Jak dlouho jste se snažily, než jste otěhotněly?

vronyj
8. led 2016

Holky napadla mě otázka, jak dlouho jste se snažily než jste přišli do jiného stavu 🙂 kamarádka mi říká, že to je tak půl roku než se zadaří 🙂

im4fun
8. led 2016

@vronyj to je dost individualni. Nam se zadarilo dvakrat hned napoprve, ale jsou pary kterym to nejde nekolik let. Treba muj stryc s zenou se snazili 15 let.

jaja01k
8. led 2016

U prvního nám to trvalo rok, u druhého se zadařilo napoprvé 🙂

martinahost
8. led 2016

U první dcery, to nebylo ani snažení , protože jsme miminko neplánovali a jednou jsme si nedali pozor a už to bylo 😀 U druhé cderky jsme se snažili 2 mesíce a zadarilo se na podruhé 😉

vronyj
autor
8. led 2016

já sem začla trošku plašit, protože jsem všude četla, že po vysazení HA to jde rychle, ale já už třetí měsíc nic a ona mě právě uklidňovala až začnu něco řešit až tak po půl roce 🙂

jaja01k
8. led 2016

@vronyj To chce hlavně být v klidu a nestresovat se tím. I když vím, že to je těžké. Já jsem vysadila HA, hned jsem měla pravidelný cyklus, absolutně žádné problémy, a stejně to vyšlo až 12. měsíc snažení 🙂

magdalenan
8. led 2016

@vronyj U prvního hned po první ovulaci, u druhého těžko soudit, protože to bylo přes HA, zřejmě jsem asi nějaký ten den zapomněla, nebo nevím, takže taky tipuju hned první.

Obecně platí, že po vysazení HA by měla zdravá žena otěhotnět cca do půl roku. Pokud se oplodnění nezadaří ani do roka, je nasnadě začít to řešit odborně.

Pokud třetím měsícem myslíš třetí ovulaci, tak je to zatím v pohode, můžeš si vyhledat řady, jak oplodnění pomoci a vybrat si, co ti víc vyhovuje (někdo treba odmítá podpurne vitaminove doplňky, jiný na ně nedá dopustit)

veraga
8. led 2016

15 minut. 😅

aninousek
8. led 2016

u prvního 9měsíců u druhého 6měsíců

ladus88
8. led 2016

34 mesicu

brokovich
8. led 2016

Cca 9 měsíců, ale my to snažení dost flákali 😀

miskadis
8. led 2016

U první dcery rok a čtvrt, u druhé dcery napoprvé.

mor48tko
8. led 2016

dva měsíce od vysazení antikoncepce 😉

kacinda
8. led 2016

U syna se zadarilo treti mesic a u dcery pres antikoncepci 😉

mysicka_lb
8. led 2016

Hned napoprvé.

suzanna123
8. led 2016

U obou v podstatě napoprvé. Ale hlídala jsem termíny 🙂

terka_85
8. led 2016

U prvního napoprvé.
U druhého syna 8 měsíců po vysazení - měla jsem problémy s menstruací, brala jsem prášky na úpravu cyklu

jhhd
8. led 2016

U prvního dítěte jsme se nesnažili, přišlo samo - selhání techniky (praskl kondom). U druhého dítěte nám to trvalo 3 měsíce.

keeshka
8. led 2016

To je strašně individuální 🙂 , někomu hned první měsíc, někdo si počká roky, ale hlavně se tím takhle na začátku nestresovat 🙂. Takže opravdu nelze říci, že snažení trvá cca půl roku. Ale k odpovědi - zadařilo se první IVF po 27 měsících snažení.

verushe20
8. led 2016

Napoprvé 😄

babanci
8. led 2016

Já jsem se nikdy nesnažila. Těhotenství jsem se bránila zuby nehty a přesto mám tři děti.😊Jednou prasklý kondom,podruhé postinor selhal a i s tělískem se mi to podařilo. 😊Dnes jsou už dětičky dospělé,jsme za ně rádi,ale ani jedno není plánované.

luckylee
8. led 2016

Po vysazeni jsem stihla jen jednu normalni ms.🙂 A to jsme to planovali tak,ze to nechame na prirode a radi si treba pul roku pockame a vic nasetrime.😀

lumixii
8. led 2016

Při 1. Hned na první pokus. Při 2. Po 6 letech. Při 3. Taky po 6 letech. 😀

babanci
8. led 2016

@lumixii Tak to je máš hezky rozložené. Já mám první dvě po 6 letech a třetí po 9 letech od prostřední. Někdy v legraci říkám,že mám tři jedináčky. Když měla nejmladší 9 let,narodila se mi vnučka a v dubnu čekáme další. Tak pečuji o dětičky už 34 let v kuse Ale...miluji je.😀

eficenka
8. led 2016

@vronyj
u obou dcer se podařilo 6 cyklus, takže u nás to platí na 100 % 😀

lumixii
9. led 2016

@babanci presne tohle rikam ja. 😀 ze mam 3 jedináčky. Ale taky jsem si říkala když jsem byla už zoufala všechno spatne je l něčemu dobre. Když se narodilo další mimi tak to predesle šlo akorát do 1. Třídy , bylo už tak trochu samostatne. 🙂

dendulevrtule
9. led 2016

Je to opravdu hodně individuální. Nám to trvalo cca 2 mesice.Ale je fakt té jsme to zjistili asi 3 tydny po dovolené tak to možná udělalo taky svoje🙂

karlajasmine
9. led 2016

Nám to trvalo 7 měsíců

kacenka1111
9. led 2016
babanci
9. led 2016

@lumixii Krásně jsme si každé užily a moje děti neví,co je to školní družina.😊

luckiesj
9. led 2016

Já jsem v listopadu vysadila prášky a v lednu jsem otěhotněla 🙂