Jak dlouho čekat po mimoděložním těhotenství?

andy9999
6. lis 2019

Dobrý den,v dubnu jsem měla samovolný potrat a v červenci jsem prošla mimoděložním těhotenstvím. Doktor mi řekl že máme počkat ak půl roku. Dělal mi nějaká vyšetření a zjistil že jsem měla zasadité prostředí. To jsme léčili a prý by to mělo být v pořádku ale po zákroku jsem dostala MS normálně v termínu a teď čekám na další už 6 týdnů. Dělala jsem si i test i když moc nebyla šance. Mám strach co se zase děje navíc mi napsali sms že kvůli cytologii musím na kontrolu v únoru tedy 7 měsíců od zákroku. Mám už strach a upřímně už mě opouští naděje. Neměl někdo podobný průběh a dočkal se šťastného konce? Děkuji

marcellkaks
6. lis 2019

Měla sem mimoděložní v červenci 2009 Dr ,že můžeme za tři měsíce hned po třech měsících sem otěhotněla a dcera se narodila, po dceři znova těhotenství po dvou letech a opět mimoděložní. Po laparoskopii jsem dostala ms za 6 týdnu , pak asi normálně už nevím, všechny testy a stěry v pořádku.

andy9999
autor
6. lis 2019

@marcellkaks já si teď udělala test na měření pH a vypadá to že to bude problem☹️ můj doktor má na všechno spoustu času ale mě už táhne na 30 a raději bych se snažila co nejdriv

luciebelohradska31
6. lis 2019

@andy9999 ahoj chápu tvé obavy mě je 31 kvetnu skoro 32 a jsem po mimodeloznim 4 roky snažit jsem se mohla až teď byla jsem totiž sama moc s partnerem spolu nespíme a taky mám strach abych nezůstala bez dětí. Držím ti palce ať se ti brzy podaří otěhotnět

andy9999
autor
6. lis 2019

@luciebelohradska31 to je právě ono, že i ten věk trochu tlačí a člověk je pak víc vynervovanej mám to úplně stejně. My by jsme se i snažili ale bylo nám to zakazane☹️. No doufám že se na nás taky už konečně usměje štěstí. 🙏

monika9876
6. lis 2019

@andy9999 taky nam bylo zakazano je to jak sesti nedeli ,clovek musi doufat ze se podari a cekat rika se ze mame myslet na neco jineho ze to potom prijde samo ,ale kdyby to tak slo.tak se taky modlim aby uz to prislo🙏

andy9999
autor
6. lis 2019

@monika9876 přesně tak mám stejný problém. Jak se to dělá nemyslet na to.🤷‍♀️ Ale nezbývá nám nic jiného než čekat a věřit že se to jednou zlomí. Já mám chvilku lepsi období a pak zase propadu zoufalství. Snažím se aspoň nějak uklidnovat tím že i tady se to nakonec spoustě holek podarilo

marcellkaks
6. lis 2019

Mě řekla dr za tři měsíce a tak i bylo. Mám ale kamarádku která přišla o jeden vejcovod a už devět let a nic. Já už nemám ani jeden a jen IVF které podstupujeme. Všem moc přeji aby se jim to podařilo a byly těhotné . A dokud to jde přirozeně je to obrovský dar. Život si cestičku najde, zdravý vejcovod dokáže "vcucnout" i vajíčko z druhého vaječníku. Vim ze je to těžký, ale šance je. Hlavně aby druhý vejcovod byl v pořádku.

mirilis
6. lis 2019

Já měla mimoděložní v srpnu 2018. A v listopadu jsem znovu otěhotněla. Po tech třech měsících jsme se začali snažit a vyšlo to asi hned na první pokus. Až jsem se divila. Jo a je mi 33

andy9999
autor
7. lis 2019

@marcellkaks jesis to je mi líto ale uklidňuje mě že i bez obou to jde. Je strašně kolik z nás má tuhle zkušenost ani jsem to netušila. Je to smutný doufám že se zadari všem co si to přeji. ☹️

andy9999
autor
7. lis 2019

@mirilis no mě právě zaráží že většina holek co jsem tady cetla měli čekat jen 3 měsíce. Já už bych se taky chtěla snažit ale doktor mě vyděsil vším co by se mohlo stát tak stále čekám ale dekuju moc za naději. Neměla jste potom strach ze se to bude opakovat já se právě dost obávám že pokud znovu otehotnim můžu miminku ublížit tím jakej jsem stresak

marcellkaks
7. lis 2019

Hlavně žádný stres neměj. Když já byla po prvním mimo tak sem chtěla otěhotnět hned někde sem četla i to že to doporučuji páč je tam dole uvnitř " pohnojeno" po druhém mimo sem se dozvěděla, že se to právě opakuje což je hrozný, ale pokud ti laparoskopicky nebo přes nějakou látku a utz nevyšetří průchodnost druhého vejcovodu tak nevíš zda je nebo není průchozí. Ale musíš věřit, že je a že se to podaří. Psychika je mocná. Když v jednom roce potrat a mimoděložní tak problém v otěhotnění nevidím. Vejcovod musel mít srůsty a embryo nemohlo vejcovodem projít až do dělohy. Takže to bude dobrý, spermie jsou 😉 muž může jíst vitamin zinek a selen ty listovku a po dalších MS pěkný večer a šup bude mimi. 😉

andy9999
autor
7. lis 2019

@marcellkaks jesis dekuju. Potřebovala jsem trochu povzbudit. Myslím že máš pravdu s tou psychikou pořád jsem se sledovala všechno počítala a sex byl jen výroba dítěte. Měla jsem pocit že mě tlačí čas atd.ted se snažím už tolik nestresovat a dát tomu trochu volnost. Bohužel jsem už 6 týdnů MS nedostala a těhotná nejsem tak musím příští týden k doktorovi a nezbývá než doufat že je to jen nějaká maličkost.

mirilis
7. lis 2019

@andy9999 ja se ptala a v nemocnici mi bylo řečeno, že po třech měsících už můžeme. Měla, ale to pokaždé 😊první těhotenství samovolný potrat. Druhé jsem se celou dobu klepala kdy zase potratim, nestalo se naštěstí. Pak po dvou letech mimoděložní a pak poslední těhotenství úspěch. Bala jsem se zkraje a jak už jsem měla dceru, tak jsem na mít strach neměla čas...
Doktoři asi i chtějí, aby si tělo odpočinulo. Dva potraty během chvilky je zahul pro tělo i psychiku.

marcellkaks
7. lis 2019

@andy9999 fakt klid 😉 sex si užívejte ....jedna moje kolegyně říkala , že aby otěhotněla musí mít orgasmus 😄😄 mám za sebou IVF a otěhotněla jsem a v 10 týdnu zamlkle těhu bylo to hrozný, psychika v háji dokonce i Lexaurin v prvních dnech. MS nikde, tak sem si dala víno červené a za tři dny přesně po 6 týdnech došla. A teď nasbírat síly a jít na další pokus, nebudu lhát bojím se, ale už to mám jinak tentokrát budu v práci, žádná PN a už nebudu ležet a hledat na netu ....hlavu zaměstnám a bude to ok. Takže fakt klid 😉 je to důležité.

andy9999
autor
8. lis 2019

@mirilis no právě toho se taky bojím že budu po těch dvou nepovedenych pokusech v nervech a sama mimcu ublizim. Ale opravdu nekuju hrozně mi pomohlo zjistit že většina holek se i po několika potrat ech a i mimoděložním mám někdy i 3 děti. 😇 A asi máš pravdu s tím odpočinkem byla jsem na tom potom psychisky ne uplne dobře. A když člověk nesmí otěhotnět přestane na to myslet.

andy9999
autor
8. lis 2019

@marcellkaks to mě mrzí a držím palce teď už to určitě vyjde. Přesně jak říkáš snažím se zaměstnat abych neměla čas nad tím moc přemýšlet. Já se rozhodla změnit lékaře tak uvidíme jestli budu chytřejší taky už nechci aby se kolem toho točil komplet celý můj svět protože unést pak to zklamání je dost náročné. Když nemáš čas nad tím přemýšlet je to možná lepší. A upřímně nemyslet na to je podle mě úplně největší vyhra