikdy ty dve carky nemam stejne silne, tak jsem zacala zkouset kontrolovat cipek a v dobe, kdy bych mela mit ovulaci, tak mam cipek hodne tezko nahmatatelny, je hodne vzadu, ale i presto mam ovulacni test negativni... mate s tim nekdo zkusenost?
Ovulacni test delam vzdy ve stejnou dobu, je mozne, ze bych ten pozitivni uplne propasla?
@dzalli Ahoj, taky jsem měla vždycky ovulační test negativní (max. slaboučká čárka). Podle ultrazvuku a měření bazální teploty, ale ovulace normálně každý měsíc probíhá. Takže někomu se asi ta hladila LH hormonu zvýší tak rychle, že to testy nezaznamenají. Lepší a spolehlivější je měřit si bazální teplotu a sledovat plodný hlen 🙂.
@katule1990 mohla byste mi prosím poradit jestli už podle mého grafu ovulace proběhla děkuji moc se v tom nevyznám 😘
@lenickamimi Četla jsem, že jste psala v jiné diskusi, že vám doktorka řekla, že ovulace by mohla být kolem toho 11. 3. Z grafu ovulace vyčíst nejde, ale kdyby byly teploty 9. a 10. 3. nižší, tak bych věřila té ovulaci 11. Říkala vám doktorka, jak velký je ten folikul? A plodný hlen jste před tím 11. 3. nezaznamenala (takové vlhko, táhlý průhledný hlen jako vaječný bílek)?
@katule1990 řekla mi jen že na levém vaječníku je nachystano k ovulaci tak asi už některý ten folikul mohl být už velký nevím co se děje
@katule1990
Teď jsem si ztahla tento graf vypadá že bych se v tom mohla líp orientovat co myslíš
@lenickamimi To je úplně stejné. V grafu prostě nejsou 3 teploty vyšší než 6 předcházejících, proto to podle toho nejde určit. Osobně si myslím, že pokud podle ultrazvuju měla ovulace proběhnout a pokud sílily ovulační testy, tak ovulace možná proběhla ten 11. den a ten 9. a 10. na tebe možná něco lezlo nebo jsi např. nespala dobře/měla víc zatopeno proto byly teploty tak vysoké. Pokud bychom se ale řídily jen grafem, tak by to vypadalo, že ovulace zatím neproběhla nebo není z grafu zřejmá.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@dzalli ahoj no já taky už druhý měsíc sleduju moje cykly a můžu říct že první cyklus jsem měla tak že po MS čípek byl tvrdší a uzavřený těžko jsem ho nahmatala a před ovulaci už jsem zpozorovala i plodný hlen ale tento cyklus to mám zase jinak čípek je sice nahoře vzadu pozitivní ovu test jsem měla v sobotu ale zase plodný hlen teď nebyl až tak výrazný sice bazální teploty měřím a drží se už třetí den nad 36.9 taky jsem z toho jelen 🦌