chtěla bych se zeptat jak je to s ovulací když mám menstruaci nepravidelně
Předem mockrát děkuji
T
Nejjednodušej to zjistíš buď pomocí ovulačních testů nebo pomocí měření bazální teploty. 😉
@tess15 V tom případě ovulace bude také nepravidelně, případně můžeš mít i tzv. anovulační cykly (bez ovulace). Obvykle ta část cyklu po ovulaci do menstruace (luteální fáze) bývá pro ženu v každém cyklu stejně dlouhá (cca 10 - 14 dní) a ta část od menstruace do ovulace (folikulární fáze) se mění. Nikdo ti neřekne přesně, kdy máš ovulaci jen podle délky cyklu, je potřeba sledovat buď bazální teplotu, nebo ovulační hlen nebo čípek nebo si dělat na ovulaci testy (dostupné v lékárně příp. větších drogeriích). Nebo ideálně sledovat více znaků.
děkuji
já se v tom už nevyznám...myslela jsem si, že jsem v tom,,,,i příznaky na to byli mám zpoždění7 den menstruace a najednou mam slaboulinkou krev na kalhotkach a je mi zniceho nic sileny vedro :(( takže asi nic..
@tess15 Ano ovulaci jde zjistit několika zpusoby ,ale nejpřesnější je kontrolovat čípek , ovu testy nemusejí být tak přesné a BT je dost ovlivnitelná zánětem atd to co člověk nemusí ani postřehnout
@tess15 Jinak já jsem upravovala MS tím kontryhelovým čajem , doporučuji
přesně jak píše @damae - tady http://www.rodina.cz/serial27.htm je k tomu docela podrobné info 😉. Já měla cykly taky nepravidelné, navíc jsem zjistila, že mám krátkou luteální fázi, ale do hormonů bych nešla, nakonec jsem našla, že můžou pomoct vydoké dávky vit. B6 (a pomohly - 2x k úspěšnému přirozenému otěhotnění 🙂, mám o tom i jedno starší album).
ahoj holky když je ovulace jak často bych se mela snazit o styk kolikrat za den by to mohlo stacit?
@sarkad2856 nikdy jsem čípek nekontrolovala, jak poznám, že jsou plodné dny podle čípku??? Děkuji 😅
@odvarkova Tady to máš hezky popsané i znázorněné 😉 http://www.podpora-plodnosti.cz/delozni-hrdlo-v...
@sarkad2856 děkuji 🙂 sice jsem matkou už po třetí, ale děti k nám chodili tak nějak sami 😉 chtěla bych se ještě jistit, protože antikoncepce u nás nějak nezabírají 😀 a ovulku si vypočítat nemohu, mám nepravidelnou ms, tak nějak se chci naučit poznávat kdy mám plodné dny 😅
@odvarkova nz 🙂 já si celkem dost upravila MS kontryhelovým čajem , a ted vím + - 2 dny kdy to dostanu
@mamb Stačí se milovat co druhý den spermije vydrží 24 hod a jsou i výjimky 48 hodin v těle.
ja si myslim ze když spermie vytecou tak jestli tam vůbec naky zustali proto bych styk radsi mela víckrát na den pro jistotu ale je to blbost no 🙂)
@mamb Vytečou ale ne všechny , po opakovaném styku už nejsou spermie tak silné aby se dostaly k vajíčku, takže to moc nemá smysl
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Doporučuji si koupit tinkturu drmku, ta podporuje ovulaci, pít kontryhelový čas a koupit si ovulační testy, díky nim zjistíš, kdy ovuluješ. Taky jsem měla nepravidelnou menstruaci, myslela jsem si, že ovuluji v jiné dny, pak jsem začala užívat drmek, testovala a otěhotnění nám klaplo hned napoprvé 🙂