Zdravím všechny maminky, hlavně ty starší. Je mi 39, vlastně už za necelé 2 měsíce mi bude 40, a chtěli bychom se pokusit o druhé dítě. Dceru jsem měla ve 38, teď má necelé 2 roky, a povedla se doslova na první pokus (po jednom ZT v 8. týdnu bohužel, ale to bylo taky na první pokus, dokonce úplně první). Těhotenství naprosto bez problémů, porod relativně rychlý, dcera zdravá a šikovná. Mám jen jeden vaječník a vejcovod, bohužel jsem na to dříve kašlala a léta nechodila na gynekologii, tak mi ho vzali kvůli cystě, že prý neví, jak dlouho tam byla. I s tímto "vybavením" se ale zadařilo.
Takže se spíše chci zeptat na zkušenosti, kdo se snažil ve 40 nebo po a jak dlouho to případně trvalo. Pro úplnost dodám, že se budeme opět snažit přirozeně, na IVF nemáme finance a asi bych to ani nechtěla (když se nepovede, tak budeme mít holt jedináčka). Také aby někdo nerýpal, proč jsem neměla děti dříve, prostě jsem dříve nepotkala partnera. Díky za názory 🙂
Já mám děti 4. Tedy 3 živé a 1 andilka.
Před 5 lety jsem otěhotněla po půl roce a bylo mi 37. Bohužel syn po 2 měsících zemřel, měl vrozenou vývojovou vadu.
Strašně jsem chtěla další, cítila se nenaplnena a trvalo to 5 let. K tomu 2 ZT.
Na jaře jsem si řekla, že už jsem asi stará, protože poslední neúspěšný pokus byl v dubnu. Hranici jsem si dala do 40, ale tak moc jsem toužila, že se nakonec povedlo a v červenci jsem porodila syna a je mi 43 let čerstvě.
Ve 39 letech, 5. měsíců. Nejdéle jsme čekali na první těhotenství přesně rok (34 let). Pak byly ještě dvě těhotenství hned a půl roku.
Nám se podařilo asi na třetí pokus 🙂 Teď jsem ve 20. týdnu, v březnu budu mít 41 a v květnu se nám narodí chlapeček 🙂 Naše první dítě se nám také podařilo počít na třetí pokus 🙂 Bylo to v době, kdy mi bylo 37, rodila jsem v lednu a v březnu jsem slavila 38 🙂
můj příběh znáš. otěhotněla jsem pokaždé a hned, nedonosila nikdy. ale není to věkem (42), ale jak nedávno zjistili imunologický problém mbl deficit a dneska mi ještě sdělili, že mám ureaplasmu a musí se to přeléčit atb. doufám, že po zaléčení a s podpůrnou imunologickou léčbou až otěhotním, a doufám, že zase otěhotním hned, to tentokrát dotáhneme do konce...
ve 39 a hned první měsíc
@emilyd U nas to v presne 40r trvalo cca pol roka. Ale nebolo to ziadne intenzivne snazenie, sledovanie ovulacie, nic take. Len sme vypustili ochranu.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@emilyd to bude uplne individualni. pises na prvni pokus. my se snazili uz nekdy od mych 28 snad a stejne sme si na to prvni 3 a pul roku pockali 🤷🏼♀️ a to nemame zadny problem a oba vajecniky. 🤷🏼♀️ a druhy mame ani nevim jak 😅 je mi teda 34, takze se me neptas, ale chci jen rict, ze vek v tomhle vubec nemusi byt rozhodujici. spis bych si dala nejakou horni hranici, jak dlouho to budu zkouset. drzim palce, at se brzy zadari ☺️❤️🍀