Ahojky.
Jsem 3dny po revizi - zamlkle těhotenství.
Zatím nemam energii, ani chuť, ani sílu vůbec myslet na nějaké příště.. ale...
Za jak dlouho jste se začali snažit znovu?
Ptam se, protože i zde na MK jsem četla mnoho názorů.. někdo říká snažit se hned po šestinedělí a někdo, že je lepší počkat a nechat tělo odpočinout.. jak je to u vás nebo co vám dr doporučí? ... Vim, ze je to citlivé téma.. proto doufám, že někoho nepopudim... pro mě tohle bylo první těhotenství a tak mě to celkem vzalo... K dr jdi za 14dni a nevydržím čekat na názor dr... protože bohužel každý dr doporučuje něco jineho - co mam zak načtené... tak zjišťuji i přímo od vas.. co to maze za sebou.. Budu VDĚČNÁ za každou odpověď.
Děkuji
My jsme se začali snažit po 3 měsících na doporučení dr. Spíš jsme tomu nechali volný průběh s tím, že jsme se ty první měsíce hlídali. Zadařilo se vlastně hned, ale zase to skončilo ZT. Pak následovaly genetické testy, přišli mi na trombofilii. A doktor doporučil počkat půl roku, abych se dala "dohromady", brali jsme s přítelem vitamíny a hlavně mi ten půlrok moc pomohl s psychikou. Po půl roce se zase zadařilo hned a teď čekáme holčičku 🙂 termín máme v červenci a jsem teď v absolutním klidu od začátku 🙂 jsem strašně ráda, že jsme počkali půl roku a já měla čas se vzpamatovat 🙂
Jen pribeh se stastnym koncem pro povzbuzeni: kamoska mela mit TP v dubnu, hned nekdy v 11tt o mimco prisla, nakonec holt rodila az v zari a ted ma nadherna zdrava sedmimesicni dvojcata (parecek).
Ahoj, já jsem si na poprvé taky prošla ZT, v nemocnici mi řekli, že je vhodné počkat tři měsíce, ale kdybych otěhotněla po první MS(po šestinedělí) tak se nic hroznýho neděje, moje doktorka mi řekla ať si ty tři měsíce počkám, nepočkala 😀 v plno článcích jsem se dočetla, že takhle hned po revizi je tělo nejvíc nabuzené 🙂 tak jsem se toho chytla a otěhotněla a teď mám dcerku 🙂
@lenik93 hneď po prvej MS ... ALE bol to spontánny potrat, moja dr. ma na kyret neposlala, našťastie (bola som v 10+0, plod mal veľkosť 6+4)....zadarilo sa na prvý pokus (a aj jediný 😉 )....takže miesto polky kvetna som rodila koncom srpna
Byla jsem v unoru na revizi ke konci brezna probehla prvni ms tak ted tomu nechavame volny prubeh bud se zadari nebo ne jsem asi jedna smala co nato nemysli ani kdyz to bylo predtim planovane tak jsem vlastne ani nepostrehla ze jsem tehotna a ze mam uz zpozdeno az od pritele babicka ze nic nejim ue jsem urcite tehotna no a doma.mi to nedalo a udelala test a falt byl pozitivni 😂
Ahoj, na revizi jsem byla dvakrát a pokaždé mi trvalo celé šestinedělí dát se dohromady. Mám dvě děvčata a za sebou šest potratů. Na psychiku je to náročné, to znám.Pokaždé jsem věřila, že to bude v pořádku a na Kristýnku jsme čekali osm let.Spousta vyšetření, strach jestli budu moct někdy mít děti.Všude plno těhulek a kočárků s miminky.Nakonec se povedlo díky kombinaci klasické medicíny a metody dr.Jonáše.Počkejte ty dva měsíce po a rozhodně není na závadu brát listovku a b komplex - pivovarnické kvasnice.Pomáhají na různé potíže.Při proměření mi paní přišla na ložisko v děloze, které žádný doktor nenašel.Zbytky borelie a toxoplazmózy,ani jsem nevěděla, že jsem to měla!Po vyčištění bylinkami jsem otěhotněla, sice rizikově, ale máme holky!To ložisko se narušilo při těhotenství a prakticky ho zlikvidovalo.Našli mi trombofilii,zlomený chromozom.Taky jsem lehce alergická na obal vlastního vajíčka, takže mám štěstí, že nejsem slepice.I na to pomáhá pangamin.Přeji Vám hodně štěstí a zdravé dětátko.Rozhodně se u lékaře nenechejte odradit pokud budete potřebovat nějaké vyšetření.Také Malinová směs od dědka Nového je zázračná.Chtěla jsem to brát i jako těhotná, ale zvracela jsem i po rohlíku.Držím palce.
ja mam taky po revizi a v nemocnici dr rikala 3mesice, jenze ja mam sterilitu takze stejne bude zalezet na car kdy me povoli další KET,
Vsem MOC děkuju za odpovědi, vím, že není příjemné se k tomu vracet, takže si toho VELMI považuju! ❤
Dodalo mi to trošku naděje - lip bude jistě az to ulehne za čas.. Ale kdyz vidím, že většina z vas vstali a zkouší nebo zkusily znovu, vim, že naděje umírá poslední 🌞
Všem děkuji za odpovědi! ❤
@lenik93 Ahoj, mám po dvou ZT v průběhu čtyř měsíců. Psychicky mě to položilo. Teď mě čeká vyšetření ( genetika, imunologie) I když už mám nejvyšší čas na miminko, vím, že si potřebuji dát pauzu. Dát se do pořádku tělesně i duševně. Teď jsem tak z toho unavená, že ani nemám energií na další "akci" Takže za mě, nechat tělo odpočinout. Ale opravdu záleží na každé z nás jak to má nastavené v hlavě. Moje kamarádka po mimoděložním těhotenství byla za dva měsíce opět v jiném stavu a teď má zdravého chlapečka.🙂
Ahoj 🙂 v rijnu jsem prodelala samovolny potrat, podle ms skoro 8.tt ale pri vysetreni rikala ze sotva 5tt. Nasledovalo cisteni (kyretaz), pak jsme pockali tri cykly a ted jsem 14+6 🙂
Jdu na revizi zítra. Pro nás zatím druhá, přítel má balancovanou chromozomálni translokaci u které jsou bohužel zamklá těhu celkem běžná :( z pohledu genetiky je to bohužel složitější. Doktor nám vždy doporučil počkat aspoň na jeden cyklus 🙂. Taky věříme že se to jednou povede❤
@moncicak1990 Tak to mě mrzí :( Budu moc držet palce, ať se jednou zadaří a uvidíš že zadaří!!!! 🙂
@lenik93 ahoj, já si prošla vyvolávaným potratem a revizí kvůli vvv. Můj doktor mi řekl, že pokud se na to cítím psychicky, můžeme začít se snažením hned po šestinedělí, že jediné riziko je, že nebude dostatečná děložní sliznice a tudíž se těhu neudrží. Vzhledem k tomu, že jsem hned po šestinedělí dostala přímo ukázkovou ms, rozhodla jsem se, že tělo je v pořádku a připravené a že tomu necháme volný průběh. Jsem ale rozhodnutá testovat až v případě aspoň týdenního zpoždění, abych nebyla zklamaná v případě, že by těhu odešlo s ms.
@lenik93 mela jsem ZT v cervenci a femibion jsem zacala brat v zari (planovali jsme teh.na prosinec) a tehotna jsem od brezna, takze to beru vic nez pul roku. Dr. doporucuje tri mesice pred. Ale pokud jsi brala nejakou listovku, tak bych pokracovala v brani. Jinak jsem pila kontryhelovy caj a taky jsem si koupila inofolic (v dobu brani jsem si femibion davala jen 1x za tri dny). Ten kontryhel je dobry na sliznici, mela jsem sliznici vzdy na prvni kontrole po revizi ukazkovou🙂
@lenik93 Moc děkuji🙂 Energii a sílu budeme všechny potřebovat 🙂 Co se týká vitamínů a jiných doplňků, pijí kontryhelový čaj a pokračuji ve vitamínech pro snažilky kde je i kys. listová. Hlavně si teď dám pořádný detox těla. Ovšem nejdůležitější pro mě je duševní hygiena...Tam musím začít od nuly.
@jancisek81 tak toto jsou uzasner radyrady,mohu se prosim zeptat na ty bylinky,děkuji
@jancisek81 A jaka lekarka ti tak pomohla?
S bylinkami opatrně,nejlepší je nechat se proměřit u odborníka - metoda dr.Jonáše.Je to jednoduché a zjistí se ci ti chybí, třeba vitamíny a minerály,které potravin ti nesedí, zdravotní potíže apod.Stojí to asi 350 kč.Jsou intenetové stránky s touto metodou, kde lze nastavit i ideální čas na početí holky nebo kluka.Taky je tamasi seznam míst, kde se nechat proměřit, já to znám jen v Klatovech.Pomohl mi hodně pan dr.csc a ještě něco Lošan na genetice v Plzni, který se divil, že nemám vyšetření na trombofilní stavy.Pak mi jako teleti vysvětlil co to je, po třech potratech jsem opravdu neměla základní vyšetření.Taky jsem si vzpomněla, jak tu už někdo psal, že na kys. listovou je lepší Femibion, protože je tam ta kyselina upravená, mnoho z nás ji nedokáže vstřebat neupravenou, ale neví to.Jako já. Nemusíme v tom mít prsty jenom my, vyšetřuje se pár, takže i ti naši superkohouti mohou mít problém a kromě krve dávají sperma.Někdo s tím má trošku problém, ale miminko chcete oba!Někdo si nechce připustit, že by střílel vadným střelivem, ale dá se to řešit.Já nikdy neporodím kluka, jen holky a to s odřenýma ušima, a je za ně rád.
Prominte,přesakkuju od tématu.
Také paní dr.Galová-Ulčová na imunologii je skvělá.Je jediná v republice, čekací doba je trochu delší a v čekárně si taky posedíte, ale je světová špička.Vyšetří imunitní reakce na sperma a ideální čas k oplodnění.
Já se propracovala přes doktory asi za rok a v životě jsem jich tolik neviděla.Včetně Natalalartu, kde mi řekli, že spontánně otěhotním a nepomohou nám.Ale našli mi novou vadu.Zvýšenou hladinu progesteronu, že nedozrávají vajíčka správně.Místo drahého a velmi škodlivého léku jsem to srovnala Malinovou směsí Dědka kořenáře.Za přírodní produkty utratíte více, každý okolo 400 kč, ale neublíží to jinde.Velkou zásluhu má i můj gynekolog, pan doktor Matuška, měl se mnou trpělivost a pomohl mi.Jo a taky jsem trošku cvičila Mojžíšovou, krásně to srovná věci vevnitř.Jenom ne dost dlouho, než jsem do toho vlítla a taky se doporučuje jízda na koni bez sedla.Krásně se prokrví děloha.To na mě jen položil trenýrky.A na koni se vám uzdraví i dušička, pokud se nebojíte zvířat co mají půl tuny.
A panům zakažte slipy,kluci tam pak mají horko.Proto je to níž, potřebují nižší teplotu a vitamín E a selen taky nejsou od věci.Manžel měl drobnou poruchu,prostě bloudili a po tomhle se to spravilo.Snad jsem na nic nezapomněla, už je z toho román.
Cvičení paní Mojžíšové dělá zázraky,upraví se i ms,Malinovka je zase dobrá na bolestivé ms, mě to pomohlo a to jsem při tom sotva stála na nohou.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Lenik93 Drž se a věř, že se to zlepší. ZT si projde asi 1/4 žen a většina další dítě normálně donosí. Diskuzí na stejné téma je tu hromada a ten doporučovaný interval zkusit to po 1-3 MS je několik let stejný 😉
Předevčírem v CARu se lékař tvářil, že po 2MS to můžeme zkusit. Říkal, že mu jedna pacientka otěhotněla ještě v šestinedělí, ale prý ta děloha byla po revizi jak po výbuchu, takže byl sám překvapen, že si s tím příroda poradila a paní donosila zdravé dítě.
Podle mě je lepší ten měsíc navíc počkat než riskovat další ZT, čímž se mimčo zas jen oddálí a na psychiku je to děs.