Jak je to s tím čípkem a ovulací🙂. Máte zkušenost?

dzalli
18. bře 2020

Asi jsem neschopna, ale.... uz nekolik mesicu delam ovulacni testy a nikdy ty dve carky nemam stejne silne, tak jsem zacala zkouset kontrolovat cipek a v dobe, kdy bych mela mit ovulaci, tak mam cipek hodne tezko nahmatatelny, je hodne vzadu, ale i presto mam ovulacni test negativni... mate s tim nekdo zkusenost?
Ovulacni test delam vzdy ve stejnou dobu, je mozne, ze bych ten pozitivni uplne propasla?

lenickamimi
18. bře 2020

@dzalli ahoj no já taky už druhý měsíc sleduju moje cykly a můžu říct že první cyklus jsem měla tak že po MS čípek byl tvrdší a uzavřený těžko jsem ho nahmatala a před ovulaci už jsem zpozorovala i plodný hlen ale tento cyklus to mám zase jinak čípek je sice nahoře vzadu pozitivní ovu test jsem měla v sobotu ale zase plodný hlen teď nebyl až tak výrazný sice bazální teploty měřím a drží se už třetí den nad 36.9 taky jsem z toho jelen 🦌

katule1990
19. bře 2020

@dzalli Ahoj, taky jsem měla vždycky ovulační test negativní (max. slaboučká čárka). Podle ultrazvuku a měření bazální teploty, ale ovulace normálně každý měsíc probíhá. Takže někomu se asi ta hladila LH hormonu zvýší tak rychle, že to testy nezaznamenají. Lepší a spolehlivější je měřit si bazální teplotu a sledovat plodný hlen 🙂.

lenickamimi
20. bře 2020

@katule1990 mohla byste mi prosím poradit jestli už podle mého grafu ovulace proběhla děkuji moc se v tom nevyznám 😘

katule1990
20. bře 2020

@lenickamimi Četla jsem, že jste psala v jiné diskusi, že vám doktorka řekla, že ovulace by mohla být kolem toho 11. 3. Z grafu ovulace vyčíst nejde, ale kdyby byly teploty 9. a 10. 3. nižší, tak bych věřila té ovulaci 11. Říkala vám doktorka, jak velký je ten folikul? A plodný hlen jste před tím 11. 3. nezaznamenala (takové vlhko, táhlý průhledný hlen jako vaječný bílek)?

lenickamimi
20. bře 2020

@katule1990 řekla mi jen že na levém vaječníku je nachystano k ovulaci tak asi už některý ten folikul mohl být už velký nevím co se děje

lenickamimi
20. bře 2020

@katule1990
Teď jsem si ztahla tento graf vypadá že bych se v tom mohla líp orientovat co myslíš

katule1990
20. bře 2020

@lenickamimi To je úplně stejné. V grafu prostě nejsou 3 teploty vyšší než 6 předcházejících, proto to podle toho nejde určit. Osobně si myslím, že pokud podle ultrazvuju měla ovulace proběhnout a pokud sílily ovulační testy, tak ovulace možná proběhla ten 11. den a ten 9. a 10. na tebe možná něco lezlo nebo jsi např. nespala dobře/měla víc zatopeno proto byly teploty tak vysoké. Pokud bychom se ale řídily jen grafem, tak by to vypadalo, že ovulace zatím neproběhla nebo není z grafu zřejmá.