Dobrý večer, jak dlouho jste se snažili a povedlo se? Začali jsme v listopadu, kdy jsem začala brát doplněk stravy kyselinu listovou a GS mamavit. MS začali dnes 😔, tak jakmile skončí chci začít denně testovat ovulaci a zaměřit se na to o trochu více. Jak dlouho jste se snažili o miminko vy, co dělali atd? Děkuji moc ❤️🍀 a přeji hodně zdraví
1,5 roku, švagrova 7 let
žádný zásah, ani sledování ovulace..
S prvním partnerem rok a pul a nepovedlo se, ale s druhým partnerem hned na poprvé
Všechny 4 těhotenství na první pokus ( se dvěma manžely) Nedělala jsem nic,ani jsem nic nestihla,jen začít brát listovku. Ale teda už dýl předtím jsem měřila bt, vysadila HA, takže jsem věděla jak funguju, jestli vypadá vše ok. Ale cíleně jsme se trefit nesnažili, byla to náhoda. Ani jsem neměla ovulaci pravidelně úplně.
3 roky, nakonec pomohlo až IVF.
Prvni tehotenstvi po pul roce. Cele 4 mesice jsme to nechavali tak nejak nahode pak jsem si zacala merit bazalni teplotu. Prisla na pribliznou dobu ovulace a bylo vymalovano 🙂 u druhe jsem jeden mesic merila jen bazalni teplotu abych jen mrkla jakou mam preovulacni a poovulacni teplotu a jak jsme si rekli ze chceme vyslo to hned. + U prvni dcerky kontryhel.
Začali jsme se snažit kolem Vánoc 2018 a otěhotněla jsem v zari 2019, takže cca třičtvrtě roku, cyklus a ovulaci jsem sledovala, brali jsme oba vitaminy a já i léky, protože jsem měla problémy se štítnou žlázou a měla jsem dlouhé nepravidelné cykly bez ovulace 🙂
Měli jsme to štěstí, že máme obě děti počaté hned první měsíc, co jsme početí dali volný průběh, u druhého těhotěnství jsem si tedy pohlídala ovulaci, bylo mi 39 a nechtěla jsem "ztrácet čas" v nesprávném období.
@mamierr Prvni se povedlo hned, druhe druhy cyklus, treti taky druhy cyklus (ale umrelo nam), ctvrte po ctyrech mesicich snazeni, mezitim jedno biochemicke. Pri prvnim, druhem a tretim jsem nebrala nic, u ctvrteho jsem brala tri mesice predem Femibon, pila zensky caj a cvicila hormonalni jogu. Otehotnela jsem az, kdyz jsem prestala resit ovulaci a nechala tomu volny prubeh. 🙂
Asi pul roku. Nechavali jsme tomu volny prubeh
U prvního 4 roky, prošli jsme jedním IVF cyklem, ale jinak jsem ovulaci nesledovala, teplotu neměřila... Na druhou to bylo o dost jinčí čekání...
S byvalym partnerem pred sedmi lety jsme se snazili pres dva roky a bez vysledku.
Se soucasnym partnerem behem dvou mesicu, co jsme tomu nechali volny prubeh.
V prvnim pripade jsem se na to soustredila, hodne sledovala ovulaci, navstivili jsme i reprodukcni centrum.
Ted jsem se vyprdla na vse a prislo to samo.
A verim uz i tomu, ze hodne pomaha psychicka pohoda 🙏🏼
@mamierr první těhu přišlo po dvou letech a nevyšlo to,pak bylo nějake biochemické a štěstí se na nás usmálo celkem po 6letech snažení. Jednu chvíli jsem zkoušela ovu testy, ale pak se na to vyprdla, cyklus byl nepravidelný. Nakonec dopomohl duphaston
První přišla celkem rychle, byli jsme spolu jenom něco málo přes půl roku. A asi zázrak, protože moje tělo moc nefunguje, mám PCOS, dlouhý cykly, ovulace nikde. O druhé je se snažili 2 roky, nakonec pomohlo ivf...
A prvnim partnerem cca 2 roky - bez hlídání čehokoliv = nic. (On sam 3deti ma). S ex cca rok a pul - bylinky, kapky, testy, bt, trefovani se, des bes = nic.
S mým manželem na první dobrou... za me věřím, ze to s tim pravym jde....láska, víra...nevim 😊
Drzim palce!
3roky
Napoprvé bez sledování ovulace, vitamínů a podobně, řekli jsme si, že tomu necháme volny průběh a nebudeme z toho dělat vědu.
Prvé po 3 mesiacoch intenzívneho snaženia,bohužiaľ mmt a odobranie jedného vajcovodu. Teraz 2roky a stále nič :/
@mamierr Zdravím, my jsme se rozhodli začít snažit s tím, že to určitě nějaký ten čas zabere 😁 No a co se nestalo... Vyšlo to hned první cyklus a ještě k tomu dvojčátka. 😂 Jinak můžu dodat, že bez jakýchkoli předpokladů pro dvojčata v rodině, HA jsem nikdy nebrala a je mi 22 let.... Takže naše dva malé zázraky.😊
My jsme hyperplodni. Poprvé na první pokus, podruhé jsme ani nechtěli. Je nam 34 a 44 let. Přítel má tři děti s předchozího vztahu a dvě na poprvé, jedno na podruhé. Vzhledem k jeho životnímu stylu má teda obdivuhodne silné spermie.,😃
16 měsíců, ovulační testy, bt, oba vitamíny, drmek, kontryhel, spousta dalšího:D ale šli jsme brzo na kliniku, nebýt toho, tak by to bylo cca o rok ještě víc...já moc nejsem zastáncem toho čekat, co se stane..s každým rokem věku navíc rapidně ubývá kvalita vajíček, ideální věk ženy na těhotenství je 22..což při dnešním průměru prvorodiček je dost jinde
První dceru jsem počala neplánovaně přes antikoncepci. O druhého syna jsme se “snažili” dva cykly. Snažili mám proto v uvozovkách protože jediný co, tak jsem začala brát listovku a nedávali jsme si pozor. Třetí dceru na první pokus. Teď s druhým manželem se snažíme dva roky a nic. Napomáhají ani vitaminy ani ovulacni testy ani BT ani byliny. Nepomohlo ani IVF. Sice jsem otěhotněla ale nedopadlo to. Vyšetření jsme a na nic se nepřišlo. Tak tedy čekáme.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@mamierr prvni tehu vyslo druhy mesic (nakonec nedopadlo ) ,druhe ihned prvni mesic a nedelala jsem proto vubec nic.zadne vitaminy sledovani ovulace ...o druhe se snazime uz puo roku a nejde to..a ted uz zkousim co se da😂